Bauska atpakaļ cīņā par play-off

2013-02-17 19:00

Pēc vakardienas zaudējuma Rubenei, šodien Bauska alka 3 punktus. Tas arī lieliski izdevās. Pretiniekos sīkstā Ulbroka, tiešais konkurents par iekļūšanu play-off zonā. Bauskas spēlētāji cīnījās, kā dzīvnieki un nokoda Ulbrokiešus ar rezultātu 6-10.

Spēles rezultātu atklāja Ulbroka, kad precīzs bija Pēteris Freimanis, taču Bauska spēja ātri atspēlēties un periodu noslēdza ar 1-3 vadību. Divi vārti Zeltiņam, viens no tiem bullītis, precīzs periodā arī Toms Niedre.

Otrajā trešdaļā komandas apmainījās ar diviem precīziem metieniem, un joprojām Bauskai labvēlīgais +2. Rezultāts pēc otrās trešdaļas 3-5. Mūsu komandas otrās trešdaļas vārtus guva Andis Levīts no Ģirta Laugaļa piespēles, kā arī precīzs Gints Velmunskis pēc Toma Rozentāla piespēles.

Trešajā trešdaļā Juškēvičs ātri samazina starpību līdz vairs tikai -1. Bauskai izdodas ātri pārsvaru atkal palielināt, kad pēc Ģirta Laugaļa un Ginta Velmunska piespēlēm, ar vārtiem atzīmējās Toms Niedre un Andis Levīts. Periodam ritot, Bauska turpināja spēlēt ar uguni acīs un emociju pārpilnā spēlē Bauska izcīnīja uzvaru, tā sauktajā sešpunktu spēlē ar rezultātu 6-10. Pēdējos precīzos raidījumus Ulbrokas vārtos raidīja Ģirts Laugalis un Gints Velmunskis. Jāuzteic pārliecinošā vārtu sarga Elvja Holsta darbība Bauskas komandas vārtos.

Spēles protokols pieejams šeit- 6-10

Labākais spēlētājs Bauskas komandā- Gints Velmunskis

Labākais spēlētājs Ulbrokas komandā- Jānis Jaunzems.

Bauskas rezultatīvākie spēlētāji šodien-

Gints Velmunskis 3+1

Ģirts Laugalis 1+2

Toms Niedre 2+1

Foto E.Gruncka

Pēcspēles saruna ar Ingusu Panteļejevu, FK Bauskas galveno treneri.

Šķiet, vakardienas mājasdarbu visi izpildīja.

"Jā, (smejas) vakardien, kā jau teicu, liku izdarīt secinājumus, katram izanalizēt savu spēli, kļūdas, un pašu galveno- attieksmi. Nevar iziet laukumā, ar domu, ka trīs punkti kabatā- tas par vakardienu. Šodien- cita komanda."

Viss pēc plāna?

"Tā neteiktu. Protams, uzvarējām, kas ir spēles mērķis, bet kļūdas bija, gan piespēlēs, gan uzbrukuma noslēgšanas fāzēs, arī aizsardzībā nedaudz, taču visā visumā, man liels prieks par attieksmi, ar kādu spēlētāji darbojās laukumā."

Diena pret nakti.

"Tas tiesa. Tā kā spēlējām vakar pret Rubeni, play- off nav ko darīt, bet tā kā aizvadījām spēli šodien, jau varam cīnīties."

Nav stabilitāte.

"Pēc uzvarām, mums ir kritumi. Pēc skaistām uzvarām, nāk muļķīgi, neveiksmīgi un ļoti sāpīgi zaudējumi. Nespējam visu laiku nospēlēt tādu stabilu spēli. Ir kāpums, un tad ir ļoti zems kritums. Un tā visu sezonu."

Iemesli?

"Kā vienmēr- nenākam uz treniņiem. Lai būtu rezultāti, ir jātrenējas un jātrenējas daudz. Nevar atnākt uz vienu treniņu nedēļā un cerēt, ka viss jau tāpat izdosies. Arī vārtu sargam ir jādomā, par savu spēli. Vakar spēle nekāda, bet šodien cēla ārā."

Tomam trauma?

"Jau pirms spēles Toms teica, ka ir problēmas ar muguru, taču devās laukumā. Diemžēl pilnvērtīgi nevarēja aizvadīt spēli un pieņēmām lēmumu, ka Toms pēc pirmās trešdaļas vairs nespēlēs. Aizsardzībai zaudējums, bet atradām ar ko aizstāt Tomu."

Nedaudz par trešo maiņu. Sezona iet uz priekšu. Kā Tu raugies uz trešās maiņas progresu, attīstību?

"Agrāk jau minēju, ka trešā maiņa mums ir tie, kas ļauj atpūsties pārējiem, un gādā par to, lai tiktu noturēts rezultāts. Lai gan, kā paši redzam un kas ir liels gandarījums, viņi arī labi iekļaujas spēles stilā, spēles gaitā un gūst vārtus. Jādod iespēja, lai skrien. Vajadzīgs laiks. Ja trenēsies, tad pieslīpēs gan tehniku, gan fizisko, taču šobrīd pats svarīgākais ir, lai trešā maiņa gūst pieredzi."

 

Arī Ulbroka/FS Masters galvenais treneris Ainārs Juškēvičs dalījās savos komentāros par spēli.

Labāk spēlēt un trenēt, vai tikai trenēt?

"Kad pārnācu no RTU uz Ulbroku, domāju, ka ar Andri Pīlupu strādāsim kopā pie Ulbrokas vadīšanas, taču, pēdējā brīdī viņam piedāvāja darbu Šveicē, un saprotams, ka šāda iespēja ir jāizmanto. Piesaistījām Remāru Vikāni. Bija spēles, kad spēlēju kā spēlējošais treneris, taču tad radās problēmas ar uzbrukumu. Sasaucām sapulci, izrunājāmies un vienojāmies, ka labāk būs, ja arī došos laukumā. Pildīt trenera pienākumus spēlējot ir grūtāk, taču, uzskatu, ka tā ir labāk komandai, kā arī, kā jau teicu, sapulcē mēs par to vienojāmies."

Šīs dienas spēli neietekmēja apziņa, ka vakar Bauska zaudēja?

"Nekoncentrējāmies uz Bauskas vakardienas spēli. Protams, šis zaudējums mums pavēra plašākas iespējas tikt play-off, taču mums svarīgākais ir jāizdara pašiem - jāuzvar nākamās spēles, lai iekļūtu play-off. Viss ir pašu rokās. "

Pirmā tikšanās šajā sezonā. Kā gatavosieties uz nākamo spēli Bauskā?

"Skatīsimies, analizēsim, domāsim kā spēlēt. Bauskai laba momentu realizācija, jādomā par aizsardzību vairāk. Mums šajā sezonā ir problēmas, kā ar uzbrukumu, tā arī ar aizsardzību. Redzēs, skatīsimies, domāsim ko likt pretī."

Par spēli mazs rezumē.

"Īsumā- katastrofa. Uzbrukums nevarēja iemest, aizsardzībā arī kļūdas un līdz ar to rodas problēmas. Visu sezonu mums ir problēmas ar attieksmi- pretinieka novērtēšanu. Tā nedrīkst, tā vienkārši nedrīkst spēlēt. Nākamā spēle sestdien Bauskā, laiks ir, lai analizētu un domātu, kā spēlēsim."

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe