Ar jauniešu sastāvu un treneri ierindā Bauskai minimāls zaudējums pret vicečempioniem

2015-12-19 23:52
 
Sastāva problēmu māktā FK «Bauska» komanda 19.decembrī viesojās Rīgā, kur pret vicečempioniem «Mogo – RTU/Rockets» florbolistiem baušķenieki nospēlēja cienījami un gūstot trīs no četriem vārtiem vairākumā atzina pretinieka pārākumu ar 5:4.
 
Kā jau iepriekš informējām, komandu pēdējo dienu laikā pametuši vēl trīs spēlētāji. Elvis Holsts pārcēlies uz «Ulbroku», Aivis Barkovskis turpmāk spēlēs FK «Rīga» komandā, bet Dinārs Vaitaitis turpmāk cīnīsies «Mogo – RTU/Rockets»  sastāvā.
 
Bez šiem spēlētājiem būs jāiztiek visu atlikušo sezonu, bet ar to vien Bauskas komandas nedienas nebeidzās. Rīgā vienībai personisku iemelsu dēļ nepalīdzēja Ģirts Laugalis. Gints Velmunskis treniņā atsvaidzināja vēl nesadziedētu traumu un nevēloties riskēt nolēma uz Rīgu nedoties. Tā pat nelieli savainojumi Nikitam Maksurovam un Valdim Vāveram.
 
FK «Bauska» komandas sastāvā praktiski vieni jaunieši. Tiaki Andis Levītis un Pēteris Zeltiņš būtu pieskaitāmi pie komandas «vecajiem», jeb pieredzes bagātākajiem spēlētājiem. Tā pat, laukumā devās komandas galvenais treneris Ingus Panteļejevs.
 
Iespējams, pat uzticamākajiem faniem spēles iznākums ir liels pārsteigums. Sezonas pirmajā tikšanās reizē spēlējot mājās, «Bauska» atzina rīdzinieku pārākumu ar 17:5 piedzīvojot visu laiku lielāko sagrāvi savās mājās kluba pastāvēšanas vēsturē. Pirms spēles raugoties uz komandas divu maiņu sastāvu, nebūtu nekāds brīnums, ja šāds rezultāts atkārtotos arī viesos. Bet tā viss nenotika.
 
Baušķenieki jau no pirmajām minūtēm iesēdēs dziļā aizsardzībā, domājot tikai par savu vārtu drošību un savus iespējas gūt vārtus gaidīja pēc pretinieku kļūdām vai iespējas doties pretuzbrukumā. Savu iespēju viesi no Bauskas sagaidīja, kad Pēteris Zeltiņš skaitliskajā vairākumā guva vārtus. Mājinieki tomēr rada iespējas uzlauzt Reiņa Kirilko sargātos vārtus un līdz perioda beigām prata izvirzīties vadībā ar 2:1.
 
Spēles vidusdaļu labāk aizvadīja Bauskas komandas spēlētāji. Vispirms Andis Levītis izlīdzināja rezultātu. Mājinieki nesnauda un ātri vien’, minūtes laikā guva divus vārtus izvirzoties vadībā ar 4:2. Netipiski, bet baušķenieki šajā mačā lieliski spēlēja vairākumā. Ja līdz šim šajā spēles elementā visas sezonas laikā vārtus gūt izdevās reti, pret «RTU» realizēti trīs no septiņiem mēģinājumiem. Pēdējie divi tieši otrajā periodā, kad otro reizi mača precīz bija Zeltiņš, bet pirmo reizi spēlē ar vārtu guvumu izcēlās Romualds Paulovičs.
 
Līdz par pēdējās trešdaļas beigu daļai rezultāts saglabājās 4:4. Baušķenieki turējās godam. Pretinieku spiediens pieauga. Arī metienu attiecība – 12:2 pārliecinoši norāda uz nospiedošu pārsvaru. Diemžēl, bet viesiem to neizdevās izturēt un piecas minūtes pirms mača beigām «studenti» guva uzvaras nesošos vārtus. Perioda ievadā baušķenieki neizmantoja lielisku iespēju izvirzīties vadībā spēlējot skaitliskajā vairākumā 5 minūtes. Diemžēl, bet nesaprašanās savā starpā veicot maiņu noveda pie noraidījuma, kurš lielajā vairākumā ļāva spēlēt tikai 2 minūtēs, jo pēc neilga brīža par atkārtotu pārkāpumu baušķenieki saņēma vēl vienu noraidījumu.
 
FK «Bauska» komandas spēlētājs Pēteris Zeltiņš par spēli. 
 
«Jā, trīs vārtus guvām vairākumā. Treneris palika kā «pēdējais» un vadīja saspēli. Vairākumā darbojāmies pārliecinoši un guvām vārtus. Žēl, ka nepratām izmantot 5 minūšu vairākumu. Treneris bija laukumā un mēs muļķīgi kļūdījāmies ar nomaiņām. Godīgi sakot, necerējām, ka nospēlēsim tik labi. Pats galvenais bija doties laukumā un spēlēt cik labi vien iespējams. Svarīgākā spēlē būs šodien, tā dēvētā sešu punktu spēle.»
 
 
FK «Bauska» komandas treneris Ingus Panteļejevs par spēli.
Mājās zaudējāt ar 17:5. Šodien cienījams rezultāts neskatoties uz lielajām sastāva problēmām.
«Protams, pēc situācijas mums nekas cits neatlika kā spēlēt no aizsardzības. Spēlētāji darbojās saskaņoti, pārliecinoši, tāpēc arī izdevās noturēt cienīgu pretestību. Varētu teikt, ka atrodoties laukumā, komandu ir vieglāk vadīt, koriģēt aizsardzību. Tāpēc jau vairākām komandām ir divi un trīs treneri, lai katrs vērotu un izvērtētu konkrētas darbībās noteiktās pozīcijās. Pirms mača centos zēnus pārliecināt, ka nedrīkst pretinieku atlaist par tālu, jo pakaļdzīšanās pret vicečempioniem ar divām maiņām būtu krietni sarežģītāk, kā noturēt rezultātu.»
 
Labs vairākums. No 7 iespējams realizētas 3. 
«Jā, vairākumā spēle padevās. Žēl, ka neizdevās izmantot lielo vairākumu. Uzskatu, ka iemetot lielajā vairākumā, mēs nopietni pieteiktos uz vismaz viena punkta izcīnīšanu šajā mačā. Punktu mēs bijām pelnījuši.»
 
«Praktiski, spēlējām ar jauniešu sastāvu un pret šādu pretinieku vismaz punktu bijām pelnījuši. Šodien  mums gaidāma ļoti svarīga spēle pret «Talsiem». Darīsim visu, lai uzvarētu. Atkāpties mums nav kur.»
 
 
FK «Bauska» komandas labā rezultativitātes punktus guva – Pēteris Zeltiņš – 2 vārti, Romualds Paulovičs – 1 vārti + 1 rezultatīva piespēle, Andis Levītis – 1+1, Ingus Panteļejevs, Zigmārs Liepa – 0+1.
 
Labākais spēlētājs – Reinis Kirliko, kurš atvairīja 31 no 36 pretinieka metieniem.
 
FK «Bauska» cietusi zaudējumu jau piecās spēlēs pēc kārtas. Patlaban ar 12 punktiem 14 spēlēs baušķenieki ieņem priekšpēdējo – 11.vietu tabulā par pieciem punktiem atpaliekot no play-off zonas.
 
Pēc sešu spēļu izbraukuma sērijās, baušķenieki šodien, 20.decembrī uzņems «Talsi/Krauzers» komandu, kura atrodas 9.pozīcijā ar 17 punktiem. Šodien «Bauska»  aizvadīs savu pirmo mājas spēli kopš 31.oktobra. 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 

Ar jauniešu sastāvu un treneri ierindā Bauskai minimāls zaudējums pret vicečempioniem

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija