Bauska finālā!

2013-05-16 22:56

„SN Mēmele” 16.maijā lieliskas emocijas klātesošajiem sarūpēja „Bauska BJSS” U16 florbolisti, kuri otrajā pusfināla spēlē sagrāva „Rubene” ar rezultātu 11-2, visā sērijā svinot uzvaru ar 2-0 un iekļūstot finālā.

Jau līdz ar spēles sākumu pārliecinoši dominēja mājinieki. Valda Vāvera vārti vairākumā atvēra ceļu uz Rubenes vārtiem. Turpinājumā vēl divi bez atbildes vārti un ejot pārtraukumā 3-0 „Bauskas” labā.

 Pašā otrā perioda sākumā, divdesmit piektajā sekundē precīzi met Aivis Barkovskis panākot 4-0. Bauska meta precīzi vēlreiz un „Rubene” maina vārtsargu. Uz mirkli šī maiņa deva cerēto efektu un Rubene atguva vienus vārtus, taču, ātri vien baušķenieki atjaunoja 5 vārtu starpību un perioda beigās 6-1 „Bauskas” labā.

Pēdējā periodā mājinieki tikai palielināja apgriezienus turpinot mest ļoti precīzi. Bauskai atrodoties vadībā ar 7-1 tiek nomainīts vārtsargs, dodot iespēju vārtu mūri sargāt Mārtiņam Vīgupam. Reinis Kirilko lieliski darbojās vārtos, atvairot 18 no 19 pretinieku metieniem. Bauskai turpinot dominēt laukumā, tiek gūti vēl 4 vārti. Izcīnīta lieliska uzvara ar 11-2.

Tieši U16 ir vienīgā komanda no visām Bauskas spēlējošajām šogad, kura ir spējusi aizcīnīties līdz čempionāta finālam.

Agris Grandovskis, „Bauska BJSS” treneris komentāros bija tiešs. „Paskatoties uz rezultātu neapmierināts nevar būt. Esam uzvarējuši pārliecinoši, bet viss ceļš līdz finālam nenācās viegli. Esam smagi strādājuši treniņos, lai tiktu tik tālu.”

„Prieks par zēnu attieksmi. Patīkami redzēt emocijas laukumā, un, protams, pašatdevi. Iziet laukumā nevis ar „pirkstiem gaisā” un pašpārliecinātību, bet gan ar nosvērtību un pārliecību. Komanda kārtējo reizi darbojās, ka viens mehānisms, par ko jau iepriekš zēnus esmu slavējis. Tiksimies finālā!”

Rolands Kovaļevskis, viens no komandas līderiem dalās iespaidos par spēli.

„Treneri jau pirms iesildīšanās atgādināja, ka jāaizmirst +3, ko ieguvām Kocēnos. Labi iesākām, neļāvām pretinieku līderiem īpaši izpausties. Otrā perioda vidū jau nedaudz atlaidām, taču trupinājām spēlēt pārliecinoši, īpaši neatslābinoties.”
Par finālu.

„Finālā Lielvārdei domāju, ka būs nelielas priekšrocības, tāpēc, ka mājas laukums. Zināma komanda, zinām, kas met iekšā, kuri vairāk jāsedz.”

Par komandas sniegumu līdz šim.

„Iesākām pārliecinošu sezonu ar vairākām uzvarām! Prieks, par komandu. Esam saliedēti kopš pirmās spēles, nesaskaņas gandrīz nerodas ne uz soliņa, ne ārpus laukuma. Prieks par to. Finālā darīsim visu, lai jau otro gadu pēc kārtas 96./ 97 jauniešos uzkārtu zeltu kaklā!”

 

Rezultatīvākie „Bauska” rindās-

Aivis Barkovskis, Romualds Paulovičs 2+2

Valdis Vāvers 2+1

Edgars Liepa, Ņikita Maksurovs 1+2

Rolands Kovaļevskis 2+0

Uģis Ritvars Jirgensons 1+1

Par labāko spēlētāju tika atzīts Uģis Ritvars Jirgensons.

 

Fināls notiks Sestdien, 18.maijā, plkst. 18:30 Lielvārdē. Finālā baušķeniekiem pretī stāsies mājinieki „Lielvārde”.

 

Spēlētāji, treneru komanda, kā arī sportsbauska.lv saka paldies tām meitenēm - Dinijai, Elīnai un Kristiānai, kuras visas sezonas laikā ir cītīgi un precīzi pildījušas spēļu protokolus pie galdiņa. Paldies!

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe