Bauska Valmierā izcīna punktu, cīņa par astotnieku saīsinās

2015-01-31 19:34

Kopš 29. janvāra Latvijas florbola virslīga ieguvusi jaunu ģenerālsponsoru, par kuru kļuvis Elvi veikalu tīkls. Līdz ar to jaunais čempionāta nosaukums ir Elvi florbola līga. Pirmo maču tajā aizvadījis florbola klubs (FK) «Bauska», kuri,viesojoties Valmierā,tikās ar FK «Valmiera» florbola komandu.

Pirms spēles abām komandām pēc nospēlētajiem 20 mačiem bija vienāds punktu skaits- 28. FK «Bauska» atradās 9. pozīcijā, bet valmierieši bija desmitie, līdz ar to spēles cena bija ļoti augsta — uzvaras gadījumā iegūtie trīs punkti ļautu spert plašu soli pretī TOP 8, kuru komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm.

Jau pašā spēles sākumā šo soli spēra viesi no Bauskas, izvirzoties vadībā ar 0:2. Mājinieki turpinājumā samazina starpību līdz minimumam, bet Pētera Zeltiņa otrais precīzais raidījums pirmajā periodā ļāva atjaunot divu vārtu pārsvaru 1:3. Līdz trešdaļas beigām valmierieši gūst vārtus, noslēdzot to zaudētāju lomā ar 2:3.

Otrās trešdaļas ievadā valmieriešu soda metienu neitralizē Bauskas vārtsargs Elvis Holsts, tomēr jau dažas minūtes vēlāk mājinieki gūst divus vārtus, iegūstot vadību ar 4:3.  «Bauska» atbildi parāda nepaliek. Visas Elvi līgas labākais vārtu guvējs Rolands Kovaļevskis gūst savus otros vārtus spēlē baušķenieku vienības labā,4:4. Rezultāts vēl reizi otrajā periodā izmainījās, kad vārtus gūst «Valmiera», panākot 5:4.

Fantastisks sākums baušķeniekiem padevās trešā perioda pirmās minūtes laikā, kad tika gūti divi vārti. Vispirms vairākumā Rolands Kovaļevskis trešo reizi spēlē pārspēja pretinieku komandas vārtsargu, izlīdzinot rezultātu, bet mirkli vēlāk precīzs arī baušķenieks Uģis Ritvars Jirgensons, izvirzot «Bausku» vadībā ar 5:6. Mača turpinājumā mājinieki rezultātu izlīdzina, bet vadību ar rezultātu 6:7 viesu labā panāk P.Zeltiņš, gūstot savus trešos vārtus spēlē. Desmit minūtes pirms mača beigām valmierieši iemet, rezultātam kļūstot 7:7, kā arī noslēdzās spēles pamatlaiks.

Bauskai šis bija jau sestais neizšķirts sezonā. Pirmajos piecos tika izcīnītas uzvaras, taču šovakar šī sērijā pārtrūka un baušķenieki piedzīvo zaudējumu pēcspēles soda metienos ar rezultātu 8:7.

Tiesa, ne viss izpildītajos soda metienos bijis korekti. Rolanda Kovaļevska izpildītais otrais soda metiens bija rezultatīvs, uzvaru nesošs, taču tiesneši nolēma vārtu guvumu neieskaitīt, jo spēlētājs it kā pavilcis bumbiņu uz atpakaļ, kas ,kā zināms, nav atļauts. Kā pēc spēles atklāja FK «Bauska» galvenais treneris Ingus Panteļejevs, pirmo reizi tika uzrakstīts protests. «Es neesmu šādu risinājumu piekritējs, bet šoreiz uzskatu, ka mums ir taisnība. Tiesnesis, kurš vēro vai bumbiņa šķērso vārtu līniju, vārtu guvumu neieskaitīja, savukārt otrs arbitrs, kurš vēro, vai spēlētājs pavelk bumbiņu uz aizmuguri, fiksēja vārtu guvumu. Situācija dīvaina. Ceram uz spēles video, kuru izskatot atbildīgās personas pieņems pareizo lēmumu,» tā I.Panteļejevs.

Treneris pēc spēles komentāros bija sašutis par komandas spēlētāju rupji pieļautajām kļūdām. «Trīs vārtus atdevām viņiem paši. Zinot spēles likmi, laikam spēlētāji bija satraukušies, savādāk šādas kļūdas izskaidrot nevaru,» tā treneris.

«Skatoties turnīra tabulā, bija skaidrs, ka pārliecinošas uzvaras nedz vienai, nedz otrai komandai nebūs. Spēle bija līdzvērtīga,un uzvarēt jau pamatlaikā varēja jebkura komanda. Protams, žēl, ka pēc atspēlēšanās neizdevās noturēt uzvaru līdz spēles beigām,» teic FK «Bauska» treneris.

Mača labākais spēlētājs FK «Bauska» komandā Rolands Kovaļevskis, kurš šovakar nokārtoja savu sezonas ceturto hat-trick, jeb trīs vārtus vienā spēlē, bet divās sezonas spēlēs viņš ir guvis četrus vārtu katrā.

FK «Bauskas» vārtsargs Elvis Holsts atvairīja 35 no 42 pretinieku izdarītajiem metieniem spēlē. «Bauska» pa valmieriešu vārtiem meta 38 reizes.

Patlaban Bauskai 29 punkti un 10.vieta tabulā, bet valmierieši ir priekšā par punktu un attiecīgi 9 vieta. SK «Pārgauja»,nospēlējusi spēli vairāk, ieņem 8.vietu ar 30 punktiem, bet «Kuršiem» 35 punkti un septītā vieta.

«Bauskai» čempionātā vēl atlikušas četras cīņas, no kurām trīs pret ļoti spēcīgiem pretiniekiem — jau rīt (svētdien), plkst. 18:00 mājās pret «Lielvārde» florbolistiem, izbraukumā pret FK «Rīga» un «Cēsu alus/Lekrings», bet pēdējā cīņa pret vieniem no līgas pastarīšiem- «Ķekavas Bulldogs» vienību.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Bauska Valmierā izcīna punktu, cīņa par astotnieku saīsinās

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija