Arī mājās Bauska spēlē neizšķirti pret Talsiem

2015-01-29 10:55

 

Latvijas florbola virslīgas čempionāta divdesmito šā gada spēli pret «Talsi/Triobet» komandu, trešdien, 28.janvārī aizvadīja florbola klubs (FK) «Bauska». Gluži kā pirmā apļa tikšanās reizē, arī otrajā duelī uzvarētāju pamatlaikā noskaidrot neizdevās.

Viesi no Talsiem spēli iesāka ļoti draudīgi, izvirzoties vadībā ar 0:2. Ilgi nebija jāgaida, kad mājinieki rezultātu izlīdzināja, panākot 2:2 pēc pirmā perioda.

Pretēji pirmajai trešdaļai, otrajā vadību ar diviem vārtiem pārņem baušķenieki, panākot 4:2. «Bauska» pēc iegūtā divu vārtu pārsvara izlaida spēles kontroli no rokām, atdodot iniciatīvu viesiem, ļaujot tiem spēlēt vairākumā. Par bīstamu spēli tika noraidīts «Bauska» komandas spēlētājs Gints Velmunskis, kā arī ar divu minūšu noraidījumu tika sodīts Pēteris Zeltiņš. Viesi baušķenieku dāvanas izmanto un atspēlējās, izlīdzinot rezultātu 4:4.

Līdz trešā perioda vidum talsenieki otro reizi spēlē iegūst divu vārtu pārsvaru, šoreiz ar 4:6. Kristaps Namiķis ļoti ātri guva atbildes vārtus ,samazinot starpību līdz -1, jeb 5:6, taču jau atkal «Talsi» pamanās iemest, atjaunojot divu vārtu pārsvaru, 5:7.

Spēles 58. minūtē, viss nepiemērotākajā brīdī 5 minūšu noraidījumu saņēma Kristaps Namiķis, tiesa, arī viņa sparinga partnerim noraidījums uz divām minūtēm, ļaujot komandām spēlēt 4 pret 4.

«Bauska» ļoti veiksmīgi izmantoja situāciju. Elvis Holts atstāja komandas vārtus tukšus, laižot laukumā piekto baušķenieku, tādā veidā iegūstot viena vīra pārsvaru laukumā. Risks attaisnojās un nepilnu 30 sekunžu laikā tika gūti divi vārti, panākot izlīdzinājumu 7:7.

Septītos vārtus guva Aivis Barkovskis, spēlētājs, kuram ši bija pirmā spēle sājā sezonā FK «Bauska» komandas rindās.

Savukārt Rolands Kovaļevskis ar gūtajiem diviem vārtiem spēlē krietni palielināja pārsvaru labāko bombardieru sarakstā Latvijas florbola virslīgā. Tagad Rolanda kontā ir 41 precīzs raidījums, no kuriem 36 vārti gūti FK «Bauska» komandas rindās, bet pieci Latvijas U19 izlasē. Tuvākajam sekotājam 28 precīzi raidījumi.

Spēles pamatlaikā rezultāts vairs nemainījās. Sekoja pagarinājums, kurā arī vārti netika gūti. Pēcspēles soda metienos vārtos baušķeniekiem devās Reinis Kirilko, kurš atvairīja divus, no pretinieka sešiem metieniem ar ko pietika lai kaldinātu uzvaru ar 5:4 pēcspēles soda metienos, bet visā mačā baušķeniekiem uzvara ar 8:7 un izcīnīti divi punkti.

FK «Bauska» labākais spēlētājs – Rolands Kovaļevskis.

FK «Bauska» komandas labā punktus guva -

Ģirts Laugalis 2+1

Rolands Kovaļevskis 2+0

Pēteris Zeltiņš 0+2

Aivis Barkovskis, Toms Niedre, Kristaps Namiķis 1+0

Valdis Vāvers 0+1

 

Rolands Kovaļevskis, labākais FK «Bauska» spēlētājs par spēli.

 

«Uzvarēt jau vajadzēja spēles pamatlaikā. Iekritām pirmajā periodā uz pretuzbrukumiem. Tad saņēmāmies, panācām sev vēlamo 4:2. Taču tad pazuda spēles kontrole, sākās noraidījumi un pazaudējām savu spēli, dodot iespēju pretiniekam atspēlēties. Pievīla meistarība, kura pietrūka momentu realizācijā.»

 

«Talsi/Triobet» komandas spēlējošais treneris, Mārtiņš Maķevics par spēli.

 

«Pirms devāmies uz Bausku, ar komandu vienojāmies, ka pietiek – jāgūst punkti un jāuzvar. Daļēji, tas mums izdevās. Par maču varu teikt, ka mums izdevās atgriezties pie sava spēles stila, kuru bijām uz pāris dueļiem pazaudējuši. Komanda izskatījās labi, spēlējām, guvām vārtus, cīnījāmies. Pietrūka realizācija, tomēr tā bija krietni labāka, kā iepriekšējās spēlēs.»

 

«Spēles beigu daļā nepaveicās ar abpusējo noraidījumu. Bauska nevairījās no kontakta spēles, viņi spēlēja agresīvi, nemuka no soda. Šķiet, ka cietēji bija kā viņi, tā arī mēs. Nepaveicās, varējām uzvarēt pamatlaikā, arī pagarinājumā. Bullīšos jau visu noteic spēlētāju individuālā meistarība. Neko darīt. Jāspēlē tālāk, jācīnās, jāatgūst sava spēle un pārliecība komandai.»

 

 

FK «Bauska» komandas galvenais treneris Ingus Panteļejevs par spēli.

«Protams, kā vienmēr mani neapmierina spēlētāju disciplīna. Noraidījumi tiek saņemti, ielaižoties nevajadzīgos, pēc epizodes asumos. Par to nākas samaksāt ar zaudētiem vārtiem. Pie rezultāta 4:2, vajadzēja iemest vēl vienus vai divus vārtus. Domāju, tas pretinieku salūztu un mēs izcīnītu pārliecinošu uzvaru, bet tā nenotika. Palaidāmies, ļāvām pretiniekam piecelties. Viņu vārtsargs sajuta spēli, līdz ar to pavilka visu komandu.»

 

«Trūkts komandas sapratnes laukumā. Treniņos sanāk kopā un spēlē viens uzbrukuma trīnieks. Pārējie virknējumi saspēlējas tik daudz, cik spēlēs uzspēlē.»

 

Aivis Barkovskis atgriezies komandā.

«Jā, kā jau biju minējis, tad ja viņš trenēsies un pierādīs sevi, tad tiks laukumā. Šovakar guva izšķirošos vārtus. Spēlē viņš labi, bet vēl daudz jāstrādā. Neteikšu ka bija slikti, bet ļoti labi arī nebija. Jātrenējas.»

 

Uzreiz tika pirmajā maiņā.

«Nolēmu, ka jālaiž kopā tie, kas spēlēs arī U18. Nebija slikti. Viņi jau vairākus gadus spēlē kopā, pārzina viens otru. Izveidoja daudz momentus, labi nospēlēja šovakar pirmā maiņa.»

 

Situācija tabulā interesanta.

«Svarīgākā spēle, manuprāt būs pret «Valmieru». Tajā daudz kas izšķirsies. Puišiem jau teicu, ka mums play-off jau sākušies, bet laukumā tas nebija manāms. Neredzēju dzirksteli viņu acīs.»

 

«Treniņos ir jāizliekas par visiem 100%. Savādāk nav jēgas trenēties. Nevar atnākt, uzskriet un aiziet. Ir jāstrādā, maksimāli, cik var. Tad būs rezultāti, kurus varēsim redzēt spēlē. Šovakar atdevām uzvarētu spēli, un ne pirmo reizi šajā sezonā.»

 

Pēc nospēlētām 20 spēlēm, FK «Bauska» vienība ar iegūtajiem 28 punktiem atrodas tabulas 8 pozīcijā. Priekšā esošajiem «Kuršiem» 32 punkti un 7 vieta, savukārt aiz baušķeniekiem atrodas «Valmiera», kurai arī 28 punkti un devītā vieta, bet desmitie ar 27 punktiem, komanda «Pārgauja»

 

Nākamā spēle «Bauskas» florbolistiem sestdien, 31.janvārī viesos pret vienību «Valmiera»

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Arī mājās Bauska spēlē neizšķirti pret Talsiem

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija