Basketbolisti pēdējās sekundēs izrauj pagarinājumu un uzvar pārtraucot zaudējuma sēriju

2017-11-15 14:22

Pirmo panākumu Latvijas basketbola savienības 2.divīzijas (LBL2) čempionātā savās mājās 14.novembrī izcīnīja SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» basketbolisti, kuri dramatiskā spēles galotnē izrāva izlīdzinājumu, bet pagarinājumā ar 96:91 pārspēja BA «Turība» spēlētājus.

Foto – Elīna Gruncka 

Ivars Zemītis spēle pret BA «Turība» guva 33 punktus


Ar rīdziniekiem baušķenieki tikās sezonas čempionāta pirmajā spēlē. Toreiz Rīgā viesi uzvarēja ar 76:80. Tāpat kā abu komandu pirmajā tikšanās reizē, arī duelī Bauskā, panākumu lielā mērā kaldināja baušķenieks Ivars Zemītis, kurš sezonas atklāšanas mačā guva 35 punktus, bet Bauskā Ivars pret BA «Turība» sameta 33 punktus. Pirmajās divās čempionāta mājas spēlē viens no LBL2 līderiem spēlēja pieticīgi, attiecīgi gūstot tikai 18 un 13 punktus, bet beidzot arī savus skatītājus Ivars iepriecināja ar 30+ punktiem.

Mājinieku atbalstītājus iepriecināja netikai Ivars. Spēles sākumā neprecīzi spēlējošais Arnis Simsons mača pēdējā ceturtdaļā apliecināja savu snaipera godu komandā no trīs punktu metienu atzīmes. Tieši Arnis realizēja izšķirošo trīs punktu metienu, kas deva neizšķirtu astoņas sekundes pirms spēles beigām. Tiesa, par laimi mājiniekiem, viesi savā pēdējā uzbrukumā no groza apakšas nebija precīzi un sekoja pagarinājums.

Jāatzīmē, ka Arnis no saviem 18 punktiem 12 iemeta tieši spēles pēdējā ceturtdaļā. Pagarinājumā par spēles varoni kļuva Ivars, kurš guva 12 no komandas 16 punktiem.

Četrpadsmit punktus katrs guva Toms Vilks un Kristaps Šteinbergs. Otrajam arī astoņas atlecošās bumbas zem groziem, kas bija labākais rādītājs Bauskas komandā. Elmārs Arcimovičs iemeta 9 punktus, bet 8 sakrāja Māris Skrējāns.


Viesu komandas rezultatīvākais spēlētājs Dāvids Kārlis Muižnieks mačā guva 26 punktus. Pēc spēles viņš sacīja:

- Esmu sašutis  par izlaistu uzvaru. Vairākas reizes mums bija +10 punktu pārsvars, kuru nespējām vairākkārt noturēt. Spēles izskaņā pazuda koncentrēšanās, neiemetām vairākus vieglus metienus un spēli zaudējām. Mača izskaņā un pagarinājumā pietrūka aukstasinība, lai gūtu svarīgus punktus. Esam jauna komanda, kura vēlas iekļūt izslēgšanas spēlēs.


BA «Turība» komandas treneris Ziedonis Jansons pēc spēles:

- Apsveicu baušķeniekus ar panākumu. Visu cieņu tiem Bauskas komandas basketbolistiem, kuri praktiski nospēlēja visas 45 minūtes. Spēli norakstu uz pieredzes  trūkumu un jaunības rēķina. No rokām izlaidām praktiski uzvarētu spēli, kuru kontrolējām visa mača gaitā izņemot pēdējās pamatlaika 30 sekundes. Ar to pietika, lai zaudētu.

- Mums trūkst tāda līdera, kāds Bauskas komadā ir Ivars. Viņš paņēma bumbu un izdarīju visu kas bija jāizdara, lai uzvarētu. Diemžēl, mūsu komandā šāds spēlētājs šovakar neuzradās. Esam jauna vienība. Pērn ielauzāmies labāko komandu četriniekā un bez vienas uzvaras gandrīz iekļuvām finālā. Sastāvs ir nomainījies pat 80%,  tāpēc šogad primārais ir iespēlēt jaunos spēlētājus. Pirmās divas čempionāta spēles zaudējām un jau šķita, ka būsim peramie zēni, bet tad sekoja piecu uzvarētu spēļu sērija, kura diemžēl pārtrūka pret Bauskas basketbolistiem.


SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» komandas galvenais treneris pēc spēles sacīja: 

- Esmu priecīgs par panākumu, puišu raksturu un cīņassparu. Jā, nenoliegšu ka spēle kopumā nebija labākās kvalitātes mūsu izpildījumā. Basketbolistiem nebija dzirksteles acīs. Trešajā ceturtdaļā Toms Vilks uzsāka pakaļdzīšanos, pēc kuras spēlētāji sev noticēja un metās atspēlēties. Sakārtojām aizsardzību – ciešāk sedzām arī tos spēlētājus, kuri bija bez bumbas un pretiniekam spēle uzreiz nepadevās tik labi. Ja zaudētu, tad varētu teikt, ka zaudējām skaistā spēles galotnē, bet pateicoties dažām veiksmīgām epizodēm var teikt, ka esam uzvarējuši mazliet neglītā cīņā. Uzvara ir un paliek uzvara. Prieks, ka beidzot varējām iepriecināt mūsu skatītājus.
 
 
Bauskas komanda pateicoties panākumam atgriezās ceturtajā vietā C grupā.
 
Nākamā spēle baušķeniekiem 21.novembrī mājās pret «RTU».
 

Basketbolisti pēdējās sekundēs izrauj pagarinājumu un uzvar pārtraucot zaudējuma sēriju

.

... | 2017-11-16

Bildi vismaz varēja ielikt pareizo, nevis no citas spēles.

Re:.

Hektors | 2017-11-16

Arī citos medijos bildes netiek liktas no pēdējās spēles. Te doma skaidra - tautai parādīt Zemīti. Nav svarīgi no kuras spēles.

LBL2

LBL2 | 2017-11-15

Spēles kvalitāte nu ir tāda kāda ir, iespējams nopietnāk jāpieiet treniņu procesam. Jāuzteic komanda par rakstura parādīšanu un cīņu līdz spēles beigām. Lai veicas.

Jauna diskusija