I.Panteļejevs: "Neatceros, kad pēdējo reizi komanda bijusi šādā situācijā"

2015-02-14 00:16

«Elvi» florbola vīriešu līgas pirmspēdējā spēlē florbola klubs (FK) «Bauska» atzina pašreizējo čempionu «Cēsu alus/Lekrings» komandas pārākumu ar rezultātu 9:3 un vai baušķenieki iekļūs astotdaļfinālā noteiks pēdējā spēle mājās, kā arī jācer uz konkurentu neveiksmēm.

Ik reizi tiekoties šīm divām Latvijas florbola elites «dinozauru» komandām, favorītu statusā ierasti cēsnieki, taču Bauska nereti sagādājusi stindzinošu mirkļus florbola laukumos, parūpējoties par sīvu cīņu. Arī šajā sezonā, spēlējot Bauskā «Lekrings» svinēja minimālu uzvaru ar 4:5.

Neskatoties uz čempionu titulu, kuru šajā gadā sargā cēsnieki, Bauskas florbolistu pārliecību par pozitīvu spēles iznākumu varēja ietekmēt arī vairāku spēlētāju trūkums sastāvā, jo palīdzēt baušķeniekiem nevarēja tādi spēlētāji kā Rolands Kovaļevskis, Andis Levītis, Ņikita Maksurovs, Edgars Lujāns, Uģis Ritvars Jirgensons, Reinis Paegle un Aivis Barkovskis. Lai mazinātu iztrūkumus sastāvā, komandai pievienojās ilggadējais spēlētājs Pēteris Maziks.

Kā jau bija gaidāms, ar šādām sastāva problēmām būtu samērā grūti izrādīt pretestību čempioniem, kas arī piepildījās. Jau spēles pirmajā periodā mājinieki izrāvās vadībā ar 2:0. Pēteris Zeltiņš «Bauskas» labā vienus vārtus atgūst, taču uzreiz ar diviem raidījumiem atbild cēsnieki. Perioda izskaņā atkārtoti precīzs Zeltiņš, panākot 4:2.

Līdz otrā perioda vidum «Lekrings» panāca jau 7:2 savā labā, piespiežot viesiem no Bauskas veikt vārtsargu nomaiņu. Elvja Holsta vietā vārtos devās Reinis Kirilko.

Bauskas vienībā trešā perioda vidū vārtus guva Toms Niedre, taču paša tā izskaņā, mājinieki pagūst divreiz pārspēt Bauskas vārtsargu. Spēles beigu rezultāts 9:3 «Cēsu alus/Lekrings» komandas labā.

Reinim maču var nosaukt par samērā veiksmīgu, jo pēc nomaiņas viņa cietoksnim uzbruka 15 reizes, no kurām viņš kapitulēja tikai divreiz.

FK «Bauska» komandā par labākos spēlētāju mačā atzīts Pēteris Zeltiņš, kuram divi precīzi raidījumi spēlē. Tomam Niedrem viens precīzs metiens, bet Ģirts Laugalis atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.

 

Ingus Panteļejevs, FK «Bauska» komandas treneris par spēli.

Dodoties uz Cēsīm, tur allaž grūti cīnīties par punktiem.

«Cēsis, kā visiem zināms, katru gadu pretendē tikai vienīgi uz zeltu, skaidrs, ka viņi ir izteikti favorīti pret mums.»

 

«Spēlē nepratām realizēt savas pirmajā periodā izveidotās izdevības. Protams, arī cēsniekiem bija vairākas iespējas gūt vārtus. Praktiski, rezultāts varēja būt 12:7, vai 14:9, bet kāda tam nozīme. Sakarā ar sastāva problēmā, arī fiziski nebijām spēcīgi un krietni zaudējām pretiniekam šajā elementā.»

 

«Sezonas sērga ar uzbrukuma iesākšana aiz vien mūs vajā. Simtām reižu esmu teicis, ka treniņu apmeklējuma dēļ, nevaram fiziski izpildīt taktiskos gājienus. At to, ka uzzīmēju visu uz tāfeles nepietiek, jo tas viss ir jāatstrādā treniņos praktiski.»

 

Komandas sastāvā uz šo spēli septiņu spēlētāju iztrūkums. Par sarežģīto situāciju liecina arī Pētera Mazika pievienošanās komandai. Kas notiek komandā?

«Jāpiekrīt, ka situācija ir sarežģīta. Uz spēli devāmies ar diviem aizsargiem un šajā pozīcijā, pirmo reizi karjerā spēlēja Valdis Vāvers. Pozitīvā lieta, ko par šo spēli varu pateikt, ir viņa darbības aizsardzībā. Mazliet patrenējoties, no viņa iznāktu labs aizsargs.»

 

«Rolandam un Ņikitam trauma no Polijas turnīra. Kļūda bija laist Rolandu uz turieni, jo visiem tā pat ir skaidrs, ka viņš izlasē spēlēs 100%. Ņikita arī, jau spēlē pret Lielvārdi laukumā devās ar sāpošu celi. Līdzīga situācija arī ar Uģi, kurš pēdējā mačā laukumā devās ar temperatūru, bet nu ir saslimis pavisam. Zinu, ka Andim ir darbs, bet pārējiem dažādi citi iemesli, lai neierastos uz spēli.»

 

Visu izšķirs vai nu Valmieras izcīnītie divi punkti kādā no atlikušajām divām spēlēm, vai arī jūsu uzvara pār bulldogiem.

«Tā vai savādāk, bet viss izšķirsies svētdien. Neticu, ka Pārgauja var uzveikt RTU. Ja studenti pieies spēlei nopietni, tad uzvara viņiem neizpaliks. Tad atkal ir Valmiera, kurai arī spēcīgi pretinieki. Pieļauju, ka viss draudīgākā spēle mums būs Valmiera - Lekrings, jo izbraukumā pret Lielvārdē, Valmierai ies grūti, bet mājās jebkura komanda var parādīt labāko sniegumu un uzveikt jebkuru pretinieku. Var būt visādi.Pašiem svētdien jāuzvar. Neatceros, kad pēdējo reizi komanda bijusi šādā situācijā, kad par iekļūšanu play-off būs jācīnās līdz pēdējai spēlei.»

 

Regulārajā čempionātā Bauskai atlikusi vēl viena, izšķirošā spēlē, taču ar uzvaru var arī nepietikt. Tiešie konkurenti, vienība «Pārgauja» (33 punkti) savā pēdējā spēlē, svētdien uzņems «Mogo-RTU/Rocekts» komandu. Tiesa, jāpiebilst, ka pārgaujiešiem vismaz pēdējo piecu gadu laikā ne reizi mājās nav izdevies uzveikt «RTU» komandu, kas uzlabo Bauskas komandas, ja ne situāciju tabulā, tad spēlētāju pašsajūtu noteikti.

Komandai «Valmiera» (34 punkti) atlikušas divas spēles, sestdien viesos pret «Lielvārdi» un svētdien mājās pret «Lekringu.» Arī valmierieši nevar lepoties ar pozitīvu bilanci pret abām komandām, jo pēdējo piecu gadu laikā spēlējot attiecīgajos laukumos, uzvaras nav izcīnītas. Taču, ja kādā no šīm spēlēm valmierieši gūs divus punktus, Bauskai pat uzvaras gadījumā pret buldogiem neizdosies iekļūt izslēgšanas spēlēs.

 

FK «Bauska» komandai pēdējā, izšķirošā regulārā čempionāta spēle mājās, svētdien, plkst. 18:00 pret vienību «Ķekavas Bulldogs.»

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

I.Panteļejevs: "Neatceros, kad pēdējo reizi komanda bijusi šādā situācijā"

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija