A.Pīlups: Rihards bija pelnījis gūt vārtus finālā. Viņš ir savas maiņas motors

2017-04-10 07:23
Sestdien, 8.aprīlī «Arēna Rīga» ceraukstietis Rihards Mallons 4585 skatītāju klātbūtnē virs galvas cēla «Elvi» florbola vīriešu virslīgas 2016./2017. gada sezonas čempiona kausu «Triobet/Ulbroka» komandas sastāvā.

Foto – Elīna Gruncka
Rihards Mallons ar 20 kilogramus smago «Elvi» vīriešu florbola līgas čempiona kausu.


Fināla mačā Rihards guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli un viņa komanda ar 7:4 uzvarēja pērnā gada čempionus «Lielvārde/FatPipe».
Bez rezultativitātes punktiem, Rihards laukumā paveica lielu darba apjomu un tieši viņš pretinieku pusē uzvarēja divcīņā pie borta, pēc kuras komandas biedrs guva uzvaras vārtus. Rihards viennozīmīgi bija viens no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem, kurš pelnīti tika nosaukts par komandas labāko spēlētāju finālā.

Rihards Mallons ir trešais mūsu novada florbolists, kurš izcīnījis Latvijas florbola virslīgas zeltu. 2008./2009.gada sezonā baušķenieki Ģirts Laugalis un Andis Levītis ieguva zeltu Cēsu «Lekrings» sastāvā. Gadu vēlāk Levītim Cēsu komandas sastāvā sudrabs.
Pērn sudrabu «Mogo-RTU Rockets» rindās izcīnīja baušķenieks Dinārs Vaitaitis, bet Toms Niedre spēlējot «Ulbroka/FS Masters» pērn, cīņā par trešo vietu, zaudēja.


Rihards Mallons pēc fināla:

- Nakti pirms fināla gulēju mierīgi. Centos nedomāt par gaidāmo maču. Zināju, ka zālē būs ļoti daudz skatītāji un atmosfēra būs vienreizēja. Tā bija mana pirmā pieredze spēlēt florbolu tik lielā arēnā, bet satraukuma praktiski nebija. Centos nedomāt par apkārt notiekošu un koncentrējos tikai spēlei laukumā.

- Cīņa bija ļoti interesanta. Slikti iesākām pirmo periodu, bet ar katru nākamo uzlabojām savu sniegumu, palielinājām spēles tempu. Zinājām, ka «Lielvārde» spēlēs agresīvi, bijām tam gatavi. Pēc iemestajiem vārtiem emocijas bija vienreizējas, fantastiskas sajūtas.


«Triobet/Ulbroka» komandas treneris Andris Pīlups:

- Pērn, kad cīnījāmies par trešo vietu, ienācām arēnā un brīnījāmies, jūsmojām par lielo zāli un skatītājiem. Tas mūs izsita no spēles. Toreiz priecājāmies spēles laikā, bet šogad ar zēniem sarunājām, ka gavilēsim pēc fināla. Prieks, ka viss izdevās.
 
- Visas trīs maiņas bija vienlīdzīgas, visi puiši laukumā smagi strādāja un nebija iespējams noteikt vai spēlē pirmā vai trešā maiņa.
 
- Varu uzteikt Riharda atdevi treniņos, nopietno attieksmi. Viņš bija pelnījis gūt vārtus finālā. Rihards treniņos smagi strādā, viņam ir pareiza sportista attieksme pret darbu. Puika malacis. Viņam ir iekšās. Ja Rihards iepaliks piecus metrus aiz spēlētāja, laukuma beigās viņš sāncensim būs jau piecus metrus priekšā. Savā maiņā, viņš ir motors.

 

A.Pīlups: Rihards bija pelnījis gūt vārtus. Viņš ir savas maiņas motors

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija