Bauska zaudējumā iemet tikai 2 no 18 trīņiem

2015-03-31 14:33
    Savu pirmspēdējo spēli otrā posma turnīrā Latvijas Basketbola līgas 3. divīzijas čempionātā 30. martā aizvadījusi «Bauskas BJSS» komanda, kura viesos ar 71:61 piekāpās vienībai «Carnikava.»
    Spēlējot mājās otrā posma turnīrā baušķenieki Carnikavas komandas spēlētājus uzvarēja ar +9 jeb 95:86. Ivars Zemītis, Bauskas komandas līderis sājā mačā guva teju pusi komandas punktus — 43. Arī izbraukumā viņš rādīja līdzīgu sniegumu un no komandas 61 punkta guva 30.
    Spēles sākuma abām komandām stīvs un gauss. Pirmo divu minūšu laikā katrai vienībai pa diviem gūtiem punktiem. Bauskas basketbolisti meta garām piecas reizes, līdz guva pirmos punktus, bet kopumā ceturtdaļā mājinieki bija pārāki ar 17:13.Līdzīgi komandas spēlēja arī otrajā ceturtdaļā. Lielisks trešdaļā bija Bauskas vienības spēlētājs Ivars Zemītis, kurš guva 15 no komandas 17 punktiem, ar ko Carnikavas basketbolisti atbildēja ar 19 punktiem. Pēc puslaika baušķenieki bija iedzinējos ar 36:30.
    «Bauskas BJSS» basketbolistiem neveiksmīga un izšķiroša izrādījās spēles trešā trešdaļa. Tajā zaudēts ar 20:9 un iekrāto 17 punktu deficītu būtu grūti atspēlēt atlikušo desmit minūšu laikā.
    Katastrofāls sniegums baušķenieku izpildījumā, ne tikai trešdaļas bet arī visas spēles laikā bija metienu precizitātē. Trešās trešdaļas laikā uz grozu tika izdarīti 26 metieni, no kuriem precīzi bija tikai divi divu punktu raidījumi un četri soda metieni. No izdarītajiem 26 metieniem, bumba cauri grozu tīklam izkrita tikai sešas reizes.Lai arī viesi no Bauskas izlieto ūdeni mazliet uzslaucīja, pilnībā trešās trešdaļas sliktā snieguma sekas viņiem neizdevās labot. Pēdējās desmit spēles minūtes baušķenieki uzvarēja ar 15:22, bet visā spēlē zaudējums ar 71:61.
    Spēles metienu statistika Bauskas komandai, maigi sakot, bija drausmīga. Izmestie 56 divu punktu metieni mērķi sasniedza tikai 19 reizes, bet vēl katastrofālāk veicās ar trīs punktu metieniem, kuros bumba no veiktajiem 18 raidījumiem, ceļu cauri groza stīpas tīklam atrada tikai divas reizes.
 
«Bauskas BJSS» komandas spēlējošais treneris Juris Ojāru par spēli.
 
Kopumā šausmīga metienu precizitāte. Iemesti vien 2 no 18 trīs punktu metieniem un trešajā ceturtdaļā no 26 metieniem 6 bijuši precīzi. Kā to izskaidro?
    «Pirmajā puslaikā spēlējām uz grozu, kurš ir aptuveni desmit centimetrus zemāks, nekā otra laukuma gala grozs. Pārejot pēc puslaika uz augsto grozu, bija ļoti grūti iemest, kas arī izskaidro šausmīgo metienu precizitāti. Iesildoties uz zemo grozu dankoja gandrīz visi, bet augstajā grozā iedankot vien varēja Zemītis un Karlovs. Atšķirība ir aptuveni 10 centimetri. Pretinieks sāka no augstā groza spēlēt un pēc tam ir vieglāk pārslēgties uz zemo. Mums bija otrādāk – no zemā uz augsto. Zemītis iemeta pirmajā puslaikā 10/13 metieniem, bet otrajā praktiski viss lidoja secen. Visiem spēlētājiem.»
 
Pret Madonu pēdējais mačs otrā posma spēlēs un tad jau play-off.
    «Pēdējais spēlei būs liela nozīmē. Jāizvērtē situācija turnīra tabulā. Varam būt sestie, septītie vai astotie, tāpēc ir svarīgi apzināties, kāds pretinieks nāks pretī play-off spēlēs. Noteikti jāuzvar madonieši, lai iegūtu labvēlīgāku situāciju.»
 
    Rezultatīvākais Bauskas komandas spēlētājs mačā bija Ivars Zemītis, kuram 30 punkti un izcīnītas 18 atlecošās bumbas zem groziem. Desmit punktus guva Mikus Karlovs, astoņus Sandis Balodis, sešu Arnis Simsons, piecus Toms Vilks un divus Māris Skrējāns.
 
Otrā posma deviņās notikušajās spēlēs, «Bauskas BJSS» basketbola komanda izcīnījusi trīs uzvaras.
 
Pēdējā posma spēle pirms play-off mačiem notiks mājās, 9.aprīlī pret «BK «Madona/BJSS»
    
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Bauska zaudējumā iemet tikai 2 no 18 trīņiem

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija