«Bauska» atspēlē trīs vārtu deficītu un uzvar

2016-11-01 19:02

FK «Bauska» florbola komanda 29.oktobrī viesojās Stalbē, kur viesi atspēlējās no 0:3 un izcīnīja otro panākumu Elvi līgas čempionātā pārspējot vietējo SK«Pārgauja» komandu.

FK «Bauska» uz Stalbi devās ne tajā labākajā sastāvā. Iztrūka Andis Levītis, Ģirts Laugalis, Valdis Vāvers un virkne citi spēlētāji. Tiesa, tas mazajā laukumā viesiem no Bauskas netraucēja gūt panākumu ar rezultātu 6:5.

Jau pirmajās piecās spēles minūtēs baušķenieki nokļuva iedzinējos ar 0:3. Pēc 30 sekunžu pārtraukuma viesi savācās un triju minūšu laikā rezultātu izlīdzināja.

Otrā perioda vidū, pateicoties Romualda Pauloviča un Māra Akmentiņa vārtu guvumiem, «Bauska» izvirzījās vadībā ar 5:3, bet pārtraukumā viesi devās ar vienu vārtu pārsvaru – 5:4.

Trešais periods iesākās ar viesu komandas vārtu guvumu, kad precīzi meta Edgars Lujāns. Spēles turpinājumā vārti netika gūti līdz pat pēdējai minūtei, kad mājinieki vienus vārtus atguva. Baušķenieki «Pārgauja» florbolistu centienus rezultātu izlīdzināt sekmīgi neitralizēja un svinēja uzvaru ar 6:5.
 

FK «Bauska» komandas treneris Ingus Panteļejevs par spēli.

Florbola sabiedrībā Bauskas uzvaru Stalbē sauc par pārsteigumu. Piekrīti?
- Nē, nedomāju ka tas ir pārsteigums vai sensācija. «Pārgauja» sevi pozicionē augstāk, viņiem ir lielas ambīcijas piesaistot spēlētājus. Tāpēc citiem liekas, ka tas ir pārsteigums. Man nē.
Kas tevi mačā pārsteidza?
- Iemestie 11 goli. Priekš šī laukuma izmēriem, tas ir salīdzinoši maz.
Izdevās atspēlēties no 0:3. Tu kaut ko izmainīji sastāvā vai taktikā vai spēlētāji paši saņēmās?
- Spēles sākumā nenokoncentrējāmies. Paņēmām 30 sekunžu pārtraukumu. Sakārtojām galvas un viss notika. Spēlētāji sakārtoja spēli aizsardzībā, bloķēja daudz metienus, pozicionāli precīzi nospēlēja savā laukuma pusē. Arī Elvis Holsts vārtos darbojās ļoti labi. Pretinieki vairāk kontrolēja bumbiņu, bet mēs metāmies pretuzbrukumos.
Kas spēlētāju sniegumā tev nepatika?
- Nevajadzīgu 2+10 minūšu noraidījumu nopelnīja Toms Niedre. Tiesnesis nosvilpa sodu, bet Toma izrunāšanās dēļ mēs viņu zaudējām uz desmit minūtēm. Labi, ka viss beidzās labi, bet atkal mūs iegāž disciplīna.
Uz spēli Stalbē ieradāties ar īsu rezervistu soliņu.
- Rezervistu soliņš praktiski nebija. Jaunie spēlēja pilnu spēli, ar dažiem izņēmumiem. Visi spēlētāji nospēlēja labi. Spēlējām divās pilnās maiņās. Patiesībā, uz mazā laukuma vairāk arī nevajag. Iztrūka daži līderi, bet prieks, ka arī bez viņiem varam uzvarēt.
Priekšā trīs nedēļu pauze. Ko darīsiet treniņos?
- Strādāsim pie fiziskās sagatavotības. Ir gana daudz laika, lai to uzlabotu. Klupšanas akmens ir otrās dienas spēles, kur parādās patiesais spēlētāju fiziskais spēks. Strādāsim.
Kā lietas risinās ar Aiva Barkovska pāreju?
- Mēs tikāmies, visu izrunājām. Panācām vienošanos uz šo gadu par īri «Ķekavas» komandai.
 
 
Šobrīd «Bauska» ar astoņiem punktiem septiņos mačos ieņem 10.vietu turnīra tabulā.
 
Nākamā spēle Bauskas komandai 19.novembrī savās mājās pret FBK «Valmiera» vienību.
 
FK «Bauska» komandas labā rezultativitātes punktus guva – Pēteris Zeltiņš, Māris Akmentiņš – 1+1, Toms Niedre, Edgars Lujāns, Jānis Akmentiņš, Romualds Paulovičs – 1+0, Tomass Valts Jirgensons – 0+1.
 
Labākais spēlētājs FK «Bauska» sastāvā – Edgars Lujāns.
 

«Bauska» atspēlē trīs vārtu deficītu un uzvar

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija