Bauskā pulcējas 86 šautriņu metēji

2015-05-11 21:55

Ikgadējās Baltijas reitinga sacensības šautriņu mešanā, sestdien, 9. maijā, Bauskā pulcēja 86 dartistus no Latvijas un Lietuvas, bet 14 sportisti pārstāvēja Bauskas un Vecumnieku novadus.
 
Lai arī uz augstākajiem goda pjedestāla pakāpieniem kāpa viesspēlētāji, mūsu novadu pārstāvjiem rezultāti nav peļami.
 
Kungu konkurencē uzvaras lauri lietuvietim Arunas Čiplis, kurš aiz sevis atstāja savu tautieti un skolnieku — Mindaugu Barauskas, bet trešajā pozīcijā Rihards Tomašickis un Nauris Glegls.
 
Dāmu konkurencē par sacensību atkārtotu uzvarētāju kļuva deviņkārtējā Latvijas čempione Zeltīte Strade no Gulbenes novada, aiz sevis atstājot Vecpiebalgas kluba pārstāvi Kristīni Kuzmani. Lielisku rezultātu sasniedza un augsto trešo vietu ieguva Vecumnieku novada pārstāve Olita Simaško. Bronza arī vaiņodniecei — Irēnai Bauzei.
 
Deviņkārtējā Latvijas čempione, sieviešu sacensību uzvarētāja Zeltīte Strade pastāstīja, ka Bauskā allaž sacensības notiek vissaugstākajā līmenī. «Vienmēr ir bijis prieks atgriezties Bauskā, jo šeit ir lieliskas telpas, kurās var nodrošināt visslabākos apstākļus šautriņu mešanai. Konkurentes ir spēcīgas, finālā nervus pakutināja jaunā censone no Vecpiebalgas. Katru reizi kļūst aiz vien interesantāk un nākotnē, lai uzvarētu, nāksies krietni pacīnīties,» tā Z. Strade.
 
Kungu konkurences uzvarētājs, lietuvietis Arunas Čiplis slavēja savu fināla pretinieku. «Viņš ir lielisks spēlētājs, kurš desmit gadus ir metis šautriņas mājās un tikai pirmo gadu iznācis uz «skatuves» un jau spējis sasniegt tik augstus rezultātus,» tā A. Čiplis. Viņš pats ir vairākkārtējais Lietuvas čempions, kurš piedalījies neskaitāmos starptautiskos pasaules mēroga turnīros.
 
Vecumnieku novada pārstāve, trešās vietas ieguvēja Olita Simaško ar sasniegto rezultātu ir ļoti apmierināta. «Šis gads, pagaidām, ir ļoti veiksmīgs. Sacīkstes Bauskā bija ļoti grūtas, daudz spēcīgas, nopietnas konkurentes, kuras ikdienā trenējās un pievēršas šim sporta veidam ļoti nopietni. Esmu divtik priecīga, jo mana meita, Samanta uzvarēja gandarījuma kausā. Viņai šīs bija pirmās sacīkstes,» priecīga par saviem un meitas sasniegumiem ir Olita
 
Kungu sīvajā konkurencē izslēgšanas kārtām kvalificējās un ar mainīgām sekmēm cīņu turpināja gandrīz visi Bauskas un Vecumnieku novadu dalībnieki, bet šoreiz līdz godalgotajām vietām aizcīnīties nespēja.
 
Labākajam Vecumnieku novada šautriņu metējam Guntaram Stipinam sacīkstēs augstā 5. vieta.
 
Viņš, pēc mačiem atklāja, ka, lai pietuvotos goda pjedestālam pietrūka mazliet veiksmes. «Dalībnieku sastāvs ik gadu kļūst aiz vien spēcīgāks un konkurence lielāka. Pats ar rezultātu esmu apmierināts, negaidīju, ka ar traumu izdosies sasniegt tik augstu vietu. Liels prieks par sacensību norisi. Varēja vērot un pašam nācās piedalīties vairākās aizraujošās cīņās. Agrāk varēja prognozēt maču uzvarētājus, bet tagad tas nav iespējams. Uzvarēt var jebkurš,» līdzvērtīgo dalībnieku spēka samēru raksturo Guntars. Viņš uzskata, jaunie spēlētāji kļūst prasmīgāki un nākotnē darts līmenis tikai pieaugs. «Cepuri nost organizētājiem. Latvijā darts sacensības kļūst tikai spēcīgākas. Jācer, ka labākajiem censoņiem parādīsies sponsoru atbalsts, lai Latvijas vārdu tie var nest pasaules mērogā,» tā G. Stipins.
 
Labi rezultāti arī baušķeniecēm — Aretai Kovaļevskai 5. vieta un Ilvai Kalniņai — 9.
 
Jauniešu grupā 2. vietu izcīnīja Rihards Slišāns no Vecumniekiem, finālā piekāpjoties Lietuvas vienaudzim.
 
Gandarījuma kauss sievietēm aizceļoja uz Skaistkalni. To izcīnīja Samanta Simaško, bet kungu konkurencē par gandarījuma turnīra uzvarētāju kļuva Viļņas šautriņmešanas kluba dalībnieks Erikas Mačiunas.
 
Kopumā sacensības tika aizvadītas sportiskā un draudzīgā gaisotnē. Par turnīra veiksmīgu norisi un pozitīvām emocijām dalībnieki un sacensību galvenie tiesneši saka lielu paldies sporta centra «Mēmele» direktoram Zintim Alksnim un darbiniekiem, SIA «Bauskas alus» atsaucīgajam kolektīvam, īpaši Vladimiram Barskovam un Daigai Solzemniecei, akciju sabiedrības «Balticovo» vadītājam Andrim Platajam un z/s «Teiksmas» vadītājam Egilam Milleram.
 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 
 

Bauskā pulcējas 86 šautriņu metēji

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija