Basketbolistiem labas trīs ceturtdaļas, iegāž ceturtā.

2014-04-04 09:44

3. aprīlī, SN Mēmele notika pirmā play-off spēlē Latvijas basketbola 3.līgas čempionātā ar baušķenieku līdzdalību. „Bauskas BJSS” komandai smags pārbaudījums, jo pretī regulārā čempionāta līderkomanda BK „Salacgrīva”. Atgādinām, ka čempionāta pēdējo regulāro spēli baušķenieki aizvadīja tieši pret salacgrīviešiem, toreiz zaudējot ar 63:100. Arī šajā tikšanās reizē „Bauska” kapitulē pretiniekiem ar rezultātu 70:97.

Lai arī piedzīvots zaudējums ar -27 un praktiski šī dueļa uzvarētājs play-off  ir skaidrs, „Bauska” vienība pirmajās trīs ceturtdaļās demonstrēja sakārtotu spēli uzbrukumā un aizsardzībā, cīnoties ar spēcīgāko čempionāta komandu līgā kā līdzīgs ar līdzīgu. Tiesa, izturība un spēlētāja resursi pietika vien spēles pirmajām 30 minūtēm, un ceturtās ceturtdaļas gūtie 6 punkti bija krietni par maz, lai līdzvērtīgā rezultātā noslēgtos šī spēle.

Pirmās ceturtdaļas laikā ievērojamākais izrāviens viesiem padevās ar 15:23, kuru baušķenieki samazināja līdz 20:23, bet visa ceturtdaļa noslēdzās ar 24:28.

Arī otrajā ceturtdaļā komandas spēlē līdzīgi. Vienubrīd viesiem +14, bet arī šo pārsvaru baušķeniek sadeldē līdz -8 un pēc otrās ceturtdaļas 44:52 par labu BK „Salacgrīva” komandai.

 Trešo ceturtdaļu „Bauska” uzvarēja ar 20:16 un samazināja rezultāta starpību līdz -4. Pirms pēdējās ceturtdaļas 64-68 BK „Salacgrīva” labā.

Spēles noslēdzošajā ceturtdaļā baušķenieki gūst vien 6 punktus, pretinieks 29. Fiziskā sagatavotība, spēlētāju rezerves - tas ir tas, kas liedz līdz galam komandai aizvadīt līdzvērtīgu spēli ar šāda līmeņa pretinieku.

Juris Ojāru, „Bauskas BJSS” spēlējošais treneris par spēli.

„Visi mēs cīnījāmies. Pirmajās trijās ceturtdaļās visi nostrādāja aizsardzībā un uzbrukumus arī veidojām labi.”

„Kāpēc tāds sniegums 4 ceturtdaļā? Pirmkārt, neesam gatavi aizvadīt visas 40 minūtes spēlējot vienā tempā. Pietrūkst spēka uz spēles beigām. Trūkst līdzvērtīgu spēlētāju resursu. Piemēram „Salacgrīvai” abas pilnās maiņas ir līdzvērtīgas un laukumā nav iztrūkums nedz aizsardzībā, nedz uzbrukumā, ” tā Juris Ojāru.

„Viena svilpe ne tur, kur vajag, un šādā līdzvērtīgā spēlē tas maina daudz ko. Mūs burtiski pretinieks nodauzīja ar elkoņiem. Mūs atklāti sita, un tiesneši nefiksēja nevienu piezīmi. Tad Arnis savācās piezīmes Zemītis ar neizturēja, ka komandas mazos dauza un palikt bez abiem līderiem ir, kā ir,” turpina Juris.

„Kopumā esmu apmierināts. Visi spēlējām, cīnījāmies. Aizbrauksim, nospēlēsim pēdējo spēli sezonā, jo -27 ir neiespējami atspēlēt pret šādu komandu. Domāju, ka tieši „Salacgrīva” uzvarēs LBL3,” noslēgumā Juris Ojāru.

Labākais punktu guvējs „Bauskas BJSS” rindās Ivars Zemītis, šoreiz 25 punkti un 10 atlecošās bumbas, kā arī viena rezultatīva piespēle.

Toms Vilks 14 punkti, 6 atl.b., 8 rez.piesp.; Arnis Simsons 13 punkti, 10 atl.b., 1 rez.piesp.; Edgars Markūns 12 punkti, 8 atl.b. 1 rez.piesp.; Eliss Upenieks 3 punkti; jjuris Ojāru 2 punkti, 2 rez.piesp.; Rinalds Ņikaņins 1 rez.piesp.

 

Atbildes spēle jau šovakar, 4. aprīlī 20:30 Salacgrīvas vidusskolas sporta zālē.

 

Rakstu sagatavoja – A. Dulbe

Basketbolistiem labas trīs ceturtdaļas, iegāž ceturtā.

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija