Bauska mazākumā zaudē pagarinājumā

2015-10-13 11:35

 

Ļoti nepatīkamu zaudējumu ar 5:6 pagarinājumā cietis florbola klubs (FK) «Bauska» viesos piekāpjoties «Talsi/Krauzers» komandai.
 
Noraidījumiem bagātā spēlē baušķenieki pēdējās minūtēs izlaida uzvaru. Kārtējo reizi pievīla spēlētāju nedisciplinētībā, kuras rezultātā zaudēti vārti spēles pēdējā minūtē spēlējot divu vīru mazākumā.
 
Spēle kopumā ritēja ļoti līdzvērtīgi. Abas komandas uzbrukuma bīstami un aizsargājas pārliecinoši. Mača sākumā mājinieki izvirzījās vadībā, bet tad divus vārtus guva viesi no Bauskas, precīziem esot Ģirtam Laugalim un Valdim Vāveram. Otrais realizēja vairākumu. Starp vārtu guvumiem soda metienu «Bauskas» komandā nerealizēja Romualds Paulovičs. Mājinieki vienus vārtus atguva un pēc pirmajām divdesmit minūtēm – 2:2.
 
Lielisku izdevību izvirzīties vadībā neizmantoja «Bauskas» florbolisti, kuri nespēja realizēt nevienu no četriem pēc kārtas piešķirtajiem vairākumiem, par ko tika sodīti. Talsenieki, spēlējot mazākumā vienā no pretuzbrukumiem guva vienīgos vārtus trešdaļā, kas deva 3:2 vadību pirms noslēdzošā perioda.
 
Pēdējās divdesmit spēles minūtes bija aizraujošas. Vispirms baušķenieki realizēja otro no astoņiem vairākumiem, kad precīzs bija Andis Levītis, bet pāris minūtes vēlāk, realizējot vairākumu vadību atguva atkal mājinieki.
Spēlē līdzsvaru atguva «Bauskas» komandas spēlētājs Nikita Maksurovs, bet Rolands Kovaļevskis dažas minūtes vēlāk panāca jau 5:4 baušķenieku labā.
Baušķenieki izturēja kārtējo mazākumu, bet minūti pirms beigām savu otro sezonas desmit minūšu sodu divās spēlēs nopelnīja Rolands Kovaļevskis, kurš tiesnešiem iebilda par komandas biedra Uģa Jirgensona noraidījumu. Spēlējot divu vīru vairākumā, talsenieki ātri vien izlīdzināja rezultātu. Pēc gūtajiem vārtiem noraidīties paspēja vēl Andis Levītis, bet komandu abpusēju 5 minūšu sodu par bīstamu spēli saņēma mūsu Valdis Vāvers.
 
Pagarinājumā «Talsi» spēlēja vairākumā, formātā 4:3. Nebija ilgi jāgaida, kad savu iespēju mājinieki izmantoja un raidīja bumbiņu baušķenieku vārtos, sagādājot viesiem zaudējumu ar 6:5.
 
FK «Bauska» komandas galvenais treneris Ingus Pantelejevs spēli Talsos pielīdzina mačam pret «Ulbroku.» «Mūs pievīla disciplīna. Iegūto pārsvaru nenoturējām un paši pretiniekiem uzdāvinājām uzvaru. Pret «Ulbroku» mums paveicās, jo iekrātais pārsvars bija pārāk liels, taču Talsos tā nenotika. Spēle bija līdzvērtīga, mēs labi aizsargājāmies, nosedzām vārtu priekšu, bet jau atkal mūs pievīla ne meistarība, bet gan savaldīšanā laukumā,» stāsta treneris. Viņš neapmierināts bija ar vairākuma realizāciju. «Mēs iemetām tikai divus vairākumus. Pie šī spēles elementa vēl nopietni un smagi jāstrādā,» tā I. Panteļejevs. Treneris arī atklāja ka komandā uz nākamo spēli tiks izvirzīts jauns kapteinis, Rolanda Kovaļevska vietā.
 
Labākais spēlētājs FK «Bauska» komandā – Ģirts Laugalis
 
Spēlē Talsos rezultativitātes punktus FK «Bauska» komandas labā guva:
Rolands Kovaļevskis 1+2,
Ģirts Laugalis, Valdis Vāvers 1+1, 
Nikita Maksurovs, Andis Levītis  1+0,
Pēteris Zeltiņš – 0+1. 
 
Nākamā spēle baušķeniekiem mājās, šo sestdien, pret pašreizējo čempionu – «Lekrings».  
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 

Bauska mazākumā zaudē pagarinājumā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija