Sezonas pirmajā spēlē Bauskai zaudējums

2014-09-20 21:43

Pirmo spēli Latvijas florbola virslīgā 2014./2015.gada sezonā, šovakar SN „Mēmele” aizvadīja vietējā FK „Bauska” komanda, kura piedzīvoja zaudējumu 5:6 pret viesiem no Liepājas- komandu „Kurši.”

Baušķenieki spēli iesāka ar zaudētiem vārtiem 6. un 9. minūtē, tā arī noslēdzoties pirmajam periodam. Labas iespējas rezultātu samazināt bija Rolandam Kovaļevskim, taču metiens neprecīzs.

Pozitīvi iesākoties otrajam periodam, mājinieki samazina starpību, kad Ģirts Laugalis atklāj „rēķinu” Bauskas komandai jaunajā sezonā. Turpinājumā liepājnieki met precīzi divas reizes. Bauska atbild ar Rolanda Kovaļevska precīzu metienu vairākumā. Kopumā baušķeniekiem vairāk vārtu gūšanas iespējas kā viesiem, tomēr ik reizi pietrūka tikai nedaudz, lai gūtu vārtus, kā arī ar bumbiņu vairāk,un pretiniekiem aizstāvēties lielākoties lika tieši baušķenieki. Līdz perioda izskaņai viesi iemet vēl vienu reizi,un,ejot pārtraukumā, 2:5 par labu liepājniekiem.

Pirmos vārtus trešajā periodā gūst liepājnieki, panākot +4. Toms Niedre pēc Ģirta Laugaļa piespēles ātri atgūst vārtus, pēc kuriem baušķenieki turpina spiedienu uz pretinieku vārtiem. Līdz laimīgām beigām un brīnumainai atspēlēšanās pietrūka nedaudz. Otro reizi spēlē precīzs Ģirts Laugalis, kurš vairākumā met precīzi minūti līdz beigām. Pēc pusminūtēs, kad tieši tik pat atlicis līdz spēles beigām, arī savus otros vārtus spēlē gūst Rolands Kovaļevskis. Bauska pēdējās sekundēs neko bīstamu neizveido un piedzīvos zaudējumu pirmajā sezonas spēlē ar 5:6 komandai „Kurši.”

Viesu komandas „Kurši” galvenais treneris Mārtiņš Krūms par spēli.

Kā „Kuršiem” veicās ar sagatavošanos sezonai?

„Sākām jau 26,jūnijā, četras, praktiski 5 reizes nedēļā ar 90% apmeklētību. Pilnīgi visi komandas spēlētāji skrēja Liepājas pusmaratonu dažādās distancēs. Gatavojāmies nopietni, praktiski visu vasaru arī ar nūjām sākām strādāt. Neierasti ātri, taču, domāju, ka tas nāks tikai par labu. Treniņos parasti esam 20 cilvēki.”

Bauska savās mājās jums neērts pretinieks.

„Kad ieraudzīju, ka pirmā spēle pret „Bausku”, nopriecājos, jo komanda nav vēl ieskrējusies. Allaž baušķenieki visai gausi iesāk sezonu. Kad ir dabūjuši pa ausīm no trenera, par neapmeklētību treniņos vai  par to, ka spēlē nav rezultāta, „Bauska” sāk ieskrieties.Kā saka- kā vecs vīns- jo ilgāk stāv, jo labāks. Vairāk spēlē, paliek labāki, tomēr sākumā baušķenieki var zaudēt arī vājiem pretiniekiem. Lielākoties braucām prom kā zaudētāji no Bauskas, taču šoreiz patiešām daudz gatavojāmies, un cīņas spars bija ļoti labs.”

„Tikšana zonā, uzbrukuma uzsākšana bija ļoti laba, nav iebildumu. Aizsardzība mazliet klibo, tieši cilvēku sadale, bet kopumā par 80% spēle izdevās.”

Sezonas ieceres, plāni, vieta tabulā.

„Pats galvenais tikt 1/8 finālā. Praktiski esam tas pats sastāvs, tomēr uzskatu, ka esam kļuvuši spēcīgāki. Jaunie kļuvuši par gadu vecāki, pieredzējuši, darot ne tikai melno darbu, bet, pienesot savu artavu vārtu gūšanā. Šogad komandu vāju nav, komandas ir izlīdzinājušās. Divas komandas ir beigušas pastāvēt, kuru spēlētāji ir sadalīti pa citām komandām. Tā kā, uzskatu, ka čempionāta komandas ir kļuvušas spēcīgākas. Uzskatu, ka par titulu cīnīsies „Lekrings” un „RTU”, mazliet „Lielvārde” pamaisīs gaisu, tomēr pārējās visas komandas, domāju, ka cīņa būs "līdz nāvei" un pēdējais spēlei.”

 

FK „Bauska” treneris Ingus Panteļejevs par spēli.

Vāja momentu realizācija visas spēles garumā.

„Momentu realizācija ļoti, ļoti vāja. Daudz jāstrādā, ļoti daudz gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Treniņos līdz šim daudz laika veltījām uzbrukumam, tomēr, ja nevaram iemest un realizēt momentus, jāpiedomā daudz vairāk pie aizsardzības. Aizsardzībai jāvelta vairāk laika, to visu var labot. Spēlētājiem arī teicu, ka strādāsim pie aizsardzības. Praktiski, ielaisti 6 vārti nav daudz, tomēr, ja paši nevaram iemest, tad ar to pietiek. Strādāsim. Grūti gāja ar pārslēgšanos uzbrukumam. Treniņos esam strādājuši pie shēmām, tomēr spēlē pretinieks piespiež ko mainīt, un tas rada mums grūtības, jo nespējam ātri pārslēgties un pieņemt paši lēmumus, kā rīkoties. ”

„Individuāli jāpiestrādā pie realizācijas Pārsteidza Rolanda šīs dienas momentu realizācijas. Zinot, ka Rolands smagi strādā un praktiski gandrīz 100% nāk uz treniņiem, varēja iemest vairāk nekā divus pēc savām iespējām. Nekas, pirmā spēle, viss vēl priekšā. Rezultāts vēl būs.”

„Strādāsim nākamo nedēļu pastiprināti pie aizsardzības. Pretinieks FK „Rīga”, kuriem šogad ambīcijas lielas un izteikti līderi komandā.”

Ģirts Laugalis, (attēlā) FK „Bauska” spēlētājs, par spēli.

„Uzskatu, ka komandai šovakar pietrūka saprašanās laukumā. Gan es, gan partneri dažbrīd nespēj atrast pareizo pozīciju attiecīgajās situācijās, un tad grūti izveidot momentus, ja tā īsti nejūti partnerus laukumā. Vārtu realizācija bija zema, kas, iespējams, tamdēļ, ka lielāko daļu treniņos ir tikai viens vārtsargs. Maza „bedre” ir ar fizisko, likās, ka ir brīži, kad smagnēji pārvietojamies. Nav ko pārdzīvot, būs jau labāk. Sezona tikko sākusies.

 

Labākais FK „Bauska” komandā šovakar - Ģirts Laugalis

Rezultativitātes punktus FK „Bauska” labā guva-

Ģirts Laugalis 2+2

Rolands Kovaļevskis 2+0

Toms Niedre 1+1

Valdis Vāvers, Elvis Holsts 0+1

 

Nākamā spēle baušķeniekiem 27.septembrī, SN „Mēmele” plkst. 18:00 pret FK „Rīga” komandu.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Sezonas pirmajā spēlē Bauskai zaudējums

atkal

mārtiņš | 2014-09-21

biju spēlē, cik atceros lielāko daļu vārtus ielaida 1.maiņa. vismaz4, ja ne 5.
Džeki, lai veicas!Trener, maini virknējumus, savādāk būs smagā pakaļā, pret Dāli un CO

Jauna diskusija