Basketbolisti atgriežas uz uzvaras takas

2014-10-31 00:34

Ceturto panākumu piecās spēles sporta namā (SN) «Mēmele» 30.oktobrī izcīnīja «Bauskas BJSS» vienība, kura ar rezultātu 95:79 pārspēja basketbola klubu (BK) «Sigulda»

Rezultatīva spēle sākās jau no pirmās ceturtdaļas. Divreiz komandas sasniedza neizšķirtu pie rezultāta 8:8 un 10:10, taču tad mājinieki atlikušās ceturtdaļas garumā tuvāk par trim punktiem savus pretiniekus nepielaida. Ceturtdaļas rezultāts 27:22 «Bauska» komandas labā.

Spēles otrajā ceturtdaļā siguldieši vairākkārt atradās vadībā, bet ne uz ilgu laiku. Rezultātam esot 35:40 viesiem par labu, baušķenieku komandas līderi Ivars Zemītis, Toms Vilks un Renārs Rupkus aktivizējās un panāca +2punktus, bet visā ceturtdaļā mājinieki pārāki ar rezultāts 44:46.

Spēles pēdējās divas ceturtdaļas «Bauska» aizvadīja teicami. Vispirms trešajā trešdaļā pakāpeniski tika palielināts pārsvars, kad uzbrukumā lieliski darbojās Renārs Rupkus un Ivars Zemītis. Panākdami 71:64 pēc trešās ceturtdaļas, baušķenieki turpināja iesākto. Toms Vilks un Arnis Simsons guva 16 no komandas 24 ceturtās ceturtdaļas punktiem un pielika treknu punktu skaistai uzvarai pār «Sigulda» komandu ar rezultātu 95:79.

BK «Sigulda» komandas spēlējošais treneris Edmunds Tukišs par spēli.

„Galvenais iemesls ir tas, ka mēs neesam trenējušies. Pēdējās divās nedēļās uz treniņiem ierodas 3-4 spēlētāji. Vienkārši puiši neatnāca.”

Sezonas mērķis komandai?

„Cīnīties par pirmo vietu.”

Netrenējoties ko tādu var panākt?

„Komanda jau mums ir laba. Šodien vien nebija trīs spēlētāji, kuri parasti spēlē aizvada divdesmit minūtes. Ja ir tik liels spēles laiks, tātad šie vīri spēlēt māk. Šodien nesavācāmies, līdz ar to arī tika piedzīvots zaudējums.”

 

«Bauskas BJSS» basketbolists Arnis Simsons par spēli.

„Nospēlējām ļoti labi uzbrukumā. Mums sakrita, viņiem nē. Pretiniekiem nebija daži spēlētāji, arī Edmunds (spēlējošais treneris) nesameta to, ko parasti samet. Bet, ne tās ir mūsu problēmas. Mēs izdarījām visu, ko no mums prasīja, līdz ar to tāds arī rezultāts. Nebija tā, ka mums viss bija ideāli. Arī mums ir traumas komandā, kas liedz dažiem doties laukumā. No spēlējošajiem Sandim un man ir noteipota kāja, Renārs ar apslimis bija. ”

„Labi nocīnījāmies ar pretinieku garajiem spēlētājiem. Varbūt mazliet iekritām uz caurgājieniem.”

Tavuprāt, kurā spēles elementā komanda varēja nospēlēt labāk?

„Domāju, ka mēs pārāk ātri savācām personiskās piezīmes. Ja tev ir trīs vai četras piezīmes, tad tas uzreiz tevi apslāpē. Grūti maksimāli nocīnīties, jo tiesnesis var nosvilpt. Tad arī mēs spēles beigas piesardzīgāk nospēlējām.”

 

Līga Rimševica, «Bauskas BJSS» komandas trenere par spēli.

„Ar rezultātu esmu ļoti apmierināti. Komandā aizvien labāk veidojas sadarbība un sapratne, par ko jau iepriekš biju minējusi. Arī norādījumus prot izpildīt biežāk un vairāk. Principā uzskatu, ka komandai patreiz ir raksturīga augšupejoša līkne.”

Pretinieku komandā praktiski visi garie spēlētāji.

„Jā, ar to mēs rēķinājāmies. Mēs esam ātrāki, mazāki. Izmantojām savas priekšrocības. Plāns bija maksimāli ātri ievadīt uzbrukumu, censties viņus vairāk nokausēt.”

 „Atlēcošās bumbas vairāk izcīnīja viņi (56:33) un mums bija jāliek kaut kas pretī. Viņiem neveicās ar metieniem, toties mums šodien ļoti rezultatīva spēle. Iemestie 95 punkti priekš mums ir ļoti daudz.”

 

«Bauskas BJSS» komandā rezultatīvākais bija Renārs Rupkus, kura kontā 22 punkti un septiņas atlēcošās bumbas.

Ivaram Zemītim - 20 punktu (p), septiņas atlēcošās bumbas (a.b.), Arnim Simsonam 19 p., 8 a.b., 6 rezultatīvas piespēles (r.p.), Tomam Vilkam 15p., 3 a.b., 8 r.p., Sandim Balodim 10 p., 5 a.b., 3 r.p., Ivaram Puļķim 7 p., Robertam Ceram 2 p.

 

«Bauskas» basketbolisti Latvijas basketbola trešās divīzijas čempionāta B grupā ieņem otro vietu. Piecās aizvadītajās spēlēs izcīnītas četras uzvaras un piedzīvots tikai viens zaudējums.

 

Nākamā spēlē baušķeniekiem 7.novembrī, viesos pret SK «Rūjiena» vienību.

 

Basketbolisti atgriežas uz uzvaras takas

kludas

bbbb | 2014-11-01

Nesaprotu par ko tu runā, Pa visu spēli komandai bija 6 kļūdas, kas ir fantastisks sniegums jebkurai komandai, kur nu vēl amatieru līmeni, pieļaut tikai 6.

aga znatoks

aaaaa | 2014-10-31

bez dirsanas mani neparleicinaja bauskas komandas sniegums daudz kludu un nesapratne komanda ! briziem parak individuali spele! ir daudz daudz pie ka stradat

Jauna diskusija