Basketbolistiem sagrāve spēlējot mājās

2015-03-27 11:32

Bezcerīgu zaudējumu savās mājās 26. marta vakarā piedzīvoja «Bauskas BJSS» komanda, kura Latvijas basketbola trešās divīzijas otrā posma spēlēs piekāpās basketbola kluba (BK) «Salacgrīva»

Par to, ka baušķeniekiem klāsies grūti, liecināja jau spēles sākums, kurā viesi izrāvās vadībā ar 0:13 un vēlāk ar 4:20. Neveiksmīgajā mača sākumā mājinieki nespēja gūt punktus pirmās četras minūtes, bet kopumā pirmajā ceturtdaļā viņi iemeta vien 12 punktus, kamēr pretinieki «salādēja» 30. Lielākais neveiksmju kaldinātājs Bauskas komandas rindās bija neprecīzie metieni uz grozu un daudzās kļūdas piespēlēs.

Mazliet sasparoties mājiniekiem izdevās otrajā ceturtdaļā, kurā pretinieks uzvarēts ar 20:19, bet visā mačā pēc puslaika joprojām liels punktu deficīts Bauskas spēlētājiem — 32:49.

Trešo trešdaļu atkal sekmīgāk aizvadīja viesi no Salacgrīvas, kuri desmit minūtēs sameta 27 punktus, palielinot pārsvaru ar rezultātu 53:76.

Pēdējās desmit minūtēs spēles scenārijs līdzīgs kā mača pirmajām desmit. Daudz kļūdu un neprecīzie metieni liedza baušķeniekiem pacīnīties ja ne par uzvaru, tad par pieklājīgāku rezultātu un mača galotnē mājiniekiem zaudējums ar 63:99.

 

Rezultatīvākais Bauskas komandas spēlētājs šajā cīņā bija Ivars Zemītis, kuram 18 punkti. Viņa komandas biedram Arnim Simsonam 13 punkti un 12 atlecošās bumbas zem groziem. Renāram Rupkusam un Mikam Karlovam abiem pa deviņiem punktiem, Sandim Balodim 7 gūti punkti, Tomam Vilkam 3 punkti, bet Mārtiņš Ābele un Miks Cepure katrs guva pa diviem punktiem.

 

Bauskas basketbola komandas spēlējošais treneris Juris Ojāru par spēli.

Bezcerīgs spēles sākums un turpinājumā vairs neko neizdevās labot. Kas pie vainas?

«Mums neizdevās pilnīgi nekas. Kļūdas piespēlēs. Rupkusam slikts spēles sākums, bumba neturējās rokās. Arī Arnis nevarēja iemest sešus metienus pēc kārtas. Nevienam negāja. Pretinieki ļoti agresīvi spēlēja aizsardzībā. Piemēram, Ivars gāja cauri, bet aizsargi speciāli pret viņu atdūrās un nokrita. Tiesnesis piešķir uzreiz piezīmi uzbrukumā un situācija līdz ar to ir zaudēta. Tiesneši krietni pielika savu artavu par labu pretiniekiem.»

 

«Šodien viņiem pat nespēlēja divi līderi. Šī bija sliktākā spēlē sezonā. Mēs bijām optimālajā sastāvā, izņemot Skrējānu, bet tik un tā spēlē vienkārši neizdevās.»

 

«Iespējams, labi, ka zaudējām ar tādu starpību. Tas palīdzēs saņemties turpmāk, vairāk sagatavoties psiholoģiski un noskaņoties uz citām spēlēm. Viss sāksies play-off mačos.»

 

Otrā posma mačos Bauskas basketbolisti astoņos mačos izcīnījuši trīs uzvaras un piedzīvoti pieci zaudējumi.

 

«Bauskas BJSS» komandai otrā posma spēlēs atlikuši divi mači. Pirmais no tiem jau 30. martā, viesos Carnikavā, bet pēdējā cīņa pirms play-off spēlēm 4. aprīlī mājās pret BK «Madona/BJSS» komandu.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Basketbolistiem sagrāve spēlējot mājās

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija