FK «Bauska» noslēdz «Elvi» florbola līgas sezonu

2016-03-15 22:48
 
Latvijas «Elvi» florbola līgā 2015./2016.gada sezona FK «Bauska» komandai bija viena no sliktākajām pēdējo gadu laikā un otrā pēc kārtas, kurā nav izdevies iekļūt izslēgšanas spēlēs.
 
Lai arī pēdējo spēli baušķeniekiem izdevās uzvarēt un retu reizi sezonā izbaudīt uzvaras priekus, ne komandas treneris Ingus Panteļejevs, ne viens no komandas līderiem un otrs rezultatīvākais spēlētājs Gints Velmunskis kā arī jaunais censonis Rūdolfs Brikmanis ar sezonu, loģiski, nav apmierināti.
 
Pēdējo sezonas spēli FK «Bauska» nospēlēja sestdien, 12.martā, kad viesos ar 5:2 gūts panākums pret «Talsi/Krauzers» komandu. Šī bija tikai astotā baušķenieku uzvara 28 sezonas spēlēs. Trīs no panākumiem gūti papildturnīrā, kurā tikās čempionāta četras izslēgšanas spēlēs neiekļuvušās komandas. Sakrātie 25 punkti 28 spēlēs «Bauskai» deva pirmspēdējo vietu čempionātā.
 
Pēdējo septiņu gadu laikā otro gadu pēc kārtas mūsu novada florbolisti nespēj iekļūt «play-off» spēlēs. Neskaitot šo un pērno gadu «Bauska» izslēgšanas spēlēs pēdējo reizi neiekļuva 2008./2009.gada sezonā. Šogad tam ir vienkārši izskaidrojums – vienību sezonas ievadā pameta vairāki labi spēlētāji un komandas līderi.  Tukšās vietas tika aizpildītas ar sešiem jauniem spēlētājiem – 18 gadus veco uzbrucēju Rūdolfu Brikmani, kurš 17 mačos guva divus vārtus un atdeva tikpat rezultatīvas piespēles, 17 gadus vecais uzbrucējs Rolands Bēmanis – 10 spēlēs divi vārti, 18 gadīgais uzbrucējs Rūdolfs Vilcāns – 13 spēlēs vieni vārti, 17 gadus vecais aizsargs Artūrs Barkovs, kuram 23 spēlēs viena rezultatīva piespēle, 20 gadus vecais aizsargs Armands Lauva – 14 spēles bez punktiem un 17 gadus vecais vārtsargs – Artis Barkovs.
 
Krietnās sastāva izmaiņas vienībai paredzēja smagu sezonu. Uz citām komandām devās spēlētāji, kuri regulāri guva komandas lielāko daļu punktus. Jaunajiem censoņiem šis gads kalpoja kā «gaisa apostīšana» lielajā florbola sabiedrībā, kurā gūts labs ieguldījums nākotnē. «Bauskas» vienības labā lielākoties punktus guva seši spēlētāji. Rezultatīvākais ar 31 gūtajiem vārtiem + 20 rezultatīvām piespēlēm ir Pēteris Zeltiņš, otrais – Gints Velmunskis – 19+20, trešais – Ģirts Laugalis – 14 + 20. Valdim Vāveram un Romualdam Paulovičam pa 28 punktiem, bet Nikitam Maksurovam – 19. Pārējie komandas spēlētāji nespēja gūt vairāk par septiņiem punktiem, astoņi ne vairāk par pieciem.
 
 
FK «Bauska» komandas treneris Ingus Panteļejevs pastāstīja par pēdējo spēli, sezonas neveiksmju iemesliem un nākotnes plāniem.
 
Talsos uzvara. Pēc pēdējās spēles Bauskā sacījāt, ka komandas mērķis pēdējam mačam būs uzvara, kas arī izdevās.
«Jā, pēdējās spēles uzdevums bija ar uzvaru noslēgt sezonu. Uzvarējām maču, jo spēlētāji bija gatavi, attieksme bija tāda, kādai tai jābūt un puiši teicami izpildīja spēles plānu – pacietīgi spēlēt aizsardzībā, nosegt laukuma vidusdaļu, lai pretinieks spēlē gar bortu un aiziet ātrajos pretuzbrukumos. Bija pāris kļūdas pozicionāli. Iegāza arī nevajadzīgie noraidījumi.»
 
Teicāt, ka vairs nespēlēsiet.
«Jā, bet lai būtu divi pilni virknējumi, arī es devos laukumā. Apzinos, ka spēlēt un vadīt komandu ir ļoti grūti, tāpēc arī pēdējā minūtēs mēs iekritām uz skaitlisko pārkāpumu. Uz soliņa puiši nezināja kas jādara, arī es, noskrējies un piekusis nespēju pieņemt pareizos lēmumus. Trenerim ir jābūt aiz borta un jādod norādījumi neatrodoties laukumā.»
 
No pārspēlēm ieguvēji, laikam ir tikai jaunieši.
«Es varētu piekrist. Arī šogad, ņemot vērā 1.līgas rezultātus, pārspēlēm nebija nozīmes. Protmas, palikt pēdējie mēs arī nevarējām. Jaunieši izspēlējās, guva neatsveramu pieredzi. Tas ir fantastiski, ka tik agrā jaunībā var sākt spēlēt virslīgā, saprast, kāds ir lielais florbols. Lielākā atšķirība ir ātrums. Jaunieši vēl nav tik fiziski attīstīti un meistarīgi, lai spētu noturēt konkurētspējīgu spēles tempu laukumā. Jaunie censoņi iesaistījās sezonas ievadā. Tās viņiem bija īstas kristības. Jauniešiem ir jāstrādā. Nekas ātri nenotiek un gaidīt, kad jaunie metīs iekšā vēl nevar.Vajadzīgs laiks un pieredze.»
 
Otro gadu bez «play-off.
«Sezonas galvenais un objektīvākais klupšanas akmens ir spēlētāju resursu trūkums. Komandu pameta četri laukuma spēlētāji, no kuriem divi bija pērnās sezonas rezultatīvākie. Tiesa, arī pērn netikām izslēgšanas spēlēs. Tad mūs iegāza spēles, kurās izlaidām uzvaras un atdevām punktus.»
 
Kas plānots nākamajai sezonai?
«Būs sapulce ar sporta centra «Mēmele» vadību, kurā es nākšu klajā ar priekšlikumiem par nākamo sezonu. Ja saņemšu apstiprinājumu savām idejām, turpināšu vadīt komandu, ja atteikumu – vienību, visticamāk vairs netrenēšu. Komandai ir jāizvirza mērķi, jādomā par nākotni, kā noturēt spēlētājus vai dabūt viņus atpakaļ.»

 
FK «Bauska» komandas debitants Rūdolfs Brikmanis par sezonu.
 
Kā esi iejuties komandā?
«Komandā jūtos labi. Pirmajās spēlēs bija bail kļūdīties, bet sezonas beigās laukumā jutos drošāks, pārliecinātāks. Ir ļoti lietderīgi spēlēt vienā maiņā ar spēlētājiem, kuri virslīgā spēlē ilgāku laiku. No viņiem var mācīties, viņi pasaka – ko un kā labāk darīt konkrētajā situācijā.»
 
Kā ir spēlēt jauniešos un tad pēkšņi – virslīgā?
«Lielākā atšķirība ir ātrums. Jauniešos viss notiek lēnāk, ir vairāk laika padomāt. Virslīgā tā nav. Ja vilcināsies, bumbiņu atņems, vai arī pie tās var netikt. Virslīgā ir vairāk kontaktspēles, vairākas un asākas cīņas pie bortiem.»
 
Kā vērtē sezonu kopumā?
«Protams, ņemot vērā lielās pārmaiņas, komandai sezona ir vērtējama kā neveiksmīga. Zaudējām dažas spēles, kuras bija jāuzvar. Ar to pietiktu, lai iekļūtu play-off, bet mēs izlaidām uzvaru vai zaudējām ar viena vārta deficītu. Domāju, ka nākamgad rezultāti uzlabosies un arī mēs, jaunie spēlētāji dosim lielāku pienesumu labāku rezultātu sasniegšanai.»
 
 
Viens no FK «Bauska» komandas labākajiem spēlētājiem un otrs rezultatīvākais šajā sezonā Gints Velmunskis par situāciju komandā, sezonu un jaunajiem spēlētājiem.
 
Sezona neizdevusies. Komandai viegli negāja. Kāds ir tavs rezumē?
«Protams, dažu spēlētāju aiziešana ietekmēja komandas sniegumu. Nav noslēpums, ka rokas mazliet nolaidās un kļuva grūtāk tieši psiholoģiski. Iespējams, paši neticējām, ka varam kaut ko uzvarēt. Bet arī bez visa tā problēmu pietika.»
 
Kas par problēmām?
«Komandas spēlētājiem trūkst nopietnas attieksmes gan treniņu procesā gan spēlēs. Daži nesaprot, ka spēlēt komandā nav tikai laba laika pavadīšana darot to, kas patīk, bet gan vienlaicīgi tiek pārstāvēta pilsēta, komandas gods. Šogad bijām pastarīšu lomā. Negribētos ar šādu sajūtu spēlēt arī nākamgad.»
«Neskatoties uz visu, arī pērn netikām izslēgšanas spēlēs. Problēma nav tikai spēlētājos, bet gan komandā kopumā.»
 
Pats šogad spēlē rezultatīvāk nekā pērn.
 «Es par punktiem nedomāju. Spēlēju komandas interesēs. Jā, šogad sanāca gūt vairāk punktus, bet es cenšos spēlēt uz komandas biedriem. Arī spēles laiks man ir ilgāks nekā pērn. Pats metu pa vārtiem, ja rodas iespēja un piespēli vairs iedot nevar. Spēlējot vienā maiņā ar Ģirtu un Pēteri ir ļoti viegli. Mēs saprotamies. »
 
Kā jaunie uzvedas komandā? Kā vērtē censoņu sniegumu?
«Jaunie spēlētāji komandā ir iejutušies. Puiši ir centīgi un talantīgi, bet viņiem laukumā trūkst sportiskā niknuma un naida pret pretinieku. Dažreiz šķiet, ka jaunieši spēlē kautrīgi, neiesaistās divcīņās, nebloķē metienus. Mums mācīja spēlēt pašaizliedzīgi, pirmkārt nodrošināt savu vārtu drošību, aizsardzību, tikai tad domāt par uzbrukumu. Slikti viņi nav. Ja trenēsies un strādās, tad tuvā nākotnē mums būs daži jauni, labi un prasmīgi spēlētāji.»

 

FK «Bauska» noslēdz «Elvi» florbola līgas sezonu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija