Basketbolisti spēles galotnē nodrošina panākumu

2017-01-27 11:53

Negaidīti līdzvērtīga cīņa Latvijas 3.līgas basketbola čempionātā notika 26.janvārī sporta namā «Mēmele» Bauskā, kur mājinieki «SC Mēmele/Bauskas BJSS» tikai spēles pēdējās minūtēs tika galā ar «Pārdaugava/Turība» basketbolistu pretestību.

Viesi no Rīgas Bauskā ieradās atrodoties pēdējā vietā turnīra tabulā. Arī baušķenieki  bija turpat līdzās, bet favorītu statusā noteikti pirms cīņas tika uzskatīti tieši Bauskas vienība.

Spēles sākums «SC Mēmele/Bauskas BJSS» vienībai nevedās. Vairāki neprecīzi metieni un vāja realizācija liedza gūt punktus, kamēr viesi savas izdevības izmantoja labi un ātri panāca 11:5 pārsvaru. Mājinieki saņēmās un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar +4, jeb 23:19.
Otro ceturtdaļu labāk aizvadīja viesi. Baušķeniekiem atkal radās problēmas ar brīvu metienu realizāciju, kamēr viesi meta precīzāk. Rīdzenieki ejot pārtraukumā izvirzījās vadībā ar 48:43.

Trešajā trešdaļā aktivizējās Bauskas komandas līderi. Vispirms Ivars Zemītis guva septiņus punktus pēc kārtas, bet precīzs no soda metienu līnijas bija Toms Vilks, savukārt Elmārs Arcimovičs trāpīgs bija no trīspunktu līnijas.
 
Emocionāli svarīgos brīžos ar lielisku precizitāti izcēlās Arnis Simsons. Viņš trešās ceturtdaļas izskaņā trāpīja divus trīs punktu metienus pēc kārtas izvirzot komandu vadībā ar 68:64.

Foto – Elīna Gruncka

Arnis Simsons (nr.25) Bauskas komandas sastāvā bija precīz no trīs punktu līnijas brīžos, kad komandai tas viss vairāk bija nepieciešams.


Simsons arī pēdējo ceturtdaļu iesāka lieliski, jau pirmajā uzbrukumā iemetot «trīni.» Tiesa, uzreiz pēc tam, mājinieki uz brīdi no rokām izlaida spēles grožus. Vairāki garām aizmesti metieni deva cerības viesiem. Pēdējās ceturtdaļas vidū rīdzenieki pat izvirzījās vadībā ar 79:78.

«SC Mēmele/Bauskas BJSS» saņēmās un veica izšķirošo izrāvienu. Vispirms Elmārs Arcimovičs guva četru punktus pēc kārtas, Arnis Simsons iemeta «trīni», bet Ivars Zemītis realizēja divu punktu metienu, pēc kura jau atkal no trīs punktu metienu līnijas precīzs bija Simsons. Mājinieki ar labu aizsardzību un precīzu uzbrukumu ceturtdaļas izksaņā panāca 90:79 sev par labu, bet visā cīņā laukuma saimniekiem panākums ar 91:80.

Rezultatīvākais «SC Mēmele/Bauskas BJSS» komandā bija Ivars Zemītis, kuram 25 punkti. 17 iemeta Arnis Simsons, bet 15 Toms Vilks. Eliss Upenieks un Elmārs Arcimovičs katrs guva pa 13 punktiem, savukārt Mikam Karlovam šoreiz astoņi punkti.

Foto – Elīna Gruncka
Ivars Zemītis (nr.18) ar 25 punktiem bija «SC Mēmele/Bauskas BJSS» rezultatīvākais basketbolists.


Panākums pret galvaspilsētas komandu baušķeniekiem turnīra tabulā ļauj ieņemt pagaidu piekto vietu.

Nākamā cīņa «SC Mēmele/Bauskas BJSS» vienībai 9.februārī pret Iecavas «Dartija» komandu.
 


 

 

Basketbolisti spēles galotnē nodrošina panākumu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija