"PrivatBank" atgriežas mājās

2013-11-10 20:50

Foto: praguemasters.cz

    „Prague Masters” turnīrs pulcē gadu no gada pašus labākos seniorus florbolā, vecuma grupās 35+ un 40+. Grupā 40+ arī šogad dalību ņēma komanda „PrivatBank”, kuras pamatkodolu veido baušķenieki Normunds Grunckis, Agris Grandovskis, Ingus Panteļejevs, Pēteris Maziks, Gints Vecelis un Guntars Grandovskis. Komandas rindas papildina Konstantīns Balzaris, Andris Erenbots, Artis Malkavs un Elvis Sakārnis.

Grupā 40+ baušķenieki tika ielozēti vienā grupā ar  „Tigers OldBoys” no Čehijas, „Signuta Old Veterans” no Zviedrijas un mājinieku Čehu pārstāvji „Forever Young Orava”.

Pirmo grupu spēli „PrivatBank” aizvadīja pret „Tigers OldBoys” . Pēc garā ceļa, šī bija spēle, kurā spēlētāji aprada ar laukumu un apstākļiem, tamdēļ arī pieticīgs rezultāts 2-0 par labu „PrivatBank”.

Andris Erebots, Artis Malkavs 1+0

Normunds Grunckis, Elvis Sakārnis 0+1

 

Grupu otrā spēle pret pagājušā gada čempioniem „Forever  Young Orava” no Slovākijas. Lai arī vadībā pirmie izvirzījās mūsējie, spēles turpinājumā slovāki guva trīs vārtus un pārņēma vadību. Mūsu spēlētāji  nonākot iedzinēju lomā pieļāva kļūdas, kuras pretuzbrukumuos, vārtu guvumos realizēja slovāki. Rezultāts pēc spēles 6-3 par labu „Forever Young Orava”.

Konstantīns Balzaris 1+1

Artis Malkavs 2+0

Pēteris Maziks, Andris Erenbots 0+1

 

„Sigtuna Old Veterans” tika sakauti ar rezutātu 2-8. Tiesa, pretinieks šķiet  pārvērtēja savus spēkus. Atbraukuši gan 35+ gan 40+, spēlējot ar trijām maiņām, spēki izsīka, jau turnīram pusē esot.

Agris Grandovskis 0+4

Konstantīns Balzaris, Andris Erenbots, Pēteris Maziks 2+0

Artis Malkavs, Elvis Sakārnis 1+0

Guntars Grandovskis, Ingus Panteļejevs 0+1

 

Pirmā 1/16 fināla spēle pret „Star Dust” no Čehijas. Mūsējie  spēli uzsāka pārliecinoši, nepieļaujot iepriekšējo spēļu kļūdas aizsardzībā.  Spēlē izcīnīta uzvara ar 5-1.

Konstantīns Balzaris 3+0

Gints Vecelis 1+1

Andris Erenbots 0+2

Normunds Grunckis 1+0

Agris Grandovskis, Ingus Panteļejevs 0+1

 

1/8 finālā „PrivatBank” pretiniekos arī mājinieki čehi „S.K.P.E.M.A Opova”.  Spēle beidzās ar rezultātu, kurš neattaisnoja spēles gaitu. Tikai pateicoties lieliskajai baušķenieku vārtsarga darbībai, tiek izcīnīta uzvara ar 5-0. Lieliskā mūsu vārtsarga spēle vārtos,  pretiniekos iedvesa bailes, kuras lieliski savā labā izmantoja baušķenieki, pretuzbrukumus pārvēršot vārtu guvumos.

Artis Malkavs 4+0

Gints Vecelis 0+2

Agris Grandovskis 1+0

Normunds Grunckis, Pēteris Maziks, Ingus Panteļejevs 0+1

 

Diemžēl 1/4 fināla spēle pret „WilerErsigner Tigers”, kuru pārstāv šveicieši, „PrivatBank” florbolistiem bija pēdējā šajā turnīrā. Pretinieku komandas nosaukums vien, norāda uz augstu kvalitāti. Šveices čempionāta elites līmeņa komanda, kurai ir visvairāk iegūtu čempionu titulu.

„Kvalitāte augsta. Spēles svaru kausi, par labu nosliecās pretinieku pusē, jo viņi iepriekšējās spēles aizvadīja ar trīs maiņām, kas ļāva ietaupīt enerģiju visa turnīra garumā. Pret mums pārgāja uz divām maiņām, tādā veidā sadalot spēku samērus visam turnīram,” stāsta Normunds Grunckis.

„PrivatBank” rindās savainojumu guva Elvis Sakārnis, kā rezultātā no 1/8fināla komanda  spēlēja astoņu vīru sastāvā.

Spēles gaitā pārstāvjiem no Latvijas bija 2-0 vadība. Pretiniekam izmantojot kļūdas un nesaprašanos laukuma vidū, izdevās pārņemt vadību ar 4-2. Atspēlējoties uz 4-3, vēl bija iespēja lauzt spēles gaitu, bet  tas nenotika. Visā spēlē „ PrivatBank” piedzīvoja zaudējumu ar 4-3.

„Gluži, kā pagājušā gadā, izstājāmies ¼ finālā. Pretinieki aizspēlējās līdz finālam, kur piekāpās somu „KCUF”  komandai, kura trijos gados izcīnījuši otro titulu un pagājušajā gadā ierindojās otrajā vietā,”  stāsta Normunds Grunckis.

„35+ grupā spēlēja Zviedru „Pixbo”  komanda, kuras sastāvā spēlēja divi spēlētāji, kuri savulaik spēlējuši Zviedrijas izlasē, pasaules čempionātos. Bijuši vairākkārtēji uzvarētāji. Līmenis 35+ grupā ir ļoti augsts,” turpina N.Grunckis.

 

Par nākotni komanda secina, lai pilnvērtīgāk aizvadītu turnīru, nepieciešams garāks rezervistu soliņš.

 

„Lielākā daļa spēles aizvadītas sporta centrā, kurā atrodas četri florbola laukumi. Skatītāji nedaudz, tas tiesa, bet patīkamo atmosfēru gadu no gada rada paši spēlētāji, kuriem ir izveidojies savstarpējs kontakts, spēlētāji, kuri ir pazīstami un redzēti,  vienmēr savstarpēji sveicinās un aprunājās. Turnīrs pēc komandu kvalitātes, ar katru gadu, paliek arvien spēcīgāks,” tā Normunds Grunckis.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe