Basketbolisti atgriežas uz uzvaras takas

2014-02-14 13:38

Vakardien ,13.februārī,  SN „Mēmele” tika aizvadīta Latvijas basketbola 3.līgas spēle starp „Bauskas BJSS”  un „Madona” komandām. Baušķenieki izcīnot savu 12.uzvaru turnīrā, uzvarēja madoniešus ar rezultātu 80-65 un turnīra tabulā nostiprinājās 6.pozīcijā.

Spēles sākumā viesiem izdodas uz kādu brīdi atrasties vadībā ar rezultātu 2:6, taču Jura Ojāra un Arņa Simsona precīzie trīs punktu metieni dod baušķeniekiem vadību, kura arī visu spēli tiek ieturēta. Pirmajā ceturtdaļā „Bauskai” vadība ar 23-14.

Arī otrajā ceturtdaļā baušķenieki turpina iesākto. Uzbrukumi tiek noslēgti precīzi. Komandai ,demonstrējot labu saspēli un sakārtotu aizsardzību, izdodas atrauties ar 40:27. Par mazu intrigu pirms pārtraukuma parūpējās madonieši, sadeldējot pārsvaru līdz -8. Pēc puslaika 40-32 „Bauska” labā.

Spēles turpinājumā baušķenieki nospēlē droši un dominē laukumā. Trešajā ceturtdaļā vienubrīd „Bauska” izraujas ar +17 puntkiem. Spēlē ļoti labi iesaistās baušķenieku rezervisti Oskars Skuja un Rinalds Ņikaņins, demonstrējot pārliecinošu sniegumu.  Arī ceturtajā ceturtdaļā nekas neliecina, ka spēlē kaut kas varētu mainīties un „Bauska” izcīna uzvaru ar 80-65.

Gandrīz pusi komandas punktus šajā spēlē guva neviens cits, kā Ivars Zemītis. Šoreiz Ivaram 39 punkti un 10 atlecošās bumbas.

Juris Ojāru 16 pts., 2 atl.b., 5 piesp.; Arnis Simsons 12 pts., 9 atl.b., 3.piesp.; Rinalds Ņikaņins 9 pts., 3 at.b.; Oskars Skuja 2 pts., 2 atl.b., 2 piesp.; Mārtiņš Rūgums 2 pts., 5 atl.b.

Līga Rimševica, „Bauskas BJSS” trenere, par spēli.

Rupkus ilgi nespēlēs?

„Katram ir sava brīvā izvēle. Viņam ir personiski iemesli. Nevienam nemaksā un spēlēt vai nespēlēt, tas ir no katra paša atkarīgs. Protams, pietrūkst viņš komandai. Tāda tipa spēlētājs mums ir nepieciešams.”

„ Visā visumā ir prieks par jaunajiem. Īpaši par Oskaru, kurš iekļāvās spēlē, nenobijās, droši spēlēja. Žēl ,ka Toms savāca piezīmes, bet Juris mums ir tikpat labs. Viens un otrs var vadīt saspēli un ar to mums problēmas nav,” turpina trenere.

„Prieks ka zaudējuma sēriju pārtraucām. Spēlēsim tie, kas esam. Jaunie mums ir. Viņi pieaugs ,un trenējoties viss būs labi. Kad jaunie aizvada kaut pāris minūtes spēlējot šeit, viņiem pie savas vecuma grupas uzreiz ir lielāka pārliecība, drosme, labāk iejūtas spēlē un jūtas spēcīgāki. Tas ir liels ieguvums viņiem,” nobeidz trenere.

Nākamā spēle „Bauskas BJSS” basketbolistiem 21.februārī plkst 20:00 viesos pret „STASIS Alūksne” komandu.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Basketbolisti atgriežas uz uzvaras takas

25

arnis | 2014-02-14

Spelejot man likas ka no rezervistiem vislabak ieklavas un nocinijas Rinalds.

speletajs

lidzjutejs | 2014-02-14

Kadel nav pieminets Rinalds

Jauna diskusija