Bauska zaudē, uzdāvinot pretiniekam pirmo uzvaru 17 aizvadītajās spēlēs

2014-02-06 16:11

Vakardien, 5.februārī, „Bauskas BJSS” basketbolisti devās savā pirmajā izbraukuma spēlē kopš 20.decembra. Aizvadot sešas mājas spēles pēc kārtas, kurās izcīnītas četras uzvaras un piedzīvoti tikai divi zaudējumi, baušķenieki vakar devās uz Rīdzeni, kur tikās ar vietējo „Rīdzene/Turība 2” komandu. Spēles rezultāts-kādam pārsteigums, kādam nē, taču fakts, ka „Rīdzene” izcīnīja savu pirmo uzvaru 17 aizvadītajās spēlēs tieši pār „Bauskas BJSS” komandu ,liek domāt par to, cik briesmīgi nospēlēja „Bauska” šajā vakarā. Baušķenieki šajā spēlē piekāpās pretiniekiem ar rezultātu 88-78.

Komandas vājo sniegumu var izskaidrot dažādi apstākļi, tomēr būtiskākie būtu tādi, ka komandai palīdzēt nevarēja Renārs Rupkus, kurš komandai  pievienosies, iespējams, nākamajā spēlē. Arnis Simsons traumas dēļ aizvadīja spēli ļoti piesardzīgi, neiesaistoties atklātās cīņās par bumbu, kā arī Ivara Zemīša neierasti vājais sniegums uzbrukumā. Lai arī 32 punkti ir daudz, Ivars laukumā darbojās ar neraksturīgi vāju atdevi.

Spēles sākums par zaudējumu pastarīšiem neliecināja. Pirmās 10 minūtes „Bauska” darīja savu darbu pārliecinoši, uzvarot pretinieku ar 16-25.

Otrajā ceturtdaļā baušķenieki atradās vadībā ar 22-34, taču tad „Rīdzene” lauza spēli , veicot izrāvienu ar 15:0 un ,jau izvirzoties vadībā, ar 37-34. Ceturtdaļa noslēdzas ar 43-41 mājinieku labā.

Trešās ceturtdaļas laikā „Rīdzene” pilnībā dominē un pakāpeniski atraujas no baušķeniekiem. Kļūdas uzbrukumā, bezzobaina cīņa par bumbām un nespēja aizsardzībā-tā varētu raksturot trešās ceturtdaļas spēles izpildījumu baušķenieku komandā. Vienubrīd „Bauskai” -24. Pēc trešās ceturtdaļas 71-56 „Rīdzene” labā.

Spēles beigu daļā baušķenieki mazliet aktivizējas, sākot deldēt pretinieka pārsvaru. Izdodas pietuvoties -10 punktu atzīmei, un beigu rezultāts 88-78.

Labākie rādītāji „Bauskas BJSS” komandā Ivaram Zemītim, kuram 32 gūti punkti, 17 atlecošās bumbas un 4 piespēles.

 Dāvis Kravalis 22 punkti, 13 atl.b.; Toms Vilks 9 punkti, 5 piesp., 5 atl.b.; Juris Ojāru 6 punkti, 2 piesp., 2 atl.b.; Arnis Simsons 9 punkti, 5 atl.b., 1 piesp.; Mārcis Žabovs 4 punkti, 2 piesp.

 

Juris Ojāru, „Bauskas BJSS” komandas spēlējošais treneris ,dalījās savos komentāros par spēli.

 

„Sākām labi, taču tad vairākas kļūdas pēc kārtas komandas līderiem un spēle pajuka. Pretinieks to izmantoja, sajuta spēli.”

„Pie -24 punktiem sākām segt spēlētājus. Centāmies izķepuroties. Nedaudz esam vīlušies tiesnešos, kuriem, protams, vienmēr ir taisnība, taču vairākus viņu pieņemtos lēmumus apšaubītu jebkurš. Likās, ka tieši tiesneši deva iedvesmu pretiniekiem saņemties,” turpina Juris.

„Rupkusa klātbūtnes trūkums bija ļoti no svara. Komandas līdera spēle vāja. Komanda salūza. Pirms spēles, domāju, lielākā daļa komandas neticēja, ka varam zaudēt. Esam pieraduši spēlēt uz Ivaru, kurš šajā spēlē darbojās uz kādiem 30%. Spēle neaizgāja un sākās panika, kļūdas uzbrukumā, bezzobaina spēle. Uzteikt var Kravali, kurš cīnījās, šķiet, vienīgais no komandas. Oskars Skuja ļoti labi tika galā ar pretinieka komandas līdera segšanu, neļaujot viņam izpausties. Pēc spēles valdīja klusums. Žēl, ļoti žēl, ka uzdāvinājām pirmo uzvaru un, kas pats svarīgākais, zaudējām punktu,” tā Juris.

 

Šobrīd „Bauskas BJSS” komanda atrodas turnīra 6.pozīcijā ar iekrātajiem 29 punktiem 18 aizvadītajās spēlēs.

 

Nākamo spēli baušķenieki aizvadīs mājās 13.februārī pulksten 19:00, SN „Mēmele”, kur uzņems viesus- basketbola komandu „BK Madona”.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

 

 

 

Bauska zaudē, uzdāvinot pretiniekam pirmo uzvaru 17 aizvadītajās spēlēs

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija