Ņikita Maksurovs pagarinājumā izrauj uzvaru Bauskai

2015-01-10 00:29

Latvijas florbola virslīgas čempionātā turpina cīnīties florbola kluba (FK) «Bauska» komanda. Šajā nedēļas nogalē vienības spēlētāji ir devušies divu dienu izbraukumā. Pirmā pieturvieta sestdienas vakarā bija Stalbē, kur baušķenieki viesojās pie komandas «Pārgauja», bet jau sestdien spēle paredzēta Kocēnos pret vienību «Rubene».

Pirmajā izbraukuma spēlē «Bauska» cīnījās neizšķirti 8:8 pret mājiniekiem «Pārgauja». Spēles pamatlaika pēdējās sekundēs uzvaras vārtus baušķenieku labā guva Ņikita Maksurovs.

Mača sākumā vadību pirmie ieguva mājinieki, taču viesi no Bauskas pus minūtes laikā guva divus vārtus izvirzoties vadībā ar 1:2. Perioda turpinājumā komandas apmainījās ar rezultatīviem metieniem un rezultāts pēc pirmā perioda 2:3 baušķenieku labā.

Otrajā trešdaļā dominē viesi no Bauskas, gūstot četrus vārtus. Pretinieks atbild ar diviem precīziem raidījumiem, rezultātam kļūstot 4:7 viesu labā.

Desmit minūtes pirms spēles beigās, baušķenieki atradās vadībā ar 5:8, tomēr brīnumainā kārtā, mājinieki minūtes un dažu sekunžu laikā raida trīs bumbiņas «Bauskas» komandas vārtsarga Reiņa Kirilko sargātajā vārtu taisnstūri, panākdami izlīdzinājumu spēlē ar rezultātu 8:8.

Pēc neveiksmīgajām epizodēm, viesu komandas treneris Ingus Panteļējevs nolēma veikt vārtsargu maiņu, vārtos sūtīdams Elvi Holstu. Atlikušajās deviņās minūtēs komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, bet vārti vairs netika gūti.

Pagarinājumā, abas komandas spēlēja izteikti no aizsardzības. Likās, ka vārti vairs netiks gūti un sekos pēcspēles soda metienu sērijā, bet nekā. Pēc Rolanda Kovaļevska piespēles, dažas sekundes pirms pagarinājuma beigām, vārtus guva Ņikita Maksurovs izraudams savai komandai uzvaru ar rezultātu 8:9

Jāpiemin, ka šajā sezonā, komanda «Bauska» četras reizes ir spēlējuši neizšķirti un visās četrās spēlē izcīnītas uzvaras, trīs pagarinājumā un viena pēcspēles soda metienos.

Baušķenieku rindās, labākā spēlētāja gods Ņikitam Maksurovam, kurš šajā spēlē guva komandas uzvaras nesošos vārtus un divas reizes veica rezultatīvas piespēles.

Vēl komandā rezultativitātes punktus guva Pēteris Zeltiņš, kurš guva divus vārtus (v) un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli(1+2), Valdis Vāvers 0+3, Toms Niedre 2+0,
Gints Velmunskis 1+1, Rolands Kovaļevskis 1+1, Edgars Liepa un Kristaps Namiķis 1+0.

«Bauskas» florbola komandas treneris Ingus Panteļējevs par spēli.

Lai arī izlaists trīs vārtu pārsvars, spēlējot uz tā laukuma (mazāks) par diviem punktiem, laikam jāpriecājas?

„Tā varētu teikt. Nepaveicās. Reinis varēja nospēlēt labāk. Rīt vārtos stāvēs Elvis, bet ne jau tāpēc, ka Reinim negāja šodien. Tā jau bija plānots. Mums ir divi vārtsargi, jāizmanto abi.”

 

Kā vērtē spēlētāju sniegumu šovakar kopumā?

„Nebija jau slikti. Visi cīnījās, spēlēja. Bija labi. Spēle kopumā bija līdzvērtīga. Abas komandas bieži uzbruka, daudz iesaistījās vārtsargi spēlē. Mēs pirmajā un otrajā periodā labāk izmantojām savas izdevības, nekā pretinieks.”

 

Kas nogāja greizi trešā perioda vidū, kad minūtes laikā tika zaudēti trīs vārti?

„Kā jau teicu, labāk varēja nospēlēt Reinis. Nebija viņa diena. Bet ne par to. Trauksmes zvans sāka zvanīt jau otrā perioda izskaņā, kad pus minūti pirms trešdaļas beigām, ielaidām vārtus. Ejot uz ģērbtuvēm, pretiniekiem tas bija liels pluss un pozitīvu emociju lādiņš.”

 

Ņikitam Maksurovam labākā spēlētāja gods, kā uzvaras vārtu autoram?

„Šoreiz jā. Labi nospēlēja visa komanda, nebija konkrēti kuru izcelt. Esmu apmierināts ar vienības sniegumu. Par cik viņš iemeta uzvaras golu, tad viņam bija jādod.”

 

Nākamā spēle pret Rubeni.

„Tā sauktā sešu punktu spēle. Jāspēlē, kā būs, redzēs. Protams, uzvaras gadījumā pakāpsimies uz sesto pozīciju, nostiprinoties astotniekā, kas šajā situācijā būtu ļoti labi. Spēlēsim. Jācīnās.”

 

 

Spēlē pret „Rubeni” baušķeniekiem palīdzēt nevarēs Gints Velmunskis, bet vienību papildinās Andis Levītis un Edgars Lujāns.

 

Pirms spēles pret komandu «Rubene», kura ir vietu augstāk ar izcīnītajiem 28 punktiem, baušķeniekiem patlaban ir 26 punkti un attiecīgi septītā vieta tabulā. Tuvākie sekotāji, vienība «Pārgauja» no «Bauskas» atpaliek par četriem punktiem.

 

Šovakar, Kocēnos «Bauska» viesojas pie komandas «Rubene», spēles sākums pulksten 18:00.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Ņikita Maksurovs pagarinājumā izrauj uzvaru Bauskai

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija