Bauska gūst pirmo uzvaru sezonā

2014-10-06 19:50

Svētdien izbraukumā uz Jelgavu devās FK „Bauska” florbolisti, kuri savā otrajā spēlē divās dienās viegli tika galā ar mājiniekiem, „Jelgavas novads” komandu, pārspējot pretiniekus ar 5:12.

Jau spēles sākumā baušķenieki jauniņajiem parādīja, ka ar Virslīgas dinozauriem joki nebūs. Pēteris Zeltiņš, Toms Niedre un Valdis Vāvers panāca 0:3. Vēl nenomierinājies no iepriekšējās spēles, Toms Niedre bieži izrādīja neapmierinātību, kad nekautrējoties komentēja tiesneša darbības vienu pēc otras. Par to Toms saņēma sodu. Jelgavnieki pietuvojas līdz 2:3. Emocijas komandā atgriezās pēc Zeltiņa vairākumā gūtajiem vārtiem, kad ar lielisku, spēcīgu tālmetienu bumbiņa ielidoja vārtu tuvajā devītniekā. Pēterim šovakar, kā vēlāk izrādījās „hat-trick.”

Par to laiku, apdomājis dzīvi, saņēmis bargus vārdus no trenera, Toms atgriezās laukumā un... guva četrus vārtus pēc kārtas! Šajās kombinācijās lieliski darbojās Ģirts Laugalis, kurš nodrošināja komandas astotos un devītos vārtus, izspēlējot tos līdz tukšiem vārtiem. Valdis Vāvers otro trešdaļu noslēdz ar vārtu guvumu un uz tablo 3:9 baušķeniekiem par labu. Gluži kā pirmajā, tā arī otrajā trešdaļā divi vārti gūti vairākumā.

Praktiski, spēles liktenis bija izšķirts,un to saprata abas komandas. Bauska vēl iemeta divus, precīziem esot Laugalim un Zeltiņam. Pēc šiem vārtiem viesu rindās atslābums, kuru izmanto „Jelgava”, iemetot divus vārtus pretī. Andis Levītis astoņas sekundes pirms spēles beigām mazākumā gūst vārtus un pieliek spēlei punktu.

„Jelgavas novads” komandas galvenais treneris Alfrēds Kundziņš par spēli.

„Pret „Lielvārdi” mums bija normāla spēle. Šodien mēs kā jaunie laikam nemākam nospēlēt divas spēles pēc kārtas. Tāpat kā mēs, „Bauska” nebija izcīnījusi nevienu uzvaru. Pirms spēles teicu, ka šī komanda (Bauska) ir virslīgā no pirmās dienas, un nekad tā nav izkritusi no spēcīgāko elites par spīti paaudžu maiņām. Tomēr „Bauska” nav tik stipra, lai to neuzvarētu. Domāju, ka, ja mēs nospēlētu 3/4 no spēles kā pret „Lielvārdi”, tad mēs baušķeniekus uzvarētu.”

„Ļāvām mest no jebkuras vietas. Varēju pāriet no viena virknējuma uz otru, mainīt maiņas, bet tas neko nedotu. Katastrofa šovakar.”

Nepārsteidzāties ar lēmumu, ka komandai jāspēlē šogad virslīgā?

„Mani pierunāja trenēt, nezinu, kāpēc piekritu. Aicināja FK ”Rīga” un citi. Es negribēju ņemt labu komandu. Man bauda ir no nulles uzbūvēt virslīgas komandu. Ar sliktu trenēšanos, ar bumbulēšanos treniņos, mēs esam aizkļuvuši līdz virslīgai. Es uzreiz pateicu, ka vietu virslīgā puiši nav pelnījuši, jo mēs neesam virslīgas komanda. Mēģināsim turēties.”

Ar aci jau var pateikt, ka neviena virslīgas vīra komandā nav. Vai nevajadzētu kādu „iegādāties”?

„Neviens jau nenāk pie jaunienācējiem, jo visi zina, ka dabūs mizā un, iespējams, izkritīs no virslīgas. Es negribu ņemt svešu, nekādas zvaigznes. Uzbūvēsim paši savus. Mēs strādājam fiziski, mums ir pilns soliņš uz katru spēli. Mēs vienkārši neesam gatavi virslīgas līmenim. Noteikti, zaudēsim visas spēles pirmajā aplī, jo mēs mācāmies. Otrajā aplī mēģināsim turēties līdzi.”

Virslīgā palikt būs grūti.

„Lūk, šeit man plāns turpinās (smejas.) Par vietu virslīgā cīnīsies 9.-13 vietu īpašnieces, ja nemaldos divos apļa turnīros. Tad arī mēs spēlēsim galvenās spēles šajā sezonā. Ja mācēsim, tad paņemsim. Tāds ir plāns.”

 

FK „Bauska” spēlētājs Toms Niedre par spēli.

Mača sākumā vēl nebija atgājis no iepriekšējās spēles asumiem?

„Bija kā bija. Pret „RTU” neaizgāja spēle, nevarēju iemest, par ko pats uzvilkos. Tad sanāca tāda epizode un nesavaldījos.”

Pēc atsēdētā  divīša saņēmies.

„Treneris pateica pāris skarbākus vārdus. Sapratu, ka turpināt tā nevar. Savācos. Realizēju savas izdevības un spēle aizgāja.”

„Šīs dienas pretinieks ļāva spēlēt brīvāk, vairāk varēja saspēlēties ar komandas biedriem, kas deva labu rezultātu.”

 

Ingus Panteļejevs, FK „Bauska” treneris, par spēli.

Trīs no pieciem iedevāt paši.

„Par daudz ielaidām. Rupjas kļūdas aizsardzībā. Dinārs, Uģis ļoti vāji nospēlēja.”

„Abām komandām otrā spēle divās dienās. Var teikt, ka labāk nospēlēja komanda, kurai bija labāks fiziskais.”

„Jelgava” izskatījās manāmi vājāki, bet ne tik fiziski, cik meistarības ziņā. Vai pret šādu pretinieku komanda spēj izpildīt dotos norādījumus?

„Izpildījums klibo. Lai arī uzvarējām, par ko ir prieks, spēles izpildījums klibo arī pret šādu pretinieku. Bet, ir liels prieks par vairākumu. Treniņos strādājam pie savādāka vairākuma izspēles. Objektīvi, pret šādu pretinieku spriest to nevar, bet savā ziņā rezultāts ir. Vēl ir jāstrādā, cītīgāk jāstrādā.”

Tomu izglāba gūtie vārti?

„Tomam izteicu brīdinājumu par disciplīnu. Tā nedrīkst uzvesties laukumā. Ja kas tāds atkārtosies, iespējams, kāda spēle būs jāpasēž malā. Runa nav tieši par Tomu, nē. Runa ir par disciplīnu, kura mūs iegāza gan pret „RTU”,gan pret „Jelgavu.” Tās ir spēles epizodes, kuras nosaka notikumus laukumā, un šajās divās spēles šis elements bija disciplīna.”

„Atkal pieviļ koncentrēšanās. Pie šāda rezultāta un pretinieka mēs nevaram nospēlēt stabili līdz galam. Atslābināmies, bet kāpēc? Un tad ielaižam vārtus. Kam tas vajadzīgs? Ir jānospēlē līdz galam maksimāli koncentrējoties.”

Reinis pirmo periodu, Elvis nākamos divus. Trauma?

„Nē, nē. Reinim viss kārtībā. Domāju, ka arī turpmāk tā darīsim. Es jau to esmu teicis, ka viņiem abiem vājākā vieta ir fiziskā sagatavotība un tāpēc mēs sadalīsim spēles laiku viņiem. Sava veida risinājums, redzēs, kā nostrādās.”

 

FK „Bauska” labākais spēlētājs šajā spēlē – Toms Niedre

FK „Bauska” rindās ar rezultativitātes punktiem izcēlās –

Toms Niedre 5+1

Pēteris Zeltiņš 3+2

Ģirts Laugalis 1+4

Valdis Vāvers 2+0

Gints Velmunskis 0+2

Andis Levītis 1+0

Reinis Kirilko 0+1

 

Nākamā spēle baušķeniekiem mājās, SN „Mēmele”, 18.oktobrī plkst.18:00 pret „Ulbroka/ FS Mastters” komandu.

 

Rakstu sagatavoja – A.Dulbe

 

 

Bauska gūst pirmo uzvaru sezonā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija