Bauskai lielisks pretuzbrukums, uzvarēta Valmiera

2014-11-22 11:38

Pēc trīs nedēļu pauzes atsākušās Latvijas florbola virslīgas čempionāta spēles ar FK «Bauska» komandas līdzdalību. Piektdien 21.novembrī SN «Mēmele» baušķenieki ar rezultātu 9:6 uzvarēja FKB «Valmiera VIA»  komandu.

Spēles sākumā ar 2:0 vadībā izvirzījās «Bauska» florbolisti, bet septītajā minūte, 11 sekunžu laikā viesi gūst divus vārtus un izlīdzina rezultātu. Valdis Vāvers pirms perioda izskaņas gūst vārtus mājinieku labā panākot 3:2.

Otrajā trešdaļā «Bauska» florbolisti lielisku rezultativitāti nodemonstrēja pretuzbrukumos, gūstot trīs vārtus. Viesi atbild ar diviem precīziem raidījumiem, bet Rolanda Kovaļevska perioda izskaņā realizētais soda metiens izvirza vadībā «Bauska» vienību ar rezultātu 7:4.

R.Kovaļevskim trešā perioda sākumā vēl viena iespēja pārspēt viesu komandas vārtsargu soda metienā, jeb izgājienā viens pret vienu. Lieliski nomānot vārtsargu, Rolands guva savus trešo vārtus spēlē, un baušķenieki atradās kā uz viļņa. Spēlējot skaitliskajā vairākumā lielisku kombināciju, izspēli līdz tukšiem vārtiem nokārtoja Ģirts Laugalis, pēc kura piespēles Toms Niedre gūst FK «Bauska» devītos vārtus. Valmierieši divus vārtus atgūst, bet līdz spēles beigām rezultāts nemainās un baušķeniekiem uzvara ar rezultātu 9:6 pār «Valmiera» komandu.

Abas komandas Latvijas virslīgas čempionātā tikušās 13 reizes un desmit gadījumos uzvaras svinējuši baušķenieki, vidzemniekiem priecāties ļaujot trīs reizes. Spēlējot Bauskā Valmieras komanda pie panākumiem vēl ne reizi nav tikuši. Vistuvāk viņi tam bija pērn, kad piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar 4:5 (2:1, 2:0, 0:3, 0:0, 0:1), neveiksmīgi nospēlējot trešo trešdaļu. Savukārt Valmierā baušķenieki svinēja panākumu ar 7:3 (3:3, 2:0, 2:0), savukārt Toms Niedre guvis savus 100 vārtus virslīgā, informē portāls florbolazinas.lv

 

FK «Bauska» komandas labākais spēlētājs - Ņikita Maksurovs

 FK «Bauska» komandā rezultativitātes punktus guva –

Rolands Kovaļevskis 3+0

Pēteris Zeltiņš, Toms Niedre 2+0

Valdis Vāvers, Gints Velmunskis 1+0

Ģirts Laugalis, Dinārs Vaitaitis, Ņikita Maksurovs, Uģis Ritvars Jirgensons 0+1

 

FBK «Valmiera» komandas treneris Māris Rozenbahs par spēli.

„Komandai lielākās problēmas sagādājis grīdas segums. Mēs trenējamies uz linoleja, bet Bauskā  ir cits grīdas segums. Neesam pieraduši, dažiem spēlētājiem tas manāmi traucēja izdarīt piespēles un kontrolēt bumbiņu.”

"Bauska ļoti labi izmantoja savas iespējas - divi bullīši, viens vairākums. Mums ar iespēju izmantošanu bija problēmas."

"Kopumā mums ir problēmas ar treniņiem. Pagājušajā nedēļa trenējāmies vienu reiz, šonedēļ divas. Zāle mums noslogota, nav visiem vietas.Divu nedēļu laikā trīs treniņi ir par maz."

Nākamā spēle jums pret Lielvārdi. Kā vērtējat komandas iespējas šajā spēlē un iekļūšanu labāko astotniekā sezonas noslēgumā?

"Spēle pret komandu kura ir tajā pat grupā, kur mēs vai Bauska. Esam otrā četrinieka komandas. Īsumā varu teikt, ka "Lielvārde" vairs nav tā komanda, kāda tā bija pirms gada,diviem.

 

FK «Bauska» komandas spēlētājs Ņikita Maksurovs par spēli.

„Domāju, ka komandai izdevās gandrīz viss. Jāuzlabo iziešana no zonas, uzbrukuma iesākšana.”

„Par savu sniegumu varu teikt, ka piespēļu precizitāte varētu būt labāka, pie tā jāpiestrādā. Kopumā svarīgākais ir tas, ka ieguvām trīs punktus. Trenera uzdevums izpildīts, tātad viss kārtībā.”

 

FK «Bauska» galvenais treneris Ingus Panteļejevs par spēli.

 

Kā komandai trīs nedēļu pārtraukums?

„Strādājām pastiprināti pie fiziskās sagatavotības, protams ar nūjām arī strādājām. Nekādas lielas pārmaiņas nav.”

 

Komandai labs pretuzbrukums, gūti vārti.

„Pie pretuzbrukumiem strādājam katru treniņu. Lai maksimāli spētu sasniegt labākos rezultātus, nepieciešami viss maz 15 cilvēki treniņā. Mēs esam tuvu tam, bet vēl mazliet pietrūkst...”

 

bet apmeklējums ir uzlabojies..

„Jā, apmeklējums ir labāks nekā bija. Tā tiesa.”

 

Par spēli.

„Šodien uzbrukums labā līmeni. Arī seši ielaisti vārti, nav tas sliktākais variants. Spēles beigas varējām labāk nospēlēt. Pretinieks aktīvāk sāka segt, presingot, tad nevarējām iziet no zonas. Treniņos vairāk pie tā jāstrādā. Tas nav tas, ko spēlētāji viss vairāk gribētu treniņos darīt, bet situācija uzbrukumu iesākšanā ir jāuzlabo.”

 

Treniņos, jau kopš septembra komandai pievienojies Kristaps Namiķis. Kādi plāni attiecībā uz viņu?

„Nākamnedēļ centīsimies viņu pieteikt virslīgā.”

 

Kāpēc tieši viņš?

„Jauniešu vecumā viņš aktīvi spēlēja florbolu, pamat iemaņas un zināšanas viņam ir. Viņam trūka individuālā nūjas tehnika, bet no septembra mēneša, viņš bijis ir uz praktiski visiem treniņiem un uzlabojumi ir acīm redzami. Katrā ziņā sliktāk nebūs. Taktiskā domāšana viņam ir, laukumu viņš redz labi un domāju, ka viss būs kārtībā.”

 

FK «Bauska» deviņās spēlēs izcīnītie 14 punkti dod astoto vietu turnīra tabulā.

Nākamā spēle jau rīt, viesos pret «Lielvārde» komandu. Spēles sākums plkst.18:00.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

 

Bauskai lielisks pretuzbrukums, uzvarēta Valmiera

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija