Basketbolistiem pirmais zaudējums mājās

2014-12-12 12:57

Izsējot pirmās ceturtdaļas laikā iekrāto 21 punkta pārsvaru, «Bauskas BJSS» basketbolisti 11.decembra mājas spēlē piedzīvoja pirmo zaudējumu SN «Mēmele» Latvijas basketbola trešās divīzijas čempionātā ar rezultātu 77:85 atzīstot vienības «Saulkrasti» pārākumu.

Artūrs Dulbe

Lielisks spēles sākums izdevās baušķenieku komandas līderiem Renāram Rupkusam, Ivaram Zemītim, Mikam Karlovam un Arnim Simsonam, kuri ar kopējiem spēkiem guva 33:punktus pret pretinieka 12 gūtajiem punktiem.

Pārliecinošais «Bauskas» komandas sniegums sāka noplakt jau otrajai ceturtdaļai sākoties. Viesi, kuri uz spēli ieradās vien 15 minūtes pirms spēles sākuma sāka iesilt un pārņemt spēles gaitu savās rokās. Mājinieku komandas līderiem otrās ceturtdaļas metienu precizitāte ļoti vāja, turpretī viesi no Saulkrastiem pacietīgi uzsāka pakaļdzīšanos un otrās ceturdaļas izskaņā baušķeniekiem vien 9 punktu pārsvars 44:33.

Katastrofālākā no visām «Bauskas» komandai izrādījās trešā ceturtdaļa, kurā zaudēts ar 14:29 un viesiem izdodas iegūt pārsvaru ar rezultātu 58:64.

Spēles izskaņā baušķenieki centās glābt kas glābjams, bet nesekmīgi. Pietrūka pavisam nedaudz, jo vēl trīs minūtes līdz spēles beigām rezultāts liecināja 73:74 viesu labā, bet kļūdas uzbrukumā un neprecizitāte liedza pārņemt vadību. Basketbolistiem no Saulkrastiem uzbrukuma noslēgšana grūtības nesagādāja un spēles beigu rezultātā «Bauskas BJSS» komanda piedzīvo pirmo zaudējumu mājas šajā sezonā ar rezultātu 77:85.

 

«Bauskas BJSS» komandā rezultatīvākais spēlētājs ar 25 gūtajiem punktiem, astoņām atlecošajām bumbām bija Ivars Zemītis.

Renārs Rupkus 22 punkti (p), 8 atlecošās bumbas (ab), septiņas rezultatīvas piespēles (rp), Arnis Simsons 13p., 7ab., Mikus Karlovs 9p., 10ab., 4 rp., Sandis Balodis 4p., 2 ab., 2 rp., Juriis Ojāru un Toms Vilks katrs guva divus punktus.

 

Komandas «Saulkrasti» galvenais treneris Jānis Laksa par spēli.

Atspēlējāties spēcīgi.

«Maču sākām neiesildījušies. Iesilām un spēle aizgāja. Spēlējām ierasto spēli, neko nemainījām.»

«Pievīla precizitāte, arī daži spēlētāji neieradās uz spēli slimības dēļ. Prieks, ka vīri nenokāra galvas un atspēlējās, parādot raksturu.»

«Iesaistīju jaunos komandas spēlētājus. Pie tik lieliem mīnusiem zaudēt vairs nebija ko. Tas deva rezultātu. Neesmu apmierināts ar sakrāto piezīmju daudzumu.»

 

Kā sezona kopumā?

«Mērķis ir iekļūt pirmo piecu komandu konkurencē, lai turpinātu cīņu izslēgšanas spēlēs. Patlaban situācija ir pateicīga, vienīgi mums daži spēlētāji iz izkrituši slimības dēļ. Redzēsim, kā veiksies mums nākamajos mačos un kurā vietā paliksim. Konkurence ir gana spēcīga.»

 

«Bauskas BJSS» spēlējošais treneris Juris Ojāru par spēli.

Kas notika pēc pirmās ceturtdaļas?

«mums spēle aizgāja. Devāmies ātrajos uzbrukumos, guvām punktus. Bet jāsaka godīgi, ka pretinieks nebija iesildījies, viņi ieradās pirms pašas spēles. Pamazām viņi iesildījās un sāka spēlēt savu spēli, bet mēs tai pat laikā daudz kļūdījāmies un nemetām savus metienus.»

 

Spēle izbraukumā pret viņiem un mājās. Kas bija savādāk?

«Arī izbraukumā spēlējām vienādi, zaudējām pēdējā ceturtdaļā. Šeit, lai arī pārsvaru izsējām pakāpeniski, mēs uzvaru izlaidām spēles pēdējā ceturtdaļā, praktiski pēdējās minūtēs. Nezinu, kas tam par iemeslu. Viņi laikam prot sadalīt savus spēkus pa ceturtdaļām vienmērīgi, bet mēs izliekamies jau spēles sākumā.»

«Spēles beigās noteikti pietrūka Karlovs un Simsons. Viņi dabūja piezīmju normu. Noteikti noslēgums būtu savādāk, ja viņi būtu laukumā. Gribētos jau daudz ko pateikt par tiesnešiem, bet to nedarīšu. Pateikšu vien to, ka viens no viņiem agrāk trīs gadus spēlēja Saulkrastu komandā.»

 

Zaudējumi piedzīvoti ar labākajiem spēlētājiem sastāvā. Varbūt vajadzētu izlaist laukumā jaunos basketbolistus nevis pēdējās minūtēs, bet pakāpeniski, jau no spēles sākuma, lai izjūt spēli, iesaistās. Zaudējiet ar labākajiem, kāpēc nezaudēt (varbūt) ar jauniešiem?

«Saprotu. Situāciju apzināmies. Mēs par to komandā runājam, bet lieta tāda, ka jauniešos zudusi degsme spēlēt..»

 

..bet saprotams. Viņi to vien dara kā berzē krēsliem krāsu nost.

«Es runāju par treniņiem. Nenāk uz treniņiem, ne tikai šie pieteiktie spēlētāji, bet arī citi..»

 

..jo viņi redz, ka tie, kas ir pieteikti netiek laukumā, tad kāda jēga no nosaukuma BJSS. Nomainiet uz «BK Bauska» un jautājumi par jaunajiem nebūs. Atlikušas trīs spēles. Visiem skaidrs ka play-off tiksiet un tur jaunajiem basketbolistiem spēles laiku neredzēt kā savas ausis. Varbūt uz atlikušajām spēlēm dodiet viņiem iespēju un kas zin, kāds pierādīs sevi tā, ka nemaz neliekas.

«Mēs cenšamies motivēt jaunos spēlētājus, atvēlēdami pēc iespējas vairāk minūtes viņiem. Jā, situācija ir tāda, kāda tā ir. Mēs centīsimies ko mainīt un palaist laukumā viņu biežāk.»

 

Sakarā ar mācībām Rīgā, «Bauskas BJSS» komandai kādu laiku palīdzēt nevarēs Ivars Puļķis, taču treniņu atsācis un pēc jaunā gada vienībai pievienosies Jānis Lietavietis

 

Komandas «Bauskas» basketbolistiem regulārajā čempionātā atlikušas trīs spēles. 19.decembrī viesos pret basketbola klubu «Sigulda», 8,janvārī mājās tiks uzņemta «SK Rūjiena» vienība un pēdējā cīņa viesos pret «SK Bruņinieks» komandu 17.janvārī.

 

Patlaban baušķenieki Latvijas basketbola trešās divīzijas čempionāta B grupā ieņem dalīto 1.-3. vietu. Vienpadsmit līdz šim aizvadītajās cīņās gūtie septiņi panākumi un piedzīvotie četri zaudējumi devuši 18 punktus tabulā.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe.

 

Basketbolistiem pirmais zaudējums mājās

Jaunie Talantii

yoyoyo | 2014-12-13

Artūrs, varbūt nedaudz pietiks par tiem jaunajiem?
Šajā komandā,jaunie nezin, ko nozīmē trenēties,līdz ar to, par spēlēšanu viņi var pat nedomāt. viss sākas treniņos, tad spēlēs- paliec zalē,trenējies,piestrādā pie trūkumiem,(nepipe), bet šāi paaudzei tas viss ir aizgājis garam,varbūt vienīgi Cepurem nē ;)!!
Šajā komandā pat pieredzējušīe vēl nespēlē uz pusi cik varēu, bet runā par jaunajiem visulaiku,manuprāt, vajadzētu beigt.!

Jauna diskusija