Basketbolistiem sezona noslēgusies

2014-04-10 15:50

„Bauskas BJSS” basketbolistiem sezona Latvijas basketbola 3.līgas čempionātā ir noslēgusies. Pēdējā, otrā 1/4fināla, spēle aizvadīta 4. aprīlī, kurā baušķenieki piekāpās BK „Salacgrīva” komandai ar rezultātu 95:61. Divu spēļu summā rezultāts 131-192 salacgrīviešu labā.

               „Bauska” uz pozitīvu rezultātu šajā spēlē diez vai varēja cerēt, un tomēr, komanda cīnījās ,un pēdējo spēli turnīrā aizvadīja kaujinieciskā noskaņojumā. Komanda spēlēja bez līdera Ivara Zemīša, kā arī joprojām savainotajiem spēlētājiem - Dāvi Kravali un Jāni Lietavieti. Uz spēli devās 9 „Bauskas” basketbolisti, kuri visi tika pie spēles laika. Lielisks šajā spēlē bija Arnis Simsons, kurš guva teju pusi no komandas gūtajiem punktiem. 

               Mājinieki, BK „Salacgrīva” komanda, dominēja katrā ceturtdaļā, uzvarot attiecīgi ar 26-17; 28-18; 20-12; 21-14. Ierasti, spēlētājus pievīla fiziskā sagatavotība un spēlētāju resursi. Baušķenieki vidēji realizēja katru trešo metienu, cīnījās atzīstami un spēja neitralizēt pretinieku komandas līderi Kristapu Kalniņu, kurš guva tikai 7 punktus, kas ir visu laiku sliktākais rādītājs šim spēlētājam kādā spēlē. Tiesa, neiemeta Kalniņš, iemeta citi komandas biedri

            „Bauskas BJSS” komandā punktus visvairāk guva Arnis Simsons, šoreiz 29, kā arī izcīnīja 3 atlecošās bumbas.

Toms Vilks 11 punkti, 2 atl.b., 2 rez.piesp.; Juris Ojāru 9 punkti, 1atl.b., 4 rez.piesp.; Edgars Markūns 7 punkti, 10 atl.b., 2 rez.piesp.; Rinalds Ņikaņins 5 punkti, 3 atl.b.

           Par komandu kopumā var teikt, ka komanda veidota no „vietēja produkta”, ņemot bijušos un tagadējos „Bauskas BJSS” sporta skolas audzēkņus. Kodolu veido pieredzējušākie un vecākie basketbolisti.

           Komandā ir pietiekoši daudz jauno basketbolistu, kuriem ir iespēja sevi pierādīt sev atvēlētajā laikā, tiesa, šiem, 15-18 gadus jaunajiem sportistiem pietrūkst agresivitātes un sportiskās nekaunības, lai līdzvērtīgi cīnītos ar gados vecākiem spēlētājiem, kuriem ir krietni lielāka pieredze LBL3, LBL2 spēlēs. Kopumā, aizvadīt spēles LBL3 paralēli jaunatnes līgai, šiem jauniešiem ir milzīgs ieguvums un iespēja ātrāk iepazīties ar līmeni augstāk esošo basketbolu. Pieredze, rūdījums emocijas, spēles stils, kādu apgūst LBL3, jauniešiem dod iespēju aizvadīt labākas spēles savās vecuma grupās un jaunatnes līgā.

          Sezona komandai padevās veiksmīga. Stabili atrodoties stiprāko sešu komandu konkurencē, baušķenieki demonstrēja stabilu sniegumu. Taču, komandu sāka piemeklēt dažādas likstas ar spēlētājiem, kuri guva traumas. Atsevišķos gadījumos, kas ir vairāk nekā saprotams, spēlētāji apguva zināšanas skolā, praktizējās praksē vai pildīja darba pienākumus. Visi šie faktori veidoja komandas rezultātu lejupslīdi. Spēlētāju, kuri varētu līdzvērtīgi aizstāt, vai vismaz tuvu tam, komandas līderus, vienībā ir maz. Komandas sniegumu iespaidoja arī sagatavošanās process pirms sezonas - tas bija nepilnīgs. Fiziskā sagatavotība komandai nebija tā labākā, kas izskaidrojama ar nepilnīgo un sasteigto sagatavošanās procesu sezonai. Komanda sāka darboties vien oktobrī, un atsevišķi spēlētāji pievienojās vēl vēlāk. Komandas saspēle, sapratne un sadarbība izveidoties tik mazā laikā posmā nevar.

 Šogad „Bauskas BJSS” basketbolisti sezonai sākšot gatavoties jau jūlijā un komandas mērķis nākamajai, 2014./2015. gada sezonai, ir 1.-4.vieta.

Turpinājumā neliels ieskats uz komandas „Bauskas BJSS” basketbolistu paveikto šajā sezonā.    

           

Ivars Zemītis – neapšaubāms komandas līderis. Praktiski visos spēles elementos un statistikas rādītājos komandas līderis. Spēlējis 21/28 spēlēm. Spēlē vidēji guva 29.2 punktus, izcīnīja 11.7 bumbas zem groziem un atdeva 2.2 rezultatīvas piespēles.

Kopumā - 613 punkti, 246 atl.b., 46 rez.piesp.

Arnis Simsons - komandu pastiprināja gan ārējā līnija, gan zem groziem. Komandas pieredzējušākais spēlētājs. Spēlējis 26/28 spēlēm. Spēlē vidēji guva 11.3 punktus, izcīnīja 7.3 atlecošās bumbas un atdeva 1.7 rezultatīvas piespēles.

Kopumā - 299 punkti, 191 atl.b., 43 rez.piesp.

Renārs Rupkus - viens no komandas līderiem un pamat spēlētājiem.Spēlējis 17/28 spēlēm. Spēlē vidēji guva 15.2 punktus, izcīnīja 4 atlecošās bumbas un atdeva 2.2 rez.piesp. 

Kopumā - 258 punkti, 38 atl.b., 68 rez.piesp.

Toms Vilks - komandas saspēles vadītājs. Bieži priecēja ar lieliskām piespēlēm, epizodēm, tiesa, epizodiski arī daudz kļūdījās. Spēlējis 28/28 spēlēm. Spēlē vidēji guva 7.6 punktus, izcīnīja 3.9 atlecošās bumbas un atdeva 5.7 rezultatīvas piespēles.

Kopumā – 212 punkti, 108 atl.b. 159 rez.piesp.

Juris Ojāru – saspēles vadītājs, kurš veiksmīgi darbojās no 3 punktu līnijas. Spēlējis 29/28 spēlēm. Spēlē vidēji guva 4.9 punktus, izcīnīja 2.1 atlecošos bumbu un atdeva 2.0 rezultatīvas piespēles.

Kopumā – 136 punkti, 58 atl.b., 56 rez.piesp.

Edgars Markūns – atlētisks spēlētājs, tomēr, nepastāvīgs sniegums. Spēlējis 13/28 spēlēm. Spēlē vidēji guva 9.7 punktus, izcīnīja 5.1 atlecošās bumbas un atdeva 0.3 piespēles.

Kopumā – 126 punkti, 66 atl.b., 4 rez.piesp.

Dāvis Kravalis - spēka spēlētājs. Spēlējis 13/28 spēlēm. Spēlē vidēji guva 8.9 punktus, izcīnīja 6.5 atlecošās bumbas zem groziem un atdeva 0.7 rezultatīvas piespēles. 

Kopumā – 116 punkti, 85 atl.b., 9 rez.piesp.

Rinalds Ņikaņins – perspektīvākais no jaunajiem spēlētājiem, kurš „sakārtojot” galvu ,varētu būt kā nākamais viens no komandas atslēgas spēlētājiem. Spēlējis 22/28 spēlēm. Spēlē vidēji guva 3.4 punktus, izcīnīja 2.1 atlecošo bumbu un atdeva 0.2 rezultatīvas piespēles.

Kopumā – 74 punkti, 46 atl.b., 4 rez.piesp.

Mārcis Žabovs - aizsardzībā viens no pamatspēlētājiem, kurš prasmīgi neitralizēja ārējos pretinieka spēlētājus. Spēlējis 18/28 spēlēm. Spēlē vidēji guva 3.1 punktu, izcīnīja 3.4 atlecošās bumbas un izdarīja 1.3 rezultatīvas piespēles. 

Kopumā – 50 punkti, 55 atl.b., 20 rez.piesp.

Eliss Upenieks – komandai pievienojās sezonas beigu daļā. Ātrs , dribla spēlētājs. Spēlējis 8/28 spēlēm. Vidēji spēlē guva 5 punktus, izcīnīja 2.3 atlecošās bumbas un atdeva 1.3 rezultatīvas piespēles.

Kopumā – 40 punkti, 18 atl.b., 10 rez.piesp

Mārtiņš Rūgums - fiziski spēcīgs spēlētājs. Aizsardzībā darbojās pārliecinoši, mazinot jebkuras komandas līderu efektivitāti. Spēlējis 15/28 spēlēm. Spēlē vidēji guva 2.3 punktus, izcīnīja 1.5 atlecošās bumbas un atdeva 0.5 rezultatīvas piespēles.

Kopumā – 34 punkti, 23 atl.b., 7 rez.piesp.

Jānis Lietavietis – zem groziem garais spēlētājs. Trauma liedz spēlēt. Spēlējis 8/28 spēlēm. Spēlē vidēji guva 4.1 punkti, izcīnīja 4.5 atlecošās bumbas zem groziem un atdeva 0.5 rezultatīvas piespēles.

Kopumā – 33 punkti, 33 atl.b., 4 rez.piesp.

Elvis Simanovičs – spēlētājs, kurš ātri iejūtas spēlē. Daudz met un salīdzinoši arī daudz iemet. Spēlējis 12/28 spēlēm. Spēlē vidēji guva 2.8 punktus, izcīnīja 8.0 atlecošās bumbas un izdarīja 0.1 rezultatīvu piespēli.

Kopumā – 33 punkti, 10 atl.b. , 1 rez.piesp.

Oskars Skuja - Spēlējis 4/28 spēlēm. Vidēji spēlē guvis 1 punktu, izcīnīja 1.8 atlecošās bumbas un izdarīja 0.8 rezultatīvas piespēles.

Kopumā – 4 punkti, 9 atl.b., 2 rez.piesp.

Miks Cepure – jauns, perspektīvs spēlētājs. Atvēlēto spēles laiku atstrādāja ar pilnu atdevi. Spēlējis 13/28 spēlēm. Spēlē vidēji guva 0.3 punktus, izcīnīja 07 atlecošās bumbas un atdeva 0.2 rezultatīvas piespēles.

Kopumā – 4 punkti, 9 atl.b., 2 rez.piesp.

Reinis Krūmiņš – Spēlējis 5/28 spēlēm. Spēlē vidēji guvis 0.4 punktus, izcīnīja 2 atlecošas bumbas.

Kopumā – 2 punkti, 10 atl.b.

Matīss Gulbis - Spēlējis 1/28 spēlēm.

Kopumā – 2 punkti, 1 rez.piesp.

 

            Komanda vēlreiz saka lielu paldies par iespēju spēlēt Sporta skolas direktorei Birutai Grantiņai, kura atbalstīja šo ieceri, lai Bauskā būtu basketbola komanda ar pašmāju spēlētājiem, sporta skolas audzēkņiem, un tieši viņiem būtu iespēja sevi virzīt augstāk, kā basketbolistiem pilnveidojot savas prasmes laukumā.

            Protams, komanda arī pateicas tās galvenajai trenerei Līgai Rimševicai, kura pacietīgi strādāja ar basketbolistiem un aizveda komandu līdz nostādītajam mērķim – iekļūšana play-off spēlēs.

            Patiesībā, būtu jocīgi, ja šāda, liela komanda Bauskai nebūtu. Raugoties uz to, ka Bauskā ir pietiekami daudz jauno basketbolistu, ar kuriem strādā treneri, ir iespējams, ka izaugsme un attīstība būs pietiekama, lai arī Bauska tiktu pārstāvēta LBL2 un kas zina, iespējams, tuvā vai tālā nākotnē pat LBL komanda pilnībā būvēta no vietējiem basketbolistiem. Liekot ieguldījumu basketbolā šodien, ir iespēja, ka nākotnē, Bauskā būs laba, liela un meistarīga komanda, kura pulcēs pilnu zāli skatītājiem un nesīs Bauskas vārdu valsts mērogā.

 

 

Rakstu sagatavoja - A. Dulbe

Basketbolistiem sezona noslēgusies

:)

Toms | 2014-04-14

Paldies autoram par rakstiem, visas sezonas garumā :)

Jauna diskusija