Basketbolistiem mājās pārliecinoša uzvara pār otras grupas uzvarētājiem

2016-02-13 13:00
 
Otro panākumu trijās Latvijas basketbola 3.līgas čempionāta otrā posma spēlēs guvusi «Bauskas BJSS/SC Mēmele» komanda, kura savās mājās 11.februārī ar 88:69 uzvarēja «Vidzemes augstskolas» komandu.
 
Pirmajā čempionāta posmā, jeb grupu spēlēs, Bauskas komanda demonstrēja stabilu sniegumu uzvarot 13 no 16 spēlēm ierindojoties pirmajā vietā B grupā. Čempionāta otrajā posmā iekļuva katras grupas piecas spēcīgākās vienības. Baušķenieki šajā posmā sacenšas ar A grupas labākajām komandām. Pirmā desmitnieka vienībām pirmais mērķis otrajā posmā – iekļūt labāko septiņniekā, kas nodrošinās tiesības spēlēt izslēgšanas turnīrā. Komanda, kas ierindosies astotajā vietā, par tiesībām spēlēt «play-off» divās pārspēlēs sacentīsies ar otrās grupas turnīra (11.-19.vieta) uzvarētājiem.
 
 
«Bauskas BJSS/SC Mēmele» komanda ceturtdien, 11.februārī sporta namā «Mēmele» aizvadīja savu trešo cīņu otrajā posmā. Pirmajā posma spēlē baušķenieki viesos dramatiskā mača galotnē ar 86:89 uzvarēja «SK Ezerzeme/ Rēzekne» basketbolistus, bet otrajā spēlē Daugavpilī viesiem no Bauskas zaudējums ar 53:66 pret vietējo basketbola klubu «Daugavpils novads.»
 
11.februāra spēlē baušķeniekus negaidīja viegls pārbaudījums, jo nācās uzņemt pirmā posma A grupas uzvarētājus «Vidzemes Augstskola / Valmiera Glass-2» komandu. Mājiniekiem sastāvs teju optimālais, trūka tikai Kaspars Jakubonis un Eliss Upenieks.
 
Savu varēšanu «Bauska» apliecināja ar 7:0 izrāvienu jau spēles sākumā, kad punktus guva Mikus Karlovs un Māris Skrējāns. Viesi ceturtdaļas vidū pietuvojās līdz 14:12, bet pateicoties Ivara Zemīša precīzajiem trīs punktu un soda metieniem, mājinieki pēc pirmajām desmit minūtēm atradās vadībā ar 22:16.
Tā īsti apdraudēt baušķeniekus viesiem spēles gaitā vairs neizdevās. Otrajā ceturtdaļā mājinieki pārsvaru palielināja, kad precīzi spēlēja Zemītis, Karlovs un Liepiņš nodrošinot desmit punktu pārsvaru – 43:33.
 
Spēles otrajā pusē viesi pietuvojās līdz vairs tikai sešu punktu deficīta, bet tad triecienu trešās ceturtdaļas ievadā deva Zemītis gūstot divus punktus, bet pretinieku nokautēja Arnis Simsons, kurš realizēja divus trīs punktu metienus pēc kārtas palielinot pārsvaru ar 51:38.
 
Spēles pēdējās desmit minūtēs precīzi turpināja spēle Bauskas komandas līderi, kuri pakāpeniski ar labu metienu precizitāti un lielisku aizsardzību kaldināja panākumu mačā ar 88:69.
 
Bauskas komandā pēdējos mačos ar pērnā gada precizitāti atsācis spēlēt komandas līderis Ivars Zemītis, kuram šoreiz 30 punkti spēlē, bet ierasti daudz atlēcošās bumbas zem groziem – 13 un 15 punktus guva Mikus Karlovs, bet 11 rezultatīvas piespēles un 14 punkti Tomam Vilkam. Vēl komandas labā punktu guva – Māris Skrējāns – 11 p., Arnis Simsons – 9 p., Oskars Liepiņš – 6p., bet Anrijam Janševskim trīs punkti.
 
«Bauskas BJSS/SC Mēmele» komandas treneris Juris Ojāru par spēli.
 
Komandai laba metienu precizitāte.
«Mājas zālē mums krīt iekšā. Puiši nodemonstrēja labu spēli. Katrs izpildīja savu darbu, nebija būtisku kļūdu vai situācijas, kad kāds no spēlētājiem izkristu no komandas spēles. Visi cīnījās.»
 
«Arnis, lai arī guva maz punktus, iemeta praktiski pašus svarīgākos. Viņš un Zemītis sedza pretinieku komandas garos spēlētājus, tāpēc viņiem ilgāks spēles laiks. Kā jau teicu, visi puiši spēlēja ļoti labi.»
 
«Gribētos, lai spēlētāju izdarītu vēl vienu ekstra piespēli. Par to jau esmu runājis, bet šis spēles elements ir ļoti būtisks. Vairākās spēles epizodēs mēs nelaižam bumbu pa riņķi vai darām to ļoti lēni. Jāmācās atdot vēl vienu piespēli, kura nodrošina ātru bumbas rotāciju un iespēju izmest brīvu metienu.»
«Kopumā no pretinieka gaidījām lielāku pretestību, jo kā nekā, viņi ir otrās grupas uzvarētāji.»
 
Nākamā spēlē pret Iecavas. Šīs abu komandu savstarpējās spēles ir savādākas nozīmes kā citas.
 
«Gaidāma laba un aizraujoša spēle. Abu komandu tikšanās ir kas vairāk, nekā parasta basketbola spēle. Laika gaitā ir iegājies, ka uzvarētājs izcīna ne tikai punktus, bet arī godu. Uzvarēt šādā spēlē ir abu komandu mērķis, lai ne tikai izcīnītu punktus, bet pierādītu, kurš ir labāks. Protams, vēlme uzvarēt ir jebkuru komandu, bet baušķenieku un iecavnieku duelis ir kas īpašs. Iecavniekiem no pērnā gada sastāva, kad viņi kļuva par čempioniem, praktiski izmaiņu nav un viņu lielākais trumpis ir tas, ka puiši ir ļoti labi saspēlējušies. Būs ļoti interesanta spēle, kurā zēni cīnīsies ne tikai par punktiem, bet arī par prestižu un godu.»
 
Otrā posma kopvērtējumā Bauskas komanda pēc uzvaras pār vidzemniekiem ieņem pirmo vietu. Nākamā spēle baušķeniekiem Iecavā pret vietējo BK «Dartija» komandu 16. februārī plkst. 20:30.
 
 

Basketbolistiem mājās pārliecinoša uzvara pār otras grupas uzvarētājiem

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija