Basketbolistiem otrā uzvara pēc kārtas, viesos +20 pret Madonu

2015-03-06 23:45

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas otrā posma pārspēlēs pusi no spēlēm ir nospēlējusi «Bauskas BJSS» basketbola vienība, kura viesos pārspēja BK «Madona/BJSS» basketbolsitus ar rezultātu 81:101.

Mājinieku komanda izrāvās vadībā ar 11:5 un 16:7. Lielisku atspēlēšanos nokārtoja Ivars Zemītis, Mikus Karlovs un Renārs Rupkus panākot pretiniekus ar rezultātu 16:15, bet pirms pārtraukuma neliels pārsvars 24:21 atkal mājiniekiem.

Lai arī otrās ceturtdaļas ievadā madonieši bija vadībā ar 34:26, viesi no Bauskas veica iespaidīgu 22 punktu atrāvienu no pretiniekiem. Nodemonstrējot aukstasinīgu precizitāti un dzelžainu aizsardzību baušķenieki jau atradās vadībā ar 34:48, bet līdz ceturtdaļas izskaņai panāca jau 38:53 savā labā.

Bradāt pretiniekus Bauskas komandas basketbolisti turpināja arī trešajā ceturtdaļā. Ļoti labi no trīspunktu līnijas sāncenšu grozam uzbruka viesi, gūstot piecus no astoņiem izmestajiem metieniem. Visā ceturtdaļā baušķeniekiem izdevās uzvarēt ar 23:33 un pirms pēdējām desmit minūtēm viņi atradās vadībā ar 61:86.

Mazliet mierīgāku komandas aizvadīja ceturto ceturtdaļu, kurā ar 20:15 pārāki bija mājinieki, bet visā spēle Bauskas basketbolisti izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 81:101.

Labs Bauskas komandas rādītājs no soda metienu līnijas —gūti 31 no iespējamajiem 40 punktiem.

«Bauskas BJSS» komandā pa 24 punktiem guva Ivars Zemītis un Arnis Simsons.

Ivars no 20 metieniem uz grozu neprecīzs bija tikai trīs reizes. Pilns spēles laiks, 40 minūtes, diviem komandas spēlētājiem — Arnim Simsonam un Renāram Rupkusam. Otrajam spēle 13 gūti punkti, bet Mikum Karlovam 37 minūtes laukumā un 23 punkti. Tomam Vilkam 12 punkti, Rinaldam Ņikaņinam 3 punkti, bet Robertam Ceram divi.

 

«Bauskas BJSS» komandas trenere Līga Rimševica par spēli.

Kurā brīdī komandai izdevās pārņem maču savās rokās?

«Spēles galdiņa tiesnešiem sanāca tehniska problēma. Pārtraukums ievilkās līdz trijām minūtē. Šajā laikā pārmainījām spēli aizsardzība un taktiku kopumā. Pēc tam izdevās gūt 22 punktus pēc kārtas un nodrošināt uzvaru.»

 

«Visi spēlētāji nospēlēja ļoti labi. Darbojās pārliecinoši aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem gūt punktus un likām viņiem kļūdīties. Savukārt mēs izmantojām savas iespējas un metām precīzi.»

 

Ivaram «tikai» 26 minūtes.

«Citreiz nākas arī viņu nosēdināt uz beņķa. Viņš spēlēja ļoti labi, kā jau teicu, visi nospēlēja labi, arī jaunie. Spēles rezultāts ļāva to darīt, arī pārējie komandas biedri guva punktus un spēle gāja no rokas.»

 

Pusceļā esiet.

«Jā, vēl piecas spēles atlikušas. Es uz katru maču dodos ar domu uzvarēt. Neskatos, kas pa pretinieku, neskatos uz vietu tabulā. Es vienkārši gribu uzvarēt katrā spēlē. Mans mērķis ir tikt augstāk par pērn iegūto astoto vietu. Lai iekļūtu 1/4finālā nāksies krietni pasvīst, bet tas ir iespējams. Negribētu cīnīties zemāk par astoto pozīciju. Tas būtu nepatīkami.»

 

Piecos aizvadītajos pārspēles mačos baušķenieki guvuši divus panākumus.

 

Nākamā spēle Bauskas basketbolistiem mājās, 12. martā pret «Dārznieks Cēsu sp.sk» komandu.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Basketbolistiem otrā uzvara pēc kārtas, viesos +20 pret Madonu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija