Bauskā Ventspils uzveic VEF

2015-01-23 12:15

Trešdien, 21. janvārī, sporta namā (SN) «Mēmele» Bauskā notika divu Latvijas spēcīgāko basketbola klubu «VEF Rīga» un basketbola kluba (BK) «Ventspils» komandu duelis.

Spēlei īpašu nozīmi piešķīra baušķenieks, Bauskas bērnu un jauniešu sporta skolas audzēknis Nikolajs Mazurs, rīdzinieku komandas galvenais treneris.

Abām komandām šī bija 50. savstarpējā tikšanās reize, kurā ar rezultātu 85:90 uzvarētāju laurus plūca ventspilnieki. Vienības čempionāta finālā tikušās pēdējos četrus gadus pēc kārtas, pārliecinoši norādot uz komandu dominanci Latvijas basketbolā. Kā ierasts, pirms katras šādas «VEF Rīga» vienības reģionu mājas spēles cilvēki pauž viedokli. Daļa uzskata, ka divu spēcīgāko Latvijas basketbolu klubu cīņai jānotiek Rīgā, daļa atbalsta reģionos aizvadītos mačus, tādā veidā popularizējot basketbolu ārpus galvaspilsētas un dodot iespēju ieraudzīt «dzīvajā» Latvijas labākos basketbolistus.

Sporta nams «Mēmele» trešdien bija līdzjutēju pilns. Galvenās tribīnes bija pārpildītas, arī uz balkona cilvēki stāvēja pat trijās rindās, laukuma galos uzstādītās papildu tribīnes bija pilnas, un kājās stāvošie drūzmējās līdz pat izejas durvīm. Aptuvenais skatītāju skaits tiek lēsts 750 – 800 cilvēku. Spēle aizritēja bez starpgadījumiem un fantastiskā atmosfērā, basketbola svētki Bauskā pavadīti godam.

Skatītāju lielākās simpātijas un atbalstu izpelnījās baušķenieka Nikolaja Mazura trenētā vienība «VEF Rīga». Pēc piedzīvotā zaudējuma Nikolajs Mazurs ātri vien nozuda no redzesloka, tomēr laikrakstam «Bauskas Dzīve» izdevās ar treneri pārmīt pāris vārdu.

«Liels paldies Zintim Alksnim un Jānim Kalējam par izrādīto interesei noorganizēt mājas spēli Bauskā, manā dzimtajā pilsētā. Uzreiz man jāatvainojas sanākušajiem skatītājiem, kurus es un mana komanda pievīla, piedzīvojot zaudējumu,» tā «VEF Rīga» komandas galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Viņš uzskata, ka gaisotne zālē bija lieliska, labākā no visām iepriekš aizvadītajām mājas spēlēm reģionos. Treneris pēc zaudējuma atklāja, ka mača rezultātu izšķīra paviršības. «Tika pieļauts pārāk daudz kļūdu. Spēlējot pret tādu pretinieku kā «Ventspils», tas ir nepiedodami. Lieki patērējām spēkus tur, kur tie nebija jāšķiež. Pārāk daudz nerealizējām brīvos metienus. Nepiedodami,» kritiski savas komandas sniegumu raksturo N. Mazurs.

Jānis Kalējs, šī pasākuma iniciators, pateicas visiem sanākušajiem skatītājiem par piepildītajām vietām. «Sākumā šī spēle bija paredzēta Madonā, bet tad mēs viņus «pārsitām», jo Bauskai bija «stāsts» – trenera dzimtā pilsēta. Domāju, ka tuvākajā laikā kas līdzīgs šim pasākumam nenotiks,» tā J. Kalējs. Viņš norāda uz jaunas sporta halles nepieciešamību. «Ja būtu moderna, jauna sporta bāze, varētu rīkot arī citu sporta veidu pārstāvju labāko komandu spēles Bauskā, nodrošinot daudz vairāk skatītāju vietu. Šie bija patiešām lieliski basketbola svētki mūsu pilsētai,» teic J. Kalējs. Viņš pateicas visiem organizatoriskajā darbā iesaistītajiem cilvēkiem par veiksmīgu pasākuma norisi.

Sporta centra «Mēmele» direktors Zintis Alksnis uzskata, ka viss noritējis ļoti labi un sporta pasākums izdevies: «Šī ir jauna pieredze mums kā organizētājiem. Tas ir augstākais punkts Latvijas basketbolā, domāju, ka veiksmīgi ar visu tikām galā.» Viņš pirms spēles bija nedaudz skeptisks, domāja, ka tik daudz skatītāju nesanāks. «Jaunajiem basketbolistiem šī bija lieliska iespēja vērot klātienē divu spēcīgāko Latvijas basketbola kluba spēlētājus un daudz mācīties.» tā Z. Alksnis.

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas komandas «Bauskas BJSS» galvenā trenere un sporta pedagoģe Līga Rimševica pauda prieku par iespēju jaunajiem basketbola censoņiem vērot labākos valsts spēlētājus klātienē: «Bērni ir ieguvēji. Viņi redz savus elkus, izjūt uz savas ādas to atmosfēru, kas valda augstākajā basketbola sabiedrībā Latvijā. Tagad viņi saprot, kur ir iespējams spēlēt, kāpēc jācenšas treniņos, jaunatnes basketbola līgās un citos turnīros. Būsim godīgi, vecāku laika trūkuma vai citu apstākļu dēļ viņi uz Latvijas Basketbola līgas spēlēm Rīgā vai citviet netiek.»

Skatītāju aptuvenais skaits bija 750 – 800 cilvēku. Lielākā daļa spēles vērotāju bija Bauskas iedzīvotāji.

Baušķeniece Elīna uz spēli bija atnākusi līdzi savam vīram, «Bauskas Dzīvei» sieviete atklāj: «Vīrs pats spēlē basketbolu novada čempionātos. Ir interesanti. Atmosfēra lieliska, daudz cilvēku, baudāms pasākums.»

Sporta namā klāt ir Edijs ar dēlu Tomu uz pleciem, viņi nekad iepriekš uz LBL spēlēm neesot bijuši. «Izjūtas lieliskas. Ir patīkami, ja tiek domāts par reģionos dzīvojošajiem, kuriem ikdienā nav izdevies tikt uz spēlēm Rīgā. Biežāk šādus pasākumus vajadzētu organizēt,» rosina Edijs. Arī mazais Toms bija sajūsmā par notikumiem laukumā.

Kārlis uz spēli atbraucis no Elejas. Viņš seko līdzi čempionāta norisei, bet klātienē nekad nav sanācis pabūt LBL spēlē. «Super! Emocijas lieliskas. Prieks, ka vienu no labākajiem basketbola klubiem valstī vada baušķenieks,» pozitīvu attieksmi pauž Kārlis.

Kristīne no Rīgas atbraukusi, lai atbalstītu ventspilniekus. «Mans puisis spēlē «Ventspils» komandā, sanāk braukāt uz daudzām spēlēm līdzi. Jāsaka godīgi, ka atmosfēra Bauskā ir lieliska. Skatītāji prot pieskandināt zāli,» atzīst Kristīne.

Didzis ieradies no Baldones: «Bija brīvs vakars, kāpēc neatbraukt? Tepat jau vien kaimiņos esam.»

Portāla sportsbauska.lv komanda organizēja sociālā tīkla «Twitter» konkursu. Visi konkrētās ziņas «retvītotāji» piedalījās izlozē par plakātu ar «VEF Rīga» vienības spēlētāju autogrāfiem. Iecerētā viena laimīgā vietā pie plakātiem tika divi konkursa dalībnieki – Madara Stankeviča un Valters Sniedzītis.  

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Bauskā Ventspils uzveic VEF

Plakaati.

Jurcix | 2015-01-26

Emiil, tu gan jau tas kurss Puulis. Ja nezini,nellurini. Vinneeja Valters,bet par cik vinss nebija zaalee, tad plakaatu panneema vinja draugs Jeekabs.

par plakatiem!

emils. | 2015-01-23

Artur nevis Valters sniedzitis bet Jēkabs Ārents!
Atkal kļūda!!

Jauna diskusija