Bauska Cēsīs piekāpjas Lekringam

2013-01-05 21:55

Šovakar Cēsu pilsētas sporta namā Bauskas komanda mērojās spēkiem ar vietējo Lekrings komandu. Sīvā cīņā, tomēr neizdodas atvest kaut vienu punktu no Cēsīm.  Rezultāts 6:8 

Spēles protokols

Rezultatīvākie Bauskas komandā - Pēteris Zeltiņš (2+2); Ģirts Laugalis (0+3)

 

    Pēc spēles sazinājāmies ar Bauskas komandas galveno treneri Ingusu Panteļējevu, jautājām – Kas pietrūka, lai izcīnītu punkus spēlē pret Lekringu?

“Lai pilnvērtīgi aizvadītu visu spēli, nepieciešamas trīs maiņas, kuras šoreiz netika nokomplektētas. Ar divām maiņām ir ļoti grūti. Spēki nepietiek. Tika veiktas epizodiskas korekcijas sastāvā, kas arī ietekmēja mūsu spēli.”

“Par pašu spēli teikt varu to, ka neskatoties uz sastāva problēmām, pirmās divas trešdaļas aizvadījām ļoti līdzvērtīgi. Metienus pa vārtiem līdzīgi pirmajās divās trešdaļās izdarīja abas komandas, kas arī atspoguļojās rezultātā. Nonācām zaudētājos 3:6, bet spējām izlīdzināt rezultātu un panākt neizšķirtu – 6:6. Trešajam periodam vienkārši pietrūka spēku, lai maksimāli izmantotu iespējas un gūtu vārtus. Kā piemēru jāpiemin, ka trešajā trešdaļā pie rezultāta 6:7 mums neizdevās realizēt pat 100% izdevības, piemēram , izgājieni viens pret vienu, vai arī metieni no tādām pozīcijām, kas nodrošina teju bumbiņas iesišanu tukšos vārtos, taču, mums par nelaimi - vārtu stabs, šķiet pat divreiz.”

Ir novērots, ka FK Bauska aizvadot spēles ar līdzvērtīgiem pretiniekiem, nospēlē sliktāku, vājāku florbolu, nekā tad, kad pretiniekos stājas komandas no tabulas augšgala, proti, līderi, pret kuriem tiek aizvadītas spraigas, rezultātiem blīvas spēles. Lūdzām treneri šo komentēt.

“Jā, tā mums gadās. Kā saka - skaisti zaudējumi pret līderiem, bet cik var? Šķiet, ka šeit lielu lomu nospēlē psiholoģiskā sagatavotība. Pret spēcīgiem pretiniekiem, spēlētāji vēlas pierādīt, ka spēj spēlēt līdzvērtīgā līmenī, līdz ar to pieaug atdeve laukumā, taču tad, kad spēlējam pret līdzvērtīgām komandām, tad nespējam maksimāli mobilizēt spēkus. Spēlētājiem ir jāsaprot, ka nevar doties laukumā, ar domu parādīt labu sniegumu un, ka mēs jau varbūt uzvarēsim. Laukumā jādodas ar pārliecību un ar domu, ka mēs uzvarēsim! Gribētos, lai puiši vairāk noticētu saviem spēkiem un komandas uzvarai, lai arī kāds pretinieks pretī stātos.”

 

Rakstu sagatavoja A. Dulbe