R.Kovaļevskis iemet čempioniem, pasaules dārgākais spēlētājs novērtē latviešus

2016-12-04 12:55

Lai arī Latvijas florbola izlase pasaules čempionāta pirmajā spēlē 3.decembrī ar 2:7 piekāpās pašreizējiem čempioniem zviedriem, zaudējumā meklējams vairāk pozitīvā nekā negatīvā – uzstādīts apmeklētības rekords, mūsējie spēlēja kvalitatīvi un pats svarīgākais – pirmos vārtus Latvijas izlases labā pasaules čempionātā guva tieši baušķenieks Rolands Kovaļevskis.

Florbola svētki Latvijas galvaspilsētā «Arēnā Rīga» sākās grandiozi – spēli klātienē apmeklēja 8011 skatītāju, līdz ar to izdevies labot pasaules čempionātu atklāšanas spēļu apmeklējumu rekordu par vairāk nekā 400 līdzjutējiem. Tieši sanākušie atbalstītāji bija galvenais Latvijas izlases dzinējspēks, to pēc spēles sacīja gan komandas galvenais treneris Normunds Grunckis, gan labākais Latvijas komandas spēlētājs mačā – Rolands Kovaļevskis.
Foto:Elīna Gruncka
Rolands Kovaļevskis #88

Tieši baušķenieks, Bauskas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknis Rolands Kovaļevskis bija tas, kurš atklāja izlases vārtu rēķinu čempionāta. Pēc Arta Raituma lieliskas divcīņas pie borta, mūsējie ieguva bumbiņu, kura veiksmīgi tika nogādāta pie Rolanda Kovaļevska. Baušķenieks nevilcinājās, viņš uzreiz izdarīja metienu un bumbiņa ietriecās vārtu devītniekā.

Rolands Kovaļevskis spēli lieliski uzsāka jau pirmajā uznācienā uz laukuma, kad viņa raidītais metiens tikai mazliet secen lidoja garām vārtiem. Arī spēles 12 minūtē baušķenieks meta, bet šoreiz virsū vārtsargam. Laba izdevība Rolandam bija arī spēles 19.minūtē, kad reidā pa labo malu bumbiņa atkal pavisam nedaudz lidoja garām vārtiem. Vēl viena lieliska vārtu gūšanas iespēja Rolandam bija spēles 37 minūtē, kad izrāvienā no labās malas viņš veica māņkustības, noguldot vārtsargu jau uz dēļiem, bet metienu tā arī neizdevās izdarīt.
Foto:Elīna Gruncka

Lai arī piedzīvots zaudējums, florbola sabiedrība un līdzjutēji, tāpat arī paši spēlētāji ir apmierināti ar sniegumu. Tas var šķist dīvaini, bet apzinoties pretinieku – astoņkārtējo pasaules čempionu, kuras komandas sastāvā spēlē teju visi planētas labākie florbolisti (izņemot pārīti somus) rezultāts ir vērtējams pozitīvi, kaut tā iemesla dēļ, ka latvieši guva pārliecību par saviem spēkiem un veiksmīgi tika galā ar atklāšanas spēles mandrāžu.
 

Kims Nilsons (Zviedrija) - planētas dārgākais spēlētājs, kura vērtība ir 150 tūkstoši eiro, pēdējo divu pasaules čempionāta vērtīgākais spēlētājs un šobrīd planētasTOP3 florbolists.

Foto:Elīna Gruncka

Kim Nilsson #7

Vai piekrīti, ka Latvija nopēlēja ļoti labi?
- Noteikti. Latvieši spēlēja patiešām lieliski, ļoti gudri. Mājiniekiem palīdzēja fantastiskais atbalstītāju pulks. Atmosfēra arēnā bija fenomenāla.

Kuros spēles elementos latvieši zviedriem sagādāja lielākās grūtības?
- Mums grūtības sagādāja latviešu ciešā spēlē aizsardzībā. Mums nebija pietiekami daudz brīvas vietas, kur izpausties uzbrukumā un apdraudēt pretinieku vārtus, tāpēc nācās izdarīt vairāk metienus no distances.

Ņemot vērā spēli pret Latviju, vai saskati nianses, pie kurām jums jāpiestrādā nākamajās spēlēs?
- Mūs sagaida grūtas cīņas. Domāju, ka spēlē pret latviešiem mums bija problēmas ar komunikāciju savā starpā. Noteikti vairāk jārunā laukumā un jākoncentrējas pret jebkura kaluma pretinieka.


Latvijas izlases spēlētājs Rolands Kovaļevskis pēc spēles.

Foto:Elīna Gruncka
Kā jūties, Roli?
- Fantastiski
Vai bija cerējis iemest vārtus jau pirmajā pasaules čempionāta spēlē un uzreiz pret pasaules čempioniem?
- Protams, ka gribēju iemest. Spēlēju pret florbolistiem, kurus visu mūžu esmu vērojis TV ekrānos, pārzinu viņu karjeras gaitas, sasniegumus. Esmu patiesi priecīgs ka guvu vārtus. Tāpat, jāuzteic visa komanda. Katrs spēlētājs cīnījās līdz pēdējam, fantastiska atdeve no komandas biedriem.

Skatītāji palīdzēja?
- Viennozīmīgi, ka palīdzēja. Sākumā bija satraukums, bet tad sakārtoju galvu un tiku ar visu galā, iegāju spēlē, domāju tikai par notikumiem laukumā. Vienā no spēles pauzītēm, treneris Normunds sasauca mazu sapulcīti. Troksnis arēnā bija tik skaļš, ka mēs viņu praktiski nedzirdējām. Tad Normunds pasmaidīja un teica: «veči, izbaudiet!

Saskāries spēles laikā ar kādām grūtībām?
- Dažbrīd likās, ka kājās iemetas nogurums, bet patiesībā, nogurums rodas tikai domās. Pateicoties treneru motivācijai, sakārtoju galvu un spēks pietika visam mačam.

Pašam ļoti labs sniegums. Bija vēl divi vai trīs momenti.
- Vēl vienu noteikti varēju iemest, bet šoreiz nesanāca. Kad nonācu vienatnē pret vārtsargu, jau biju izdomājis ko darīšu. Ierasti, šādus momentus realizēju, bet šoreiz bumbiņa aizripoja par tālu un metiens norāvās. Otrs moments, kur metu tālajā no labās malas tas vairāk bija izmisuma metiens. Nebija kur vairs bumbiņu likt.

Neizlikāties pret zviedriem? Pietiks spēka pret Čehiju?
- Noteikti ka pietiks. Viss būs kārtībā. Mēs pret zviedriem izlikāmies par vismaz 90%, bet spēlējām ar galvu, ļoti gudri, neskrējāmies beztolkā ar viņiem, tāpēc izdevās ietaupīt spēkus.


Zviedrijas izlases galvenais treneris Jans Ēriks Vāra pēc spēles runāja īsi.

- Nebijām gaidījuši no pretiniekiem tik labu spēli. Jāatzīst, ka šī mums bija grūtākā spēle, kādu jebkad esam aizvadījuši pret Latvijas izlasi.
 

Latvijas izlases treneris Normunds Grunckis pēc spēles.

Foto:Elīna Gruncka
Pastāstiet par spēli kopumā.
- Skatītāji mums deva enerģiju un spēku cīnīties pret zviedriem. Vēlējāmies gūt vairāk vārtus un nospēlēt labāk aizsardzībā, bet sportā ne vienmēr izdodas realizēt savus momentus, tāpat, neiztikt bez kļūdām. Bijām gatavojušies zviedru presingam. Mums pietrūka pacietības un aukstasinības, lai pilnībā realizētu spēles plānu. Pirms spēles, mēs ļoti labi apzinājāmies abu komandu atšķirības meistarībā, tāpēc galvenais bija gūt emocijas. Esmu apmierināts ar spēli, jo mēs ejam pareizā virzienā, lai gūtu uzvaras nākamajos mačos.

Lielākās grūtības, kuras sagādāja zviedri?
- Bija grūti spēlēt pret pretinieku pirmo maiņu. Likām pretī savus labākos – Raituma maiņu. Ļoti labu spēli aizvadīja mūsu vārtsargs Andis Blinds. Viņa parādītais sniegums bija pamatakmens labai spēlei.

Diemžēl, bet divi muļķīgi zaudēti vārti.
-Pie muļķīgi zaudētiem vārtiem varu teikt, ka sportā tā notiek. Pārāk ātri bumbiņa tika iemesta laukumā, nepaspējām nomainīties. Tā gadās.

Spēle dinamiska, ar daudz divcīņām. Vai varat teikt, ka spēle bija asa?
- Nē, spēle nebija asa. Mums bija ļoti svarīgi uzvarēt divcīņas. Svarīgākais bija spēlēt ar augumu, un tikai pēc tam domāt par bumbiņu. Uzvarētās divcīņas raisīja iespējas veidot savus uzbrukumus.

Pietiks spēka pret Čhiem?
- Spēļu kalendāru zinājām pus gadu iepriekš. Nevarējām taupīties atklāšanas spēlē. Mēs neesam te nākuši un spēlēt uz pusi atdeves. Spēlei pret Čehiju būsim atjaunojušies ar fizisko sagatavotību problēmu nav. Zinājām, ka būs vairākas spēles pēc kārtas. Esam gatavi.

Kāpēc vārtos stājas Blinds?
- Jānis Salcēvičs ir jauns un perspektīvs vārtsargs. Pirms katras spēles izvērtēsim, kurš vārtsargs var nospēlēt labāk pret konkrēto pretinieku. Izlasē nav pirmais un otrais vārtsargs.

-Vēlreiz gribu pateikt paldies faniem. Šādi brīži ir vienkārši jāizbauda.
 
Latvija - Zviedrija 2:7 (1:3; 1:2; 0:2)
 
Rezultatīvākie spēlētāji Latvijas izlasē: Rolands Kovaļevskis 1 (1+0), Atis Blinds 1 (1+0), Artis Raitums 1 (0+1), Toms Akmeņlauks 1 (0+1).
Labākais spēlētājs Latvijas Izlasē – Rolands Kovaļevski.
Nākamā spēle Latvijas izlasei jau šovakar, plkst 18:15 pret Čehiju.

 

R.Kovaļevskis iemet čempioniem, pasaules dārgākais spēlētājs novērtē latviešus

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija