Bauska bez ierunām zaudē Lielvārdei

2013-12-13 23:57

 

Šovakar, 13.decembrī ,SN “Mēmele” tika aizvadīta Latvijas florbola virslīgas spēle starp “FK Bauska” un “Lielvārde” komandām. Neveiksmīgajā piektdienā baušķeniekiem nudien spēle nevedās un nācās atzīt pretinieka pārākumu ar rezultātu 4-13.

Spēlei sākoties “Bauska” spēlē izteikti no aizsardzības. Šāds spēles stils ļauj viesiem pieturēt bumbiņu un kombinēt uzbrukumus. Periodam ritot ,baušķeniekiem neiztur un “Lielvārde” gūst 5 bezatbildes vārtus periodā. Pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem vārtos Elvi Holstu nomaina Reinis Kirilko.

Otrajā periodā vārtus pirmie gūst baušķenieki. Precīzs Pēteris Zeltiņš. “Bauska” gūst arī otros vārtus periodā, kad precīzi met Toms Niedre. Divi vārti krietni par maz un spēles ziņā izmaiņas tas nerada. Viesi otrajā periodā met vairākkārt un pēc spēlētām 40 minūtēm rezultāts gaužām slikts baušķeniekiem 2-9.

Arī trešā trešdaļa sākas ar līdzjūtēju gavilēm. Bumbiņu pretinieku vārtos met Toms Niedre un mirkli vēlāk Toms realizē arī soda metienu. Šķiet, vienīgais par ko šodien varam priecāties ir Toma hat-trick. Viesi turpina iesākto un iemet vēl četras bumbiņas periodā. Beigu rezultāts 4-13 par labu lielvārdiešiem. 13.datumā 13 vārti. Kādam šis datums veiksmīgs šovakar.

Ingus Panteļejevs FK “Bauska” galvenais treneris par spēli.

“Šāda spēle parāda mūsu gatavību play-off. Kā redzam ,gatavi mēs neesam un mūsu rezultātu var pielīdzināt apaļai nullei.”

Nosēdāties dziļi aizsardzībā jau pašā spēles sākumā.

“Tāds bija taktiskais plāns. Noskatījies biju iepriekšējo spēļu video. Zaudējām 0-5 un jocīgākais ir tas, ka neguva viņi nevienus vārtus no pretuzbrukumiem, kas ir viņu galvenais trumpis. Visi vārti zaudēti pozicionāli. Viņi bija divreiz ātrāki pie atlēcošajām un divcīņās.”

Aizsardzībai šodien kritika pelnīta. Zaudē bumbiņu, zaudē divcīņas pie bortiem, zaudē vārtus.

“Pēc spēles teicu, ka lielākais zaudējuma iemesls ir zaudētas divcīņas. Salīdzinot ar septembri un oktobri, treniņu apmeklējums ir samazinājies uz pusi. Tas uzreiz ir redzams spēlē. Lai arī iepriekšējās spēlēs aizvadījām pret vājāku pretinieku, kas arī parādās rezultātā, šodien pretinieks ir pavisam cits. “Lielvārde” šodien parādīja, ka sezonas sākumā viņu ķibeles bija tīri psiholoģiskas. Te mēs arī redzam to meistarības attiecību starp viņiem un mums.”

Uzbrukumam ar negāja šodien.

“Pilnigi piekrītu. Vienkārši negāja. Nevar iemest. Ir spēles, kad vienkārši neiet. Bija brīdis ,kad tika izdarīti trīs metieni un visi trīs pa vārtu stabiņu.”

Zaudējums pamatīgs. Soliņš mierīgs.

“Šodien netrakojām, nelamājāmies. Es jau teicu, lai vismaz uz soliņa ir miers. Lai arī nebija bļaustīšanās, bet nevar teikt, ka arī viens otru uzmundrināja vai centās kā savādāk motivēt viens otru.Protams, pie tāda rezultāta grūti saņemties psiholoģiski. Pēc zaudētiem vārtiem nokaram galvas un ejam mainīties. Emocijas pietrūka un līdz ar to cīņasspars noplaka.”

Arī tev jau otrā prioda vidū sejā lasāms bija, ka nu diez vai vairs kas glābjams. Vai no tavas puses nepietrūka uzmundrinājums, kāds skarbāks vārds spēlētājiem?

“Grūti ko iesāk pie tāda rezultāta. Varbūt vajadzēja pamainīt taktiku, bet vai tas ko glābtu, nezinu. Šodien vienkārši negāja spēle. Meistarības trūkums, iesākot uzbrukumu un divcīņas aizsardzībā.”

 

“Lielvārdes” galvenais treneris Ilja Nazarovs par spēli.

“Sākums nedaudz nervozs. Bet vīriem gribējās nobeigt gadu uz labas nots un visi cīnījās un strādāja. “

“Gatavi šodien bijām. Tiesa, nerealizējām pāris momentus, lai gan, tas pats “Bauskai”. Šķiet, pat trīs reizes pēc kārtas mestā bumbiņa trāpīja pa vārtu stabiņu. Paveicās kā mums ,tā viņiem,” stāsta treneris.

Kā vērtējat tiesneša lēmumu par piešķirto sodu? Jūs izraidīja, bet savus pakalpojumus spēlētājiem sniedzāt ša vai tā no otras laukuma malas.

“Tiesnešiem vienmēr taisnība. Iemetām mazākumā vārtus, priecājos. Ne man nūja ar ko dauzīt pret bortu nekā. Tikai lieta tāda, ka nedaudz atrados ārpus maiņas zonas. Bet pēc noteikumiem man jau neiedeva sarkano kartīti. Ja tas tā notiktu, tad jā, man būtu jāsēž klusu kaut kur tribīnēs, bet par cik iedeva 2+10 tad es varu atrasties jebkur, tikai ne pie rezervistu soliņa un bļaustoties, gluži kā skatītāji varu runāt.”

Labākais spēlētājs FK “Bauska” rindās tika atzīts- Toms Niedre

Rezultativitātes punktus izcīnīja-

Toms Niedre 3+0

Pēteris Zeltiņš 1+0

Reinis Kirilko, Ģirts Laugalis 0+1

 

FK”Bauska” šovakar piedzīvoja sesto zaudējumu čempionātā. Šobrīd komandai 16 aizvadītajās spēlēs iekrātie 29 punkti dod sesto vietu tabulā.

 

Nākamā spēle baušķeniekiem paredzēta sestdien 21.decembrī SN”Mēmele” plkst. 17:00 pret “Valmiera” komandu.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Bauska bez ierunām zaudē Lielvārdei

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija