Bauskā notiks “A7 tūres” 3x3 basketbola čempionāta posms

2018-05-14 09:55
Jaunā olimpiskā sporta veida 3x3 basketbola turnīru kalendāru šogad papildinās “A7 tūre”, kurā apvienotas Bauskā, Iecavā un Ķekavā notiekošās sacensības. No 19. maija līdz 28. augustam katrā no šīm vietām notiks pa četriem 3x3 basketbola turnīriem, bet labākās komandas saņems ceļazīmes uz “Ghetto Basket” Superfinālu 30. augustā Rīgā, Grīziņkalnā.
"A7 tūres" 3x3 basketbolā izveidotāji (no kreisās) - Renārs Buivids, Voldemārs Pārums, Līga Rimševica un Andris Petrovs - pie A7 šosejas
Publicitātes foto
 
Ķekavā un Bauskā jau tradicionāli katru vasaru notiek plaši apmeklēti 3x3 basketbola turnīri, bet šogad A7 šosejas aktīvistu pulku papildinājusi arī Iecava. Ņemot vērā, ka Ķekavu no Bauskas šķir tikai 50 kilometri, tad dažādu vecumu basketbolistu komandas spēlē ne tikai vietējā turnīrā, bet arī brauc ciemos pie kaimiņiem. Lai neradītu nevienam nevajadzīgu konkurenci, rīkojot spēles vienā dienā, tad arī tika izveidota “A7 tūre”, saskaņots kalendārs, ņemot vērā arī valstī lielākās sacensību sērijas “Ghetto Basket” turnīru datumus.
 
“A7 tūrē” noteiktas četras pamatgrupas - “ProBasketball” Vīriešu grupa (2001. g. dz. un vecāki); U16 grupa (2002. g. dz. un jaunāki), U14 grupa (2004. g. dz. un jaunāki) un U11 grupa (2007. g. dz. un jaunāki). Šajās četrās grupās 12 posmu kopvērtējumā pa divām labākajām komandām saņems ceļazīmes uz “Ghetto Basket” Superfinālu 30. augustā Rīgā, Grīziņkalnā, kur turnīra laureāti tiks kronēti arī ar Latvijas 3x3 basketbola čempionāta medaļām.
 
Par “A7 tūres” īpašo balvu Vīriešu grupas kopvērtējuma uzvarētājiem ir parūpējies basketbola veikals “ProBasketball”, dāvinot komandai 300 eiro vērtu čeku. Katra turnīra viena no četrām čempionkomandām saņems balvu no reklāmas un korporatīvo apģērbu un aksesuāru speciālistiem SIA “Ervitex” – spēļu kreklu komplektu ar īpašo “A7 tūres” dizainu. Visiem “A7 tūres” dalībniekiem būs iespējas sezonas laikā pasūtīt šos spēļu kreklus ar savas komandas nosaukumiem un spēlētāju numuriem.
 
“Par Latvijas labāko 3x3 basketbolistu iespējamo startēšanu 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs noteikti ir dzirdējuši daudzi, taču neviens no sporta veidiem nav iedomājams bez sistēmas sakārtotības,” uzsver “Ghetto Basket” līderis Raimonds Elbakjans. “Tieši tādēļ prieks, ka Bauskai, Iecavai un Ķekavai izdevies izveidot savu turnīru sēriju. Turklāt uzreiz ar 12 posmiem! To novērtējam atzinīgi, aicinot labākās vienības uz “Ghetto Basket” Superfinālu. Ar prieku labākos “A7 tūres” basketbolistus sagaidīšu 30. augustā Grīziņkalnā.”
 
“A7 tūre” tiks atklāta sestdien, 19. maijā ar Iecavas novada kausa pirmā posma sacensībām Iecavas vidusskolas stadionā, kur tieši pirms 3x3 basketbola turnīra sākuma plkst. 10:00 notiks arī stadiona noslēdzošās kārtas atklāšana. “A7 tūres” posmi Iecavā notiks arī 1. jūlijā, 14. jūlijā un 25. augustā. Iecavas turnīros programmā iekļauta arī 35+ vecuma grupa, kurā spēkiem mērosies 1983. gadā dzimušie un vecāki basketbolisti.
 
Ķekavas novadu sacensību pirmais posms ieplānots 5. jūnijā stāvlaukumā pie Ķekavas sporta kluba. Turpat 3x3 basketbolisti sacentīsies arī 28. jūlijā un 28. augustā, bet 10. jūlijā jau tradicionāli viens no posmiem notiks Baložos. Papildus “A7 tūres” četrām grupām Ķekavas novada sacensībās komandām būs iespēja sacensties U14 meiteņu grupā un U9 bērnu grupā, bet īpaši 28. jūlijā arī Mix grupā.
 
Bauskas SC “Mēmele” atklātās kausa izcīņas pirmais posms notiks 27. maijā pie Bauskas novada domes. Šajā pašā vietā notiks arī pārējie trīs turnīri – 16. jūnijā, 21. jūlijā un 18. augustā.
 
“Līdz ar šādas tūres izveidošanu katram šī reģiona basketbolistam ir iespēja izmēģināt spēkus 3x3 turnīrā savu draugu un paziņu lokā uz vietas Bauskā, Iecavā vai Ķekavā,” akcentē “A7 tūres” koordinators Renārs Buivids. “Dalība šajos turnīros ir bez maksas, tādēļ atliek vien parūpēties par nokļūšanu sacensību vietā. Arī braucieni uz citām tūres turnīru norises vietām nav nemaz tik grūti īstenojami. Pēc uzvarām “A7 tūres” posmos jaunajiem talantiem noteikti ieteiktu izmēģināt spēkus arī Latvijas 3x3 basketbola epicentrā Grīziņkalnā!”
 
“A7 tūres” 12 posmu kopvērtējuma četru grupu pa divām labākajām komandām dosies uz “Ghetto Basket” Superfinālu 30. augustā. “ProBasketball” Vīriešu grupas divas labākās vienības Grīziņkalnā startēs Pro grupā, U16 un U14 grupu labākās komandas - attiecīgajās vecuma grupās, bet “A7 tūres” U11 grupas čempionus un vicečempionus gaidīs daudz nopietnāks pārbaudījums – dalība “Ghetto Basket” Superfināla U12 grupā.
 
“A7 tūres” sacensību jautro un sportisko logo izveidoja mākslinieks Aivars Baranovs (“Mildaslaiks.lv”).
 
“A7 tūres” projektu izveidoja Līga Rimševica (Bauskas novada pašvaldības iestādes “Sporta centra Mēmele” direktore), Andris Petrovs (Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras sporta darba organizators), Voldemārs Pārums (Iecavas basketbola kluba “Dartija” galvenais treneris), koordināciju uzņemoties Renāram Buividam (“Ghetto Basket”).
 
“A7 tūres” visi turnīri reģistrēti Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola sacensību vietnē: https://play.fiba3x3.com
Turpat atrodama arī informācijas par reģistrēšanos un sacensību rezultāti. Aktualitātes tiks apkopotas un publicētas “A7 tūres” lapā “Facebook” - https://www.facebook.com/A7ture3x3basketbola/
Jautājumi uzdodami pa e-pastu: renars32@gmail.com.
 

Izmantotie resursi: sportacentrs.com
 

Bauskā notiks “A7 tūres” 3x3 basketbola čempionāta posms

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija