Bauska varonīgi atspēlējās, bet tomēr trešo reizi sezonā zaudē bulldogiem

2016-03-11 20:35

Trīs spēles sešās dienās «Elvi» vīriešu florbola līgas čempionātā nospēlēja FK «Bauska» komanda, kas pēdējo mājas un pirmspēdējo sezonas spēli aizvadīja 9.martā.

Saspringtā spēļu grafika pirmās divas cīņas notika aizvadītās nedēļas nogalē, kad baušķenieki izbraukumā 4.martā un dienu vēlāk savās mājās tikās ar SK «Pārgauja» komandu, bet pēdējo mājas spēli sezonā «Bauska»  nospēlēja trešdien, 9.martā.

Turnīra pārspēlēs par palikšanu «Elvi» līgā «Bauska» ne tuvu nespēlē savā optimālajā sastāvā. Tiesa, nav arī vajadzības, jo no augstākās līgas neviena komanda šogad neizkritīs un pārspēlēm nozīmes nav, tālab var dot iespēju izspēlēties jauanjiem censoņiem.

Viesos «Bauska» spēlēja pagalam vāji. Jau pirmajā periodā mūsu florbolisti nonāca iedzinējos ar 0:4, bet otrajā rezultāts 2:9, bet visā spēlē Stalbē zaudējums ar 2:11. «Bauskas» komandas labā abus vārtus vairākumā guva Gints Velmunskis un Pēteris Zeltiņš. 

Nākamās dienas atbildes spēlē savās mājās baušķenieki jau spēlēja krietni labāk un vēlamais revanšs izdevās ar rezultātu 8:7. Spēle ritēja kā pa kalniem un mājiniekiem uzvara nāca ļoti smagi un samērā veiksmīgi. Vispirms vadībā izvirzījās «Bauska». Viesi iemeta divus vārtus, bet mirkli vēlāk jau atkal neizšķirts. Tad ar vārtiem mazākumā pārgaujieši izvirzījās priekšgalā, taču vēlāk mājinieki ar diviem gūtajiem vārtiem pārņēma vadību. Vadības maiņas notika viena pēc otras un «Talsi» atkal atspēlējās, bet gala vārdu sacīja «Bauska.» Romualds Paulovičs mazākumā guva savus trešos vārtus spēlē panākot 5:4 Bauskas labā.
Otrajā periodā ciemiņi no Stalbes iemeta divus, bet Pētera Zeltiņa trešie vārti mačā pirms pēdējās trešdaļas nodrošināja neizšķirtu – 6:6.

Mājinieku labā vārtus šajā mačā guva tikai Romualds un Pēteris. Ja Romualds apstājās pie trīs goliem, tad Pēteris turpināja mest iekšā. Pēdējo periodā viesi iemeta mazākumā un pārņēma vadību ar 6:7. Pēteris savus ceturtos vārtus guva vairākumā un izlīdzināja rezultātu, bet savu piekto, komandas astoto un uzvaras nesošo bumbiņu pretinieku vārtos viņš raidīja, kad atlicis ko spēlēt bija mazāk par minūti.

Pirmspēdējo sezonas spēli FK «Bauska» komandas florbolisti nospēlēja mājās, 9.martā pret «Ķekavas Bulldogs.» Šogad ar līgas vājāko komandu baušķenieki tikās četras reizes, no tām uzvarot tikai vienā  ar 5:4 sīvā cīņā sezonas pirmajā tikšanās reizē. Regulā čempionāta atbildes spēlē «Bauska» viesos  zaudēja ar 7:3, bet pirmajā sasvstarpējajā duelī pārspēlēs Ķekavā «Bauska» piekāpās ar 6:5.

Arī trešdienas spēlē mājiniekiem viegli neklājās, kad pirmajā periodā viesi no Ķekavas izvirzījās vadībā ar 5:0, bet otrā perioda ievadā ar 6:0. Spēles vidusdaļā sekoja mājinieku iespaidīgā atspēlēšanās, kad 10 minūšu laikā «Bauska» guva piecus vārtus un pietuvojās līdz minimālam, viena vārta deficītam. Trešajā periodā Pēteris Zeltiņš vairākumā rezultātu izlīdzināja, bet viesi ar precīzu raidījumu atbildēja ļoti ātri. Mača izskaņā Nikita Maksurovs dabūja 2+10 soda minūtes, atstājos mājiniekus mazākumā, bet šī situācija netraucēja Zeltiņam spēlējot skaitliskajā mazākumā rezultātu izlīdzināt un novest spēli līdz papildlaikam. Tajā veiksme vairāk uzsmaidīja viesiem, kuri svinēja uzvaru ar 7:8.
 
 
«Ķekavas Bulldogs» komandas treneris Jānis Cīrulis par spēli.
«Uz katru spēli braucam ar domu par uzvaru. Ar maču esmu apmierināts, jo izdevās gūt panākumu.»
Izlaidāt lielu pārsvaru.
«Pirmajā periodā spēlētāji izpildīja visus manus nosacījumus, bet otrajā spēles daļā pie lielā pārsvara florbolisti apstājās, bet pretinieks saņēmās. Mums ar «Bauskas» komandu vienmēr spēles bijušas principiālas, tāpēc arī mājinieki saņēma sevi rokās un atspēlējās.»
«Aizsardzībā viens spēlētājs nenosedza Pēteri Zeltiņu, tāpēc arī uzvaru izlaidām.»
 
FK «Bauska» komandas treneris Ingus Panteļejevs par spēlēm pret «Pārgauja» un «Ķekavas Bulldogs»
 
Stalbē pret «Pārgauju» bezcerīgs zaudējums. Kāpēc tajā spēlē tik vājš sniegums?
«Spēlētājiem jāprot sevi motivēt, jāprot sakoncentrēties un uzvilkties. Stalbē florbolisti mačam piegāja ļoti nenopietni, bez attieksmes. Mēs spēlējam amatieru sportu, bet pieejai ir jābūt kā profesionāļiem. Tajā spēlē no attieksmes nebija ne miņas.»
 
«Stalbē iegāza spēles sākums. Spēlētāji neiesildījās nopietni, nebija gatavi mačam. Es pirms spēles sacīju – ja nenokoncentrēsimies jau no paša spēles sākuma, būs problēmas. Diemžēl, bet tā arī bija. Uz mazā laukuma palaižot garām vienu spēlētāju ir gūti viņu noķert vai citam komandas biedram pieslēgties un palīdzēt. Laukums ir mazs un tiklīdz kāds tiek apvadīts, tā seko metiens. Salaidām daudz vārtus un nespējām paši iemest.»
 
Spēlējot mājās izdevās revanšēties.
«Cīņa mājās bija pavisam savādāka. Savs laukums palīdzēja, arī Pēteris parādīja labu spēli gūstot piecus vārtus.»
 
Pret «Ķekavas Bulldogs» šosezon trīs neveiksmes un tikai viens panākums. Arī šodien paveicās, ka tikāt pie punkta.
«Spēle bija «interesanta.» Mača sākumā jau atkal nespējām nokoncentrēties.»
 
Pretiniekam atļāvāt izmest daudz metienus. Spēlētāji slinkoja?
«Spēlētāji nespēja nobloķēt metienus un atstāja daudz brīvas vietas viduszonā. Vienkārši runājot, tā ir spēles plāna nepildīšana.»
 
Atspēlējāties no 0:6. Kā izdevās atgriezties spēlē?
«Katrs spēlētājs pats izanalizēja kļūdas, saprata, ka tā nevar turpināt spēlēt. Dusmas jau bija.  Mums jāciena kaut tie 50 skatītāji, kuri bija atnākuši, savādāk, ja tā turpināsim spēlēt drīz neviens vairs nenāks.»
 
«Florbolā pie 0:6 nekas traģiskas nenotiek. Sakārtojām aizsardzību un uzspēlējot savādāk uzbrukumā, spēle aizgāja. Mēs koncentrējāmies uz spēli no aizvārtes ar piespēli uz vārtu priekšu. Tad sākām kombinēt uz ārējiem aizsargiem, kam sekoja metiens vai piespēle.»
 
Pēdējā spēle sestdien Talsos.
«Jāmēģina sezona noslēgt uz pozitīvas nots. Neko vairāk no šīs spēles izspiest mēs nevaram.»
 
 
Rezultatīvākais «Bauska» vienībā spēlē pret «Ķekavas Bulldogiem» ar 3+1 bija Pēteris Zeltiņš. Tikpat punktus – 1+3 savāca Gints Velmunskis. Romualdam Paulovičam 2+1, Nikitam Maksurovam – 1+1, Uģim Jirgensonam – 0+1.

 

ToBauska varonīgi atspēlējās, bet tomēr trešo reizi sezonā zaudē bulldogiem

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija