Bauskas basketbola derbijā uzvarētāju noskaidro pēdējās sekundēs

2013-11-28 22:28

Savu skatītāju priekšā šovakar, 28.novembrī ,basketbola klubs „Bauskas BJSS” cīnījās pret viesiem no Iecavas, basketbola kluba „Dārtija” basketbolistiem. Tikai pašās spēles beigās baušķenieki nokārto sev 7.uzvaru turnīrā, ar rezultātu 99-95 uzvarot iecavniekus.

Sākums abām komandām haotisks. Daudz kļūdas pārsvarā uzbrukumā un noslēdzošajās piespēlēs pie groziem. Pamazām abām komandām atraisoties laukumā bija vērojams atklāts basketbols, uzsvaru uz aizsardzību īpaši neliekot nevienai no komandām. Ceturtdaļas beigās precīzāki ir baušķenieki, kuri arī uzvar pirmo ceturtdaļu ar rezultātu 31-21.

Otrajā ceturtdaļā baušķeniekiem daudz kļūdas piespēlēs, neizdodas noslēgt uzbrukumu ar rezultatīvu metienu. Situāciju izmanto „Dārtija” basketbolisti, kuri met precīzāk un uzvar ceturtdaļu ar 26-29. Pēc puslaika 57-50 par labu mājiniekiem.

Trešā ceturtdaļa ļoti sīva un aizraujoša. Vadību spēles gaitā pārņem iecavnieki, tad atkal „Bauska”- punktu priekšā. Šādas situācijas trešajā trešdaļā itin bieži. Cīņa sīva un skaidrs ir viens- uzvarētāju noskaidros pēdējās, izšķirošajās minūtēs. Pēc trešās trešdaļas baušķeniekiem tikai +1. (71-70)

Spēles pēdējās trešdaļās sākums veiksmīgāks „Bauskas” komandai. Lai gan netiek iemesti vairāki brīvi metieni zem groziem, ko cita komanda ,iespējams, sodītu ar rezultatīvu pretuzbrukumu, baušķeniekiem izdodas panāk sešu punktu pārsvaru 92-84. Spēles beigās iecavnieki dara ko var un pietuvojas tikai līdz -2 punktiem, taču „Bauska” notur pārsvaru un svin laimīgu uzvaru ar 99-95.

„Bauskas BJSS’’ komandas galvenā trenere Līga Rimševica par spēli.

„Spēles rezultāts, protams, apmierina, taču ar pašu spēli neesmu mierā. Iecava bija daudz vairāk mobilizēta. Patraucēja apziņa, ka esam tabulā augstāk un likās, ka būs vieglāk,” stāsta trenere.

„Ļoti daudz kļūdas. Mums spēle kā pa viļņiem. Iecava meta no visām vietām. Viņiem spēle aizgāja. Mēs beigās labāk nospēlējām un uzvara ir uzvara." turpina trenere.

„Uzvar tā komanda, kura vairāk izcīna atlecošās bumbas. Tā nu tas ir. Uzreiz ir iespēja doties uzbrukumā un gūt punktus. Spēle ļoti atklāta. Kā beigās zēni jokoja- spēlējām uz skatītājiem, lai līdz beigām intriga!” tā trenere.

Viesu komandas galvenais treneris Voldemārs Pārums uzsvaru liek uz atsevišķām epizodēm, kuras izšķīra cīņas gaitu.

„Neatbloķējām pie groza un no apakšas stabilos metienus neiemetām. Nu beigu epizodē, par to mesto bumbu, puisim jau nevar pārmest. Visu izšķīra atsevišķas epizodes, kurās paši pieļāvām kļūdas.”

„Mēs sākumā daudz sapelnījām piezīmes, kas lika nedaudz piesardzīgāk spēlēt. Tas varbūt nobremzēja to spēles sākumu. Spēle interesanta. Pretinieku puiši labi pazīstami. Zinām kā spēlē gan Ivars, gan Vilks, bet rezultāts ir tāds ,kāds ir. Katrā ziņā par spēli kopumā neko sliktu nevaru pateikt , ” tā treneris.

„Bauskas BJSS” rindās labākais punktu guvējs šovakar Ivars Zemītis, kuram 37 punkti un 16 atlecošās bumbas.

Toms Vilks 18pts., 9 piesp. ; Renārs Rupkus 14 pts., 4 atl.b.; Juris Ojāru 10 pts., 5 atl.b., 6 piesp.; Mārcis Žabovs 9 pts.,7 atl.b., 3 piesp.; Arnis Simsons 4 pts. 5 atl.b.; Edgars Markūns 3pts. ; Dāvis Kravalis 2pts.,3 atl.b.; Mārtiņš Rūgums 2pts. 1atl.b.

Nākamā spēlē „Bauskas BJSS” komandai paredzēta 2.decembrī plkst. 20:30 Carnikavā ,tiekoties pret „Carnikava” komandu.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

 

 

 

 

 

Bauskas basketbola derbijā uzvarētāju noskaidro pēdējās sekundēs

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija