Bauska ar uzvaru atsāk čempionātu

2014-02-08 21:04

Šovakar SN „Mēmele” pēc teju mēneša pārtraukuma atkal laukumā devās FK „Bauska” florbolisti. Atgriešanos Latvijas florbola virslīgā baušķenieki atzīmēja ar uzvaru pār FK „Rīga” komandu ar rezultātu 9:4.

Pirmajā spēles periodā pārsvars viesiem ,tomēr „Bauskas” aizsardzība iztur ,un vārtsargs Elvis Holsts darbojas lieliski. Rihards Mallons atklāja spēles rezultātu ,panākot 1:0 ,un jau vēlāk pārsvaru dubulto Pēteris Zeltiņš. Pēc pirmā perioda 2:0 mājinieku labā.

Otrajā periodā baušķenieki jau 12. sekundē gūst vārtus, kad precīzs Valdis Vāvers. Viesi ar vieniem vārtiem atbild, taču tad „Bauska” gūst 4 bezatbildes vārtus un pēc spēlētām 40 minūtēm 7:1 mājinieku labā.

Spēles beigu daļā vairāk uzbrūk viesi ,cenzdamies samazināt starpību, taču Elvis Holsts šovakar teicams vārtos. Viesi turpina vairāk uzturēties baušķenieku aizsardzības zonā un spiedienu pārvērš vārtu guvumos, tiesa, ne bez pašu baušķenieku palīdzības, kad vārtos bumbiņa lido no pašu spēlētāju nūjas un auguma. Periods zaudēts ar 2:3, taču kopumā spēlē uzvara ar 9:4 un trīs punkti turnīra tabulā ierakstāmi.

Viesu komandas FK „Rīga” treneris Mārtiņš Jarohovičs par spēli.

„Pirmajā spēlē „Bauska” spēlēja bez dažiem vadošajiem spēlētājiem. Tomēr, ja skatās savstarpējās spēles, gadījumā ja ir vienāds punktu skaits, mēs esam priekšā. Tas tā varbūt pozitīvi no šīs tikšanās reizes.”

„Reti kurai komandai Bauskā iet viegli. Noskaņojušies bijām ļoti, taču, apstākļi nesakrita plānam. Pirmkārt ,jau veiksme un tas, ka Holsts darbojās ļoti labi, kā arī, mēs nespējām iemest un izmantot savas izdevības. Par daudz ielaidām. Trešais periods bija formalitātes. Centāmies nospēlēt līdz galam cienīgi,” turpina treneris.

Vakardienas vēlā spēle neiespaidoja?

„Var jau teikt, ka kaut kādām ēra iespaidoja, taču, neuzskatu, ka tas ir pieminēšanas vērts iemesls. Pēc dažām nedēļām būs jāspēlē divas spēles pēc kārtas ,un, ja vēlamies pārkāpt 1/4 finālu, tad fiziskais nogurums nevar būt par iemeslu, kamdēļ mēs zaudētu.”

Rēķinājuši esat kurā, iespējami labākajā vietā vēlaties noslēgt regulāro čempionātu?

„Tagad parādīsies spekulācijas, ka speciāli zaudējām ( smejas). Iespējams, ir komandas ,kuras ir ērtākas, kuras vēlamies pretī. Bet nē, mēs nerēķinām. Nav atkarīgs tikai no mums viss. Pirmā četrinieka spēles uzvarot, tur viss var mainīties. Otrā četrinieka spēlēs viss var vēl mainīties. Tikai nekas nevar mainīties  „Kuršiem”, tie ir stabili astotie. Jāspēlē, jāskatās, kā būs.”

 

Ingus Panteļejevs, FK „Bauska” treneris ,par spēli.

Kā veicās sagatavošanās procesā, un kā tas izpaudās šodienas komandas sniegumā?

„Pret šīs dienas pretinieku nevar novērtēt to, ko esam padarījuši šajā pauzē. Te nepieciešama komanda no pirmā četrinieka, piemēram, rītdienas pretinieks „Lielvārde”, lai mēs varētu spriest par to, ko esam paveikuši.”

„Spēle kopumā bija līdzīga. Vārtu sargs mums ļoti pavilka sākumu. Izdevības jau viņiem bija. Pārtraukumā norunājām, ka nevar atstāt vārtu priekšu, kā kaut kādu caurstaigājamo sētu. Divus paši iemetām savos vārtos. Spēles beigas slikti nospēlējām,” stāsta treneris.

„Individuālas kļūdas. Aizsargam, uzbrucējam tieši viens uz viens. Jāuzņemas atbildība. Mēs baidāmies uzņemties atbildību. Beigās jābūt drošākiem. Kopumā apmierināts esmu. Galvenais- trīs punkti mums ir.”

Esat rēķinājuši pretiniekus uz 1/4finālu?

„Atlikušas trīs spēlēs. Tie divi četrinieki ir skaidri. Tikai- kurš pret kuru. Uz doto brīdi ,domāju ,liela atšķirība nav, pret kuru komandu spēlējam, bet ,ja klusībā jāsaka, tad negribētos pret „RTU” tikties pirmajā kārtā.”

Elvis Holsts, labākais šī vakara spēlētājs FK „Bauska” rindās, kurš atvairīja 37 no 41 pretinieka metieniem.

Šovakar komandai uzvara un pašam lielisks sniegums. Kāds komandā noskaņojums pirms spēles? Ilgi netikāt spēlējuši.

„Šodien spēle gāja no rokas. Visas bumbas vilkās klāt. Jutos ļoti labi. Biju noilgojies pēc florbola. Nepatika trešais periods, kā vienmēr kaut kas mums beigās pietrūkst. Ja nevaram iemest mēs, tad iemetām paši savos. Bet kopumā viss kārtībā.”

„Domāju, ka izskatījāmies pārliecinoši pēc šiem zaudējumiem, kuri mums bija. Bijām nelielā bedrē, bet tagad komandā ir labs noskaņojums, mikroklimats ir draudzīgs. Nedaudz jāsaņemas jaunajiem, konkrēti Edžum. Jāspēlē drošāk, lai rokas netrīc. Būs labi. Rītdien jābrauc, jāatriebjas par lielo sagrāvi. Jānospēlē cienīgi, jācīnās par uzvaru! Lielvārde arī ir vienīgā komanda, kurus negribētu pretī 1/4finālā. Grūti pret viņiem iet, bet cīnīsimies!” stāsta Elvis.

 

FK „Bauska” rindās ar rezultativitātes punktiem izcēlās-

Gints Velmunskis 1+2

Pēteris Zeltiņš, Valdis Vāvers 2+0

Toms Niedre 0+2

Rihards Mallons, Dinārs Vaitaitis 1+1

Rolands Kovaļevskis, Reinis Paegle 1+0

Andis Levītis 0+1

Nākamā spēlē rītvakar, kad FK „Bauska” viesosies pie komandas „Lielvārde”. Spēles sākums plkst. 19:00.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Bauska ar uzvaru atsāk čempionātu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija