Arī otrajā tikšanās reizē, lai noskaidrotu uzvarētāju, nepieciešams papildlaiks

2014-01-30 22:11

Šovakar, 30.janvāra vakarā, SN „Mēmele” Latvijas basketbola trešās līgas (LBL3) čempionāta ietvaros otro reizi savā starpā tikās „Bauskas BJSS” un Rīgas „RTU” komandas. Gluži kā pirmajā sasvstarpējā tikšanās reizē, arī šovakar , lai noskaidrotu uzvarētāju bija nepieciešams papildlaiks, kurā veiksmīgāk nospēlēja viesi no Rīgas ,svinot uzvaru ar rezultātu 81-89 pār mājiniekiem. Atgādinām, ka pirmajā tikšanās reizē ar rezultātu 84-88 uzvaru izcīnīja „Bauskas BJSS” komanda, arī pagarinājumā.

Spītējot zemajai temperatūrai, kura valdīja zālē, komandas jau no spēles sākuma laukumā darbojās karstasinīgi. Baušķenieki spēles sākumā veica izrāvienu ar 11-2, dominējot laukumā un precīzāk darbojoties uzbrukumā. Viesiem izdodas pietuvoties līdz 14-12, taču „Bauska” pamodās un atkal ,veicot izrāvienu, izraujas vadībā ar 21-12. Precīzi metot Zemītim divreiz no divpunktu atzīmes, kā arī Simsonam izdodas precīzs trīspunktu metiens, tiek atjaunots pārsvars. Komandām apmainoties ar precīziem raidījumiem ,pēc ceturtdaļas 24-14 baušķenieku labā.

Otrās ceturtdaļas scenārijs līdzīgs. „Bauska” darbojas precīzāk. Bīstamākā robeža starp komandām šajā ceturtdaļā bija 30-27 mājinieku labā. Ceturtdaļas noslēgumā punktus gūst tikai baušķenieki. Lielisks ceturtdaļas noslēdzošais metiens padodas baušķeniekam Tomam Vilkam, kurš sarežģītā situācijā lēcienā prata gūt 3 punktus. Tiesa, Tomam šodien spēlē neierasti daudz kļūdu piespēlēs. Pēc puslaika 42-29 „Bauskas BJSS” labā.

Līdz trešās trešdaļas vidum viss ritēja ierasti pirmajām divām ceturtdaļām. Taču tad, trešās ceturtdaļas vidū ,sākās baušķenieku nedienas ar punktu gūšanu. „RTU” basketbolisti strauji tuvojās baušķeniekiem, panākot 53-50. Lai arī ceturtdaļa noslēdzas ar rezultātu 59-53 baušķenieku labā, ceturtdaļa tika zaudēta ar 17-24 un pozitīvs spēles iznākums par labu „Bauska” komandai ir apdraudēts.

Spēles pēdējās desmit minūtēs baušķenieki pagalam nespēja atgūt ritmu, kāds tika uzņemts līdz spēles vidum. Uzbrukumā kļūda piespēlē vai neprecīzs metiens liedza gūt punktus. Rīdzinieki izmantoja baušķenieku neprecizitāti un veiksmīgi pāris tālmetieni izvirza vadībā jau rīdziniekus ar rezultātu 73-75. Renārs Rupkus ,izpildot ne to vieglāko tālmetienu ,panāk 75-75. Viesiem bija teicama izdevība 4 sekundes pirms spēles beigām izraut uzvaru, taču abi soda metieni ar līdzjutēju atbalstu lidoja secen. Uzvarētājs tika noskaidrots papildlaika 5 minūtēs.

Papildlaikā „RTU” ātri gūst 5 punktus ,izvirzoties vadībā ar 75-80. „Bauska” samazina starpību līdz -1 taču neko vairāk arī neizdodas izdarīt. Viesi galotnē nospēlē precīzāk, uzvarot pagarinājumu ar 6-14, sarūpējot baušķeniekiem zaudējumu ar rezultātu 81-89.

Šī vakara rezultatīvākais spēlētājs Renārs Rupkus izcēlās ar 22 punktiem, 6 atlecošajām bumbā zem groziem un 1 piespēli.

Ivars Zemītis 21 pts., 10 atl.b., 4 piesp.; Arnis Simsons 19 pts., 16 atl.b., 2 piesp.; Toms Vilks 12 pts., 4 atl.b., 5 piesp.; Mārtiņš Rūgums 4 pts., 2 atl.b., 1 piesp.; Juris Ojāru 3 pts., 2 atl.b., 3 piesp.; Mārcis Žabovs 2 atl.b.

 

Viesu komandas Rīgas „RTU” treneris Dainis Bertāns par spēli.

„Scenārijs līdzīgs kā iepriekšējā spēlē. Spēle beidzās pagarinājumā, vien šovakar cits uzvarētājs.”

Kādi bija galvenie iemesli tam, ka izdevās lauzt spēles gaitu?

„Mēs atkal atlaidām līdz padsmits punktiem pretinieku priekšā, tad ķērām rokā. Beigās sanāca, ka „Bauska” izrāva pagarinājumu, ne mēs.”

Komandā visi guva punktus. Arī visi rezervisti.

„Jā, tas arī varbūt bija tas galvenais iemesls, kāpēc mēs nospēlējām labi beigās. Ļoti labi spēlē iesaistījās rezerves spēlētāji. Nav komandā vāju spēlētāju, katrā brīdī kāds var kaut ko izdarīt. Vienā dienā viens labāk nospēlē ,otrā dienā cits. Kaut kas bija jāmaina, un tie, kas gāja uz maiņu arī nospēlēja labi un guva punktus.”

 

Līga Rimševica, „Bauskas BJSS” komandas trenere.

„Otrais pagarinājums divās spēlēs. Toreiz mēs labāk nospēlējām, šoreiz viņi. Mums šodien rezerve bija par īsu, lai mēs pilnvērtīgi aizvadītu visu spēli. Tieši pilnvērtīgo maiņu nav. Cilvēki, kuri spēj līdzvērtīgi aizvietot tos spēlētājus, kurus nomaina.”

Daudz kļūdu. Neierasti daudz.

„Kļūdās visi. Toms daudz kļūdījās šodien, bet viņam tāds darbs- daudz pavada spēli ar bumbu, tāpēc arī daudz kļūdas. Bet jā, šodien noteikti vairāk nekā parasti. Kļūdas jau būs vienmēr, tik jācer, ka ne tik daudz, kā šodien.”

„Mēs augam. Spēlēsim tādi, kādi esam. Tagad komandu velk nosacīti vecie, bet jaunie nāk klāt un rāda labu sniegumu, lai tie jaunie iet līdzi. Mēs nepretendējam uz pirmo trijnieku. Gadus trīs mēs vēl augsim, un tad jā. Astotniekā mums noteikti jābūt un domāju, ka pirmajā sezonā tikt play-off arī ir labs sasniegums. Komanda iespēlējas. Būs labi,” tā trenere.

Arnis Simsons, viens no šis dienas labākajiem spēlētājiem „Bauskas BJSS” rindās ,par spēli.

Tavuprāt, kas liedza komandai līdz galam nospēlēt labi un uzvarēt šo spēli?

„Sākums jau bija labs. Gāja cauri piespēles, zem groziem labi nospēlējām ,viss bija labi. Tad trešajā ceturtdaļā sākās problēmas ar uzbrukumu. Tas arī bija tas, kas mūs iegāza- uzbrukums. Tālāk jau arī pēdējā ceturtdaļā un pagarinājumā mums uzbrukumā nekas labs nesanāca. Otra lieta, kas mūs šodien noraka, bija tas, ka nepratām izveidot situācijas, lai tiktu pie metiena, lai veiksmīgi noslēgtu uzbrukumu. Tieši šie momenti, kombinācijas.”

Šovakar kļūdījās laikam visi spēlētāji, tiesa, neierasti daudz kļūdu.

„Jā, šovakar kļūdu daudz. Visi mēs kļūdījāmies. Lūzuma moments arī bija tas, ka mums daudz kļūdu un pretinieks to izmantoja gūstot punktus.”

Šovakar tev labs sniegums.

„Šodien kaut kā jutu to metienu. Jutos labi laukumā. Labas piespēles komandas biedri deva un izmantoju savas izdevības gūstot punktus. Tagad arī pietiekoši sanāk trenēties, tādā ziņā, ja agrāk bija viens treniņš nedēļā, tad tagad sanāk arī uzspēlēt „Mēmeles kausā”, kas arī dod to spēļu laiku un var iespēlēties vairāk.”

 

„Bauska BJSS” komandai šis bija 6.zaudējums turnīrā aizvadītajās 17 spēlēs. Šobrīd baušķenieki ar 28 punktiem ieņem 6. vietu turnīra tabulā.

Nākamā spēlē 5.februārī plkst. 20:00 viesos pie „Rīdzene/ Turība 2” komandas. Pirmajā tikšanās reizē mājās baušķenieki sakāva pretinieku ar +25. Novēlam ko līdzīgu arī viesos.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Arī otrajā tikšanās reizē, lai noskaidrotu uzvarētāju, nepieciešams papildlaiks

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija