Basketbolisti mājās uzvar grupas līderus

2015-01-09 00:43

Pirmspēdējajā Latvijas basketbola līgas trešās divīzijas regulārā čempionāta spēlē «Bauskas BJSS» basketbolistiem savu skatītāju priekšā izdevies uzvarēt B grupas līdervienību SK «Rūjiena» ar rezultātu 96:92.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē, baušķeniekiem spēlējot viesos nācās atzīt pretinieka pārākumu ar rezultātu 94:91.

Jāpiezīmē, ka pēc uzvaras pār «Bausku», rūjieniešiem izdevās septiņu nezaudēto spēļu sērija, kuru kā izrādījās, apturēja tieši baušķenieki.

Jau spēles pirmajā ceturtdaļā mājiniekiem izdevās iegūt nelielu pārsvaru pār pretiniekiem. Lai arī vienubrīd rezultāts bija 15:16 viesiem par labu, Bauskas komandai izdevās deviņu punktu atrāviens panākot 26:16, bet visā ceturtdaļā uzvar baušķenieki ar 31:20.

Lielāko pārsvaru, 17 punktus vienība «Bauska» pār savu pretinieku ieguva otrās trešdaļas sākumā. Ceturtdaļas turpinājumā abas komandas spēlē rezultatīvi un pēc puslaika vadību ar 52:44 saglabā mājinieki.

Līdzvērtīgā spēle turpinājās arī mača trešajā ceturtdaļā, pēc kuras joprojām vadībā «Bauska» ar 72:63.

Dramatiskā spēles pēdējā ceturtdaļa elpas aizrāva katram līdzjutējam.

Piecas minūtes pirms spēles beigām, rezultāts neizšķirts, 81:81. Piezīmju normas dēļ, pēdējās minūtes laukumā nevarēja pavadīt lieliski spēlējošais Arnis Simsons. Viņu nomainīja Jānis Lietavietis, kuram atgriešanā laukumā pēc ilgstošas traumas. Lai arī Jānis neizvadīja ļoti veiksmīgu maču, tieši viņš ar skaistu bloku apturēja pretinieku komandas uzbrukumu, kuru noslēdzot ar gūtiem punktiem, spēles gaita varēja tikt lauzta. Turpinājumā spēle iet punkts punktā un kad atlicis spēlēt mazāk par minūti, tikai viena punkta pārsvars «Bauskai» 93:92. Veiksmīgā spēle aizsardzība, ļauj Ivaram Zemītim izprovocēt pretinieku uz piezīmi un izpildīt divus soda metienus, no kuriem viens ir precīzs. Ko līdzīgu paveic Renārs Rupkus, kurš precīzi met abus soda metienus pretinieku grozā, panākdams 96:92, «Bauskas BJSS» komandas labā.

Lielisku spēli aizvadīja komandas «Bauska» spēlētājs Arnis Simsons. Metot ar 100% precizitāti, viņš realizēja visus izmestos trīs divpunktu metienus un septiņus trīs punktu metienus, ne reizi nekļūdīdamies. Kopā Arnim spēlē 30 punkti un 11 atlecošās bumbas zem groziem.

 

«Bauskas BJSS» komandā 25 punktus (p.) guva Ivars Zemīti, kuram neierasti maz atlecošās bumbas (a.b.), tikai divas. Renārs Rupkus 15 p., 9 a.b., Mikus Karlovs 13 p., 8 a.b., Toms Vilks 10 p., 2 a.b. un astoņas rezultatīvas piespēles, Jānis Lietavietis 3p.

 

SK «Rūjiena» treneris Alvils Kaufmanis par spēli.

Rūjienā uzvara ar +3, tagad sīvā cīņā zaudējums.

„Uzreiz vari teikt, ka komanda mums netrenējās. Sabrauc tikai uz spēlē. Daži atnāk pie jauniešiem uzspēlēt, bet kopā, kā komanda netrenējās. Drīzāk mums notiek tādas, kā konsultācijas.”

 

Kā tad jums izdodas būt B grupas līderiem?

„Nemāku teikt. Paši arī esam pārsteigti, par pašreizējo vietu tabulā.”

 

Pēdējās minūtēs no -17 atspēlējāties uz -1. Kas pietrūka, lai uzvarētu?

„Vispirms jau jāsaka, ka uz spēli ieradāmies piecas pāri astoņiem. Neiesildījāmies. Jau otro spēli, mēs ierodamies ar kavēšanos. Kaut kā nesokas ar ceļa laika aprēķināšanu. Pēc puslaika, kad parādījās lielākie mīnusi, sākām iespēlēties. Jāsaka, ka šovakar vairāk paveicās mājiniekiem. Tikpat labi, pēdējais metiens mums varēja iekrist, un viss būtu savādāk. Līdzvērtīgu komandu spēkošanās.”

 

„Sajūta, esot līderiem, ir laba. Bet īstā cīņa jau sāksies tikai play-off.”

 

«Bauskas BJSS» komandas galvenā trenere Līga Rimševica par spēli.

Komandai izdevās pārtraukt pretinieka 7 nezaudēto spēļu sēriju, kura viņiem aizsākās pēc uzvaras pār jums, viesos. Kādas sajūtas šovakar, pēc uzvaras?

„Viņi šodien zaudēja, tikpat sāpīgi, cik mēs toreiz izbraukumā. Par spēli runājot, varu teikt, ka ja spēlētāji neizdara lielas muļķības un epizodiski izdodas nospēlēt tā, kā vajag, tad spēle aiziet.”

 

Noturēt iekrāto pārsvaru gan, nekad neizdodas.

„Tā mums ir problēma. Kad ir iegūts pārsvars, iestājās atslābums. Vairs nenotiek cīņa. Fiziski mēs esam spēcīgi, bet tieši morāli, mēs apstājamies spēlēt.”

 

Zem groziem šodien vāji nospēlējāt.

„Nospēlējām pasīvi. Atbloķējam četrus spēlētājus, bet tas, kurs paliek piektais brīvais, tiek pie bumbas. Tāpēc jau tā ir komandas spēle, kurā maksimāli jānospēlē katram cik labi vien iespējams, lai komandas sniegums uzlabotos visos spēles elementos.”

 

Atlikusi pēdējā spēle. Play-off esat tikuši. Tabulā pati skatāties?

„Nē, es nē. To mums dara Juris (smaida). Mēs braucam uzvarēt katru spēli. Man līdz play-off vēl ir tālu. Mans mērķis ir nospēlēt ļoti labi pret Daugavpils komandu, SK „Bruņinieks”. Pabeigt regulāro čempionātu uz pozitīvas nots. Tas dodu pārliecību spēlētājiem psiholoģiski.”

 

 

«Bauskas» komandas rezultatīvākais šīs spēles spēlētājs Arnis Simsons par spēli.

Uzvarēti grupas līderi. Kādas emocijas?

„Protams, esam priecīgi. Spēle aizgāja ļoti labi, ātras piespēles, iemestie metieni, viss kārtībā. Pēc puslaika, kā jau ierasts, apstājāmies. Pielaidām pretinieku par tuvu, un viss bija jāsāk no jauna. Labi, ka saņēmāmies un pratām sev labvēlīgo rezultātu noturēt.”

 

Pašam lielisks sniegums – 100% metienu precizitāte. Kā gadu iesāksi, tā trupināsi?

„Cerēsim. Bija brīvāks laiks, vairāk varēja patrenēties, pastrādāt ar bumbu. Jutos labi, spēle aizgāja, biju pārliecināts par sevi. Galvenais, lai komanda uzvar.”

 

Viesos sāpīgs zaudējums. Šodien varētu teikt, ka komandas mainītās lomās?

„Jā, tā var teikt. Toreiz zaudējām tādā pat manierē, kā viņi šodien, spēle izskaņā. Mēs zinājām, ar ko spēlēsim. Viņiem nav izteikti garo spēlētāju, bet visi ir fiziski spēcīgi.”

 

„Esam uzvarējuši spēli. Cerams, ka pēc šī panākuma, komandas līkne ies uz augšu. Svarīgākais ir, lai aiziet spēle. Tiklīdz savācamies maksimāli optimāls sastāvs, tā ir pārliecība par saviem spēkiem un tad varam cīnīties par uzvaru jebkurā spēlē.”

 

Par play-off domā?

„Tabulai sekoju līdzi, zinu to vietu sadalījumu, bet neko nerēķinu. Jurīts to mums dara (smejas). Bet ja nopietni, tad gribētos uzvarēt pēdējo spēli. Tas dodu papildus pozitīvas emocijas komandai uz play-off cīņām.”

 

Pateicoties uzvarai, «Bauskas BJSS» komandai pat reiz otrā vieta B grupā, tiesa, vietu sadalījums mainīsies pēc konkurentu cīņām.

Pēdējā spēle regulārajā čempionātā baušķeniekiem 17.javārī, Daugavpilī pret komandu SK «Bruņinieks.»

 

Rakstu sagatavoja: A. Dulbe

Basketbolisti mājās uzvar grupas līderus

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija