Bauska aizsūta studentus cītīgāk gatavoties lekcijām

2012-11-21 22:59

Ar lielisku spēli izcīnīti svarīgi trīs punkti pār RTU vienību !!! 5-4 (1-0, 3-2, 1-2) protokols

 

Uzņemot viesus no Rīgas, FK Bauska izejot laukumā manāmi spēlēja no aizsardzības, RTU Inspecta kontrolēja bumbiņu un dominēja teritoriālajā izvietojumā. Metiens pēc metiena, taču Bauskas aizsardzība iztur, un vārtos pārliecinoši darbojas Elvis Holsts. Šķita, ka pirmais periods tā arī noslēgsies, ar pārliecinošu RTU Inspectas dominanci laukumā, kad 53 sekundes līdz pirmā perioda beigām, mājinieki izveidoja pretuzbrukumu, kuru ar vārtu guvumu noslēdza Pēteris Zeltiņš.

Otrais periods sākās, kā murgs mājiniekiem. Vispirms 15 sekundes pēc otrā perioda sākuma signāla, vārtus guva RTU Inspecta, taču ar to viss nebeidzās, kad jau pēc trīs sekundēm RTU Inspecta guva otros vārtus spēlē, un rezultāts kļuva mājiniekiem gaužām nepatīkams 1-2. Spēles turpinājumā RTU Inspecta ‘’spieda’’ Bausku aizsardzībā, izdarot bīstamus metienus pa vārtiem, taču saskaņoti strādājot aizsardzībā Bauskas komandas spēlētāji prata ‘’atsisties’’ un ar neatlaidību panākt komandai vairākumu, kuru ļoti ātri arī izdevās realizēt Jānim Akmentiņam pēc Ģirta Laugaļa piespēles, panākot neizšķirtu. Turpinājumā RTU Inspecta nopelnīja vairākumu, kuru neizdevās realizēt, gluži otrādi, vārtus pretuzbrukumā, spēlējot mazākumā skaistus vārtus guva Andis Levītis, izvirzot vadībā FK Bausku. Pēc nepilnām trīs minūtēm mājinieki pārsvaru palielināja, kārtējā pretuzbrukumā ar precīzu raidījumu vārtu tīklā izcēlās Pēteris Zeltiņš. RTU Inspecta centās atspēlēties, taču nesekmīgi un otrais periods beidzās ar labvēlīgo 4-2 FK Bauskas labā.

Pēdējā, noslēdzošajā trešdaļā lielu spiedienu uz Bauskas aizsardzību izdarīja viesi, kuri metot no distances lika nopūlēties Bauskas aizsardzībai un vārtu vīram. Taču jau atkal Baušķinieki strādā saliedēti un precīzi aizsardzībā, neļaujot viesiem tik pie vārtiem. Bauskai pretuzbrukums un vārti! Precīzs raidījums padevās Pēterim Zeltiņam, kuram šie bija trešie vārti spēlē, un pirmais Hat- Trick sezonā. RTU Inspecta izmanto 30 sekunžu pārtraukumu. Viesu spiediens uz mājinieku vārtiem palielinājās, kas vainagojās ar panākumiem. Vispirms vārtus guva Ivo Preiss, un 5 minūtes vēlāk precīzs bija arī Kristiāns Lisovskis. Rezultāts kļuva jau 5-4. Laika bija pietiekoši, līdz spēles beigām atlika spēlēt 7 minūtes. Viesi turpināja spiedienu pie mājinieku vārtiem, spēlei kļūstot agresīvākai, biežāk savus pienākumus nācās pildīt tiesnešiem, cik objektīvi un pareizi, tas lai paliek uz viņu pašu sirdsapziņas. Spēles beigās noraidījums mājiniekiem. Spēli ar augstu paceltu nūju fiksē Rihardam Mallonam. RTU Inspecta izmanto iespēju izņemt vārtusargu, spēlējot 4 pret 6, taču tas nedeva vēlamo rezultātu. FK Bauska aizvadot teicamu spēli aizsardzībā un izmantojot savas iespējas, gūst skaistu, varētu teikt pat lielisku uzvaru, dāvājot līdzjūtējiem lieliskas emocijas darba dienas noslēgumā. 

Pēcspēles intervijā viesu komandas galvenais treneris Normunds Zvejnieks atzinīgi vērtēja Bauskas aizsardzību un uzsvēra vārtsarga darbību vārtos. Ar savas komandas sniegumu treneris ir apmierināts, skaidrojot, ka komandas vīriem bija daudz iespēju gūt vārtus, kā arī uzteica darbību pretinieku zonā, pārliecinoši kontrolējot bumbiņu. Kā komandas mīnusus  treneris minēja Aināra Juškeviča aiziešanu no komandas, kā arī saspringto treniņu grafiku, kā komandas, tā izlases spēlētājiem, kas liedz pilnvērtīgi aizvadīt treniņus un kopā vairāk saspēlēties.  ‘’Bauska malači, tā turpināt, un play-off neizpaliks’’  interviju nobeidzot minēja treneris.

Bauskas komandas galvenais treneris Ingus Panteļejevs atzinīgi vērtēja savus vīrus. Atbildot uz jautājumu, kāds bija spēles plāns izejot laukumā, treneris atbildēja pārliecinoši- Galvenais uzdevums bija maksimāli koncentrēties spēlei visas 60 minūtes. Spēli sāka ar trīs maiņām, kas arī deva rezultātu. Runājot konkrēti par jaunajiem spēlētājiem, kuri ir papildinājuši komandu, treneris pauž prieku, jo tagad, komandā valda konkurence, kas liek katram spēlētājam pielikt vairāk pūles un atdevi, kā treniņos, tā arī spēlē, izsakoties, ka ir viela pārdomām arī pieredzējušajiem spēlētājiem.

 

Spēles vērtīgākie spēlētāji-      Elvis Holsts (FK Bauska)

                                            Jānis Jansons (RTU Inspecta)

 

Autors: Artūrs Dulbe