A.Barkovskis «savējiem» salādē 3 golus, Bauska Rīgā spēlē labi, bet zaudē

2016-01-23 15:38
 
Piekto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi FK «Bauska» florbola komanda, praktiski zaudējējot reālas cerības iekļūt «play-off» spēlēs, kaut teorētiskas izredzes vēl ir.
 
Baušķenieki «Elvi» vīriešu florbola līgas čempionāta ietvaros 22.janvārī viesojās galvaspilsētā, lai sacenstos ar vietējo FK «Rīga» komandu, kuras sastāvā spēlē bijušais Bauskas komandas spēlētājs Aivis Barkovskis. Tieši Aivis bija vien no lielākajiem rīdzinieku komandas uzvaras kaldinātājiem, kurš bijušo komandas biedru Reini Kirilko sarūgtināja trīs reizes. Interesanti, ka pirms šīs tikšanās Aivis četrās spēlēs bija guvis tikai vienus vārtus. Visā spēlē «Rīga» bija pārāka ar 8:7.
 
Viens bija skaidrs – lai «Bauska» saglabātu kaut cik, pat vismazākās izredzes iekļūt izslēgšanas spēles, bija nepieciešama uzvara. Tas nenotika, bet par spīti tam, baušķeniekiem vēl teorētiski ir iespēja iekļūt labāko astotniekā. Tiesa, lai tas notiktu, jānotiek brīnumam, jeb «Talsiem», «Pārgaujai» un «Kuršiem» jāzaudē visas atlikušās spēles, un baušķeniekiem, protamas, jāuzvar «Rubene» un pēdējā mačā liepājnieki ar vismaz divu vārtu pārsvaru.
 
Rīgā viesi no Bauskas ieradās 11 laukuma spēlētāju sastāvā. Visa spēle noritēja līdzīgi, ar epizodiski nelielu mājinieku komandas spēlētāju spiedienu uz Bauskas vārtiem. Ar pirmo vārtu guvumu spēlē un pirmo virslīgā, izcēlās baušķenieks Rūdolfs Brikmanis, kurš rezultātu atklāja jau spēles pirmajās 30 sekundēs. Turpinājumā, bijušais baušķenieks Aivis Barkovkis guva divus vārtus, izvirzot vadībā mājiniekus. Tikpat labi, cik maču Rūdolfs iesāka, viņš to turpināja. Tieši jaunais censonis guva komandas un arī savus otros vārtus, izlīdzinot rezultātu. Pirmā perioda turpinājumā rīdzinieki atkal izvirzījās vadībā, bet pateicoties vairākumā gūtajiem diviem vārtiem, pārtraukumā ar viena punkta pārsvaru devās baušķenieki – 4:3.
 
«Bauska», tāpat kā pēdējā spēlē, arī šajā izcēlās ar apbrīnojamu precizitāti realizējot skaitlisko vairākumu. Šoreiz realizēti trīs no četriem. Pateicoties Ģirts Laugaļa precīzajam metienam, viesi no Bauskas ieguva divu vārtu pārsvaru, bet pirms trešā perioda rezultāts bija 6:5 viesu labā.
 
Izšķirošajās spēles 20 minūtēs labāk veicās mājiniekiem, kuri guva trīs vārtus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 8:6. Pašās spēles beigās Gints Velmunskis starpību sadeldēja līdz minumam un spēles noslēdzās ar 8:7 rīdziniekiem par labu.
 
FK «Bauska» komandas treneris  Ingus Pantelejevs par spēli.
 
«Puiši darīja, ko varēja. Šoreiz pietrūka trešā maiņa, īpaši pēdējā periodā, kad bija jūtams pretinieka fiziskais pārsēks. Spēle bija ļoti līdzvērtīga, par ko liecina izdarīto metienu skaits (41:40). Patiesībā, zēni nospēlēja labi. Metienu bija daudz, uzbrukums labs, bet diemžēl, nespējām iemest vairāk par pretinieku. Prieks par vairākumu.»
 
«Spēles sākumā nepildījām spēles plānu – kā iekļūt pretinieku zonā. Tāpat, pateicoties konkurentu presingam, mums neizdevās aizskriet pretuzbrukumos. Kopumā zēni spēlēja labi, neko pārmest negribētu.»
 
«Stipri šaubos, vai konkurenti atlikušajās spēlēs neizcīnīs nevienu punktu un mēs iekļūsim play-off, bet uzvaras atlikušajās divās spēlēs ir nepieciešams, lai pārspēlēs par palikšanu virslīgā, mums būtu pēc iespējas vairāk punktu.»
 
Nākamā spēle FK «Bauska» komandai 30.janvārī mājās pret «Rubeni.»
 
Rezultativitātes punktu FK «Bauska» labā spēlē pret FK «Rīga» guva –
Rūdolfs Brikmanis – 2 vārti (v.), Gints Velmunskis, Ģirts Laugalis, Ingus Panteļejevs – 1+1, Pēteris Zeltiņš, Valdis Vāvers, – 1+0, Nikita Maksurovs, Romualds Paulovičs, Uģis Ritvars Jirgensons – 0+1.  
 

A.Barkovskis «savējiem» salādē 3 golus, Bauska Rīgā spēlē labi, bet zaudē

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija