Bauska trešo reizi sezonā uzveic Jelgavu

2015-02-23 11:27

Sestdien, 21. februārī spēlējot mājās FK «Bauska» «Elvi» florbola līgā uzvarēja «Jelgavas novads» komandu ar rezultātu 9:5.

 

Abas šīs vienības nespēja iekļūt čempionāta izslēgšanas spēlēs. Bauskas florbolisti palika tur pat aiz svītras, jeb devītajā pozīcijā, bet Jelgavai veicās pagalm slikti un aizvadītajās 26 spēlēs vienība nav spējusi tikt pat pie punkta.

 

FK «Bauska» ir viena no piecām komandām, kuras cīnās par palikšanu augstākajā Latvijas florbola sabiedrībā. Komandai, kurai pēc astoņām pārspēlēm būs vismazāk punktu pametīs «Elvi» florbola līgu. Tiesa, baušķeniekiem pat teorētiski nedraud izkrišana, jo sezonas laikā iekrātais punktu skaits ir pietiekošs, lai pēdējā vietā esošā Jelgava Bausku nepanāktu.

Atgādinām, ka «Latvijas U19» komanda pārspēlēs nepiedalās.

 

Spēles pirmie divi periodi bausķenieku izpildījumā aizritēja smagnēji, tā īsti pārsvaru pār pretinieku un diktēt noteikumus laukumā viņiem neizdevās.

Mača sākumā ar 2:0 vadībā izvirzījās tieši Bauska, bet pēc pirmās trešdaļas viņiem minimāls pārsvars ar 3:2.

Otrās trešdaļas sākumā, viesiem no Jelgavas izdevās izlīdzināt rezultātu un atjaunot mazu intrigu, tiesa, ne uz ilgu laiku. Bauskas komandas spēlētāji atbild ar diviem vārtu guvumiem, iegūstot pārsvaru ar rezultātu 5:3. Kā izrādījās, uzvaras vārti mājinieku labā Toma Niedres kontā.

Gūstot četrus vārtus pēc kārtas, no kuriem divi vairākumā, baušķenieki ieguva komfortablo 9:3 pārsvaru pār pretinieku. Jelgavnieki, līdz trešā perioda vidum divas bumbiņas atspēlē, taču vairāk spēlē vārti netika gūti un «Bauska» guva panākumu ar rezultātu 9:5.

Jāpiemin, ka Jelgavas novada komandai izdarīja kopumā 52 metienus pa «Bauskas» komandas vārtiem.  

 

Ingus Panteļejevs, FK «Bauska» komandas treneris par spēli.

Pārspēlēm, no turnīra tabulas viedokļa, jēgas nav. Kā motivē komandu gaidāmajām spēlēm?

«Piekrītu, jēgas nav. Tika mākslīgi pagarināta sezona. Uzskatu, ka jau pēc regulārā turnīra komandai, kura ir pēdējā vietā, čempionāts jāpamet. Pārspēlēm, īpaši šajā situācija, kad jau praktiski viss ir skaidrs, kura komanda līgu pametīs, jēgas nav. Arī mums, izkrišana nedraud.»

 

«Komandas spēlētājiem atgādinu, ka sezona jānospēlē līdz galam. Jāsaglabā sportiskais spēlēt prieks, interese un vēlme uzvarēt kārtējo spēli, lai arī cenas šim mačam praktiski nav. Vienīgi, pret «Pārgauju» varētu būr principiāls duelis. Mums vajadzētu saglabāt devīto vietu tabulā.»

 

Par spēli.

«Pirmie divi periodi komandas izpildījumā bija blāvi. Nevarējām realizēt momentus. Grūti noskaņoties uz šādiem mačiem, kad pretiniekam ir 26 zaudējumi pēc kārtas. Savu darbu paveicām, uzvarējām. Tiesa, spēles beigās atslābinājāmies un nenospēlējām maksimāli koncentrējušies.»

 

Nākamā spēle pret «Pārgauju.»

«Kā jau teicu, pret šo komandu ir interese uzspēlēt, lai nosargātu 9 vietu turnīrā, Atklāšu, ka uz spēli nebūs pāris jaunieši. Visām vecuma grupā sestdien ir spēles, arī U18 komandai, tāpēc, sarunājām, ka pret Pārgauju spēlēsim ar tiem spēlētājiem, kuri būs pieejami.»

 

FK «Bauska» komandas labākais spēlētājs mačā — Valdis Vāvers.

 

Rezultativitātes punktus guva —

Pēteris Zeltiņš 2 + 3

Toms Niedre 2+1

Ģirts Laugalis 1+2

Gints Velmunskis

Valdis Vāvers 1+1

Kristaps Namiķis, Rolands Kovaļevskis 1+0

Toms Rozentāls 0+1.

 

FK «Bauska» komandas vārtsargs Reinis Kirlinko atvairīja 31 no 34 pretinieka raidītajiem metieniem, bet Elvis Holsts 16 no 18.

FK «Bauska» spēlē veica 33 metienus pa pretinieka vārtiem.

 

Nākamā spēle FK «Bauska» komandai mājās, 28. februārī pret komandu «Pārgauja» 

Bauska trešo reizi sezonā uzveic Jelgavu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija