Bauska 7 uzvar pirmajā Vecumnieku novada čempionātā florbolā

2015-05-01 17:12
foto: Eva Vlasova
 
Par pirmajiem Vecumnieku novada atklātā florbola čempionāta uzvarētājiem kronēti «Bauska 7» komandas spēlētāji, kuri finālā, 30. aprīlī pārspēja citu Bauskas novada, Codes pagasta komandu «Vectēvs.»
 
Turnīrā kopumā piedalījās astoņas komandas no trim novadiem. «Bārbele», «VR», «Jaunieši», «Kurmene» un «Road Runners» pārstāvēja Vecumnieku novadu, «Bauska 7» un «Vectēvs»  Bauskas novadu un «Mazzalve» Neretas novadu.
 
Komandas izspēlēja viena apļa turnīru, tiekoties katra ar katru vienu reizi. Sešas labākās vienības sacentās izslēgšanas spēlēs, bet pēdējām divām turnīrs bija beidzies. Spēles notika uz samazināta laukuma, kurā vienlaikus atradās vienas vienības četri spēlētāji un vārtsargs. Spēles laiks 3x15 minūtes.
Pēc regulārā čempionāta nepārspēti un maksimālo punktu skaitu — 21 ieguva komanda «Vectēvs» no Bauskas novada, Codes pagasta. Sīvākā cīņa šiem vīriem izvērtās starp «Bauska 7» florbolistiem, kurus tie uzveica ar 13:10, bet pret pārējām vienībām izcīnītas pārliecinošas uzvaras. Līdzīgi spēlēja arī baušķenieki. Neskaitot zaudēto maču pret codiešiem, gūtas tikai uzvaras un iekrātie 18 punkti deva otro vietu.
 
Trešie ar 15 punktiem palika «Mazzalves» pārstāvji. Viņiem zaudējumi pret abām līderēm, taču tikai sīvā cīņā ar 8:7 pārspēta «Kurmene» un ar 9:7 «Road Runners» no Vecumniekiem. Pēdējie minētie finišēja ceturtie ar 12 punktiem. Piedzīvojot trīs zaudējumus pret tabulā augstāk esošajām komandām. Sīvākā uzvara nākusi pret «VR» vīriem, kuri pārspēti tikai ar 7:6.
 
Piektajā pozīcijā ar 9 punktiem «VR» komandas spēlētāji, kuri uzveica «Kurmeni», «Bārbeli» un «Jauniešus.» Kurmenieši ar izcīnītajiem diviem panākumiem, kā pēdējie iekļuva izslēgšanas spēlēs. Viņi sīvā cīņā pārspēja bārbeliešus ar 11:10 un sagrāva «Jauniešus» ar 16:4.
 
Pirmspēdējie turnīrā palika komandas «Bārbele» spēlētāji, kuriem vienīgais panākums pret «Jauniešiem» ar 15:7, bet paši jaunieši ierindojās astotajā vietā, palikdami bez punktiem.
 
Pēc regulārā čempionāta visvairāk gūtie vārti baušķenieku kontā. Viņi pretiniekus pārspēja 123 reizes, otrie ar 103 vārtiem «Vectēvs», bet trešie ar 87 precīziem raidījumiem «Mazzalves» florbolisti. Pārliecinoši labākā aizsardzība čempionātā «Vectēvs» vienībai, kuri ielaiduši tikai 34 bumbiņas savos vārtos, aiz sevis atstājot «Road Runners» ar 42, bet «Bauska 7» 50 ielaisti vārti.
 
Par regulārā čempionātā rezultatīvāko spēlētāju kļuva Artūrs Dulbe, kura kontā 23 vārti un 14 rezultatīvas piespēles (23+14). Otrais viņa komandas biedrs, Edgars Cimermanis ar 20+13, bet trešais «Mazzalves» komandas spēlētājs Jānis Zvirbulis ar 23+9 punktiem.
 
Pirmajā izslēgšanas, jeb 1/4 fināla spēļu pārī savā starpā tikās «Mazzalve» un «Kurmene», komandas, kuras ierindojās attiecīgi trešajā un sestajā vietā čempionātā. Aizraujošā, sīvā cīņā pusfinālā iekļuva kurmenieši, kuri ar 9:8 pārspēja savus pretiniekus, tādā veidā revanšējoties par pamatturnīrā piedzīvoto zaudējumu ar 7:8.
 
Otrajā pārī sacentās piektās un sestās vietas īpašnieki, jeb «Road Runners» un «VR» komandas. Šajā duelī pārliecinošu uzvaru guva pirmie ar rezultātu 10:6.
 
Pirmajā pusfināla mačā «Bauska 7» komandas florbolisti pārliecinoši ar 15:5 sasita «Road Runners» vienības pārstāvjus, bet dienas otrajā pusfinālā tik pat pārliecinošu panākumu guva «Vectēvs» florbolisti, kuri ar 15:8 neatstāja nekādas cerības «Kurmene» spēlētājiem.
 
Spēlē par trešo vietu sacentās «Road Runners» un «Kurmene» florbolisti. Visas spēles garumā komandas cīnījās ļoti līdzvērtīgi. Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija 7:7, taču kurmenieši prata lauzt spēli un izraut uzvaru ar 10:7.
 
Finālā savā starpā tikās Bauskas novada komandas «Bauska 7» un Codes pagasta komanda «Vectēvs.»Vienubrīd codieši atradās vadībā ar divu vārtu pārsvaru, taču baušķenieki prata atspēlēties un gūt virsroku mačā, uzvarot to ar 10:7 un kļūstot par pirmā Vecumnieku novada atklātā čempionāta florbolā uzvarētājiem.
 
Sacensību galvenais tiesnesi un viens no organizatoriem, Ivars Sproģis pēc pirmā Vecumnieku novada čempionāta florbolā par paveikto ir apmierināts. «Komandu skaits bija pietiekošs, spēles laiks arī ļāva izspēlēties visiem florbolistiem. Protams, bija izteikti divi favorīti, kuri tikās finālā un pastarīši «Jaunieši», bet pārējās vienības spēlēja līdzvērtīgi. Nākotnē jāpiedomā pie tiesnešu brigādes, bet visā visumā viss izdevās. Prieks par paveikto,» tā I. Sproģis.
 
Agris Sakne, trešās vietas ieguvējs, uzteic komandas biedrus par lieliski nospēlēto izšķirošo maču par medaļām un turnīru kopumā. «Trešās trešdaļas beigās ātri gūstot divus vārtus izrāvām uzvaru. Kopumā ar rezultātu esam apmierināti.» Viņš piebilda, ka turnīrs noorganizēts ļoti labi, ar pietiekoši lielu komandu skaitu, tikai būtu jāpiedomā pie tiesnešu darba kvalitātes uzlabošanu.
 
Kristaps Kalniņš, vienības «Vectēvs» spēlētājs pēc fināla spēles sacīja, ka komandu iegāzusi spēle aizsardzībā. «Finālā pārāk daudz kļūdījāmies, nenospēlējām labi aizsardzībā. Arī uzbrukām ļoti vāji, īpaši otrajā periodā, kurā izdevās veikt tikai divus metienus pa vārtiem,» tā K. Kalniņš.
 
«Bauska 7» komandas spēlētājs Edgars Ķibilds uzskata, ka tiesnešiem uz maza izmēra laukuma pārmetumi ir lieki. «Laukums ir ļoti mazs, viss notiek krietni ātrāk nekā uz standarta laukuma izmēra. Uzskatu, ka tiesneši savu darbu paveica labi, arī čempionāts norise ritēja veiksmīgi,» tā baušķenieks.
 
Labākais uzbrucējs — Artūrs Dulbe, «Bauska 7»
Labākais aizsargs — Armands Lauva, «Vectēvs»
Labākais vārtsargs — Gatis Ivanāns, «Bauska 7»
 
 
 Komanda «Bauska 7»
 
 
Komanda «Vectēvs»
 
Komanda «Kurmene»
 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 

Bauska 7 uzvar pirmajā Vecumnieku novada čempionātā florbolā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija