Bauskas basketbolisti ar uzvaru viesos uzsāk cīņu par 1/4 finālu

2015-04-16 13:34
Spēlējot viesos svarīgu uzvaru Latvijas Basketbola trešās divīzijas astotdaļfināla pirmajā spēlē izcīnīja «Bauskas BJSS» basketbola komanda, kura 15. aprīlī pārspēja «Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass-2» komandu ar rezultātu 64:69.
 
Noslēdzoties regulārā čempionāta spēlēm, Bauskas komandai izslēgšanas spēlēs pretī stājās Valmieras komanda. Dueļa uzvarētājs, kurš iekļūs ceturtdaļfinālā tiks noteikt divu spēļu summā. Vienības, pirms šī mača, sezonā tikās divas reizes, katrai komandai uzvarot mājās. Bauskā mājiniekiem uzvara ar 70:62, bet Valmierā laukuma saimniekiem panākums ar 74:68. Abās iepriekšējās cīņās komandas spēlējušas ļoti līdzvērtīgi un arī trešā komandas tikšanās sezonā nebija izņēmums.
 
Pirmajā ceturtdaļā labāks spēles sākums padevās mājiniekiem, kuri izrāvās vadībā ar 11:5 un 13:8. Viesi no Bauskas saņēmās un pārņēma spēlē vadību ar 13:14, bet vēlāk ar 17:19. Septiņas sekundes līdz ceturtdaļas beigām valmierieši izlīdzināja rezultātu un pēc pirmajām desmit laukumā pavadītajām minūtēm neizšķirts, 21:21.
 
Nekas būtisks nemainījās arī spēles otrajās desmit minūtēs. Komandas turpināja spēlēt punkts punktā, nevienai no vienībām neizdevās iegūt pārsvaru. Ceturtdaļas beigās veiksmīgāk nospēlēja mājinieki un dodoties pārtraukumā, viņiem vadība ar viena punkta pārsvaru — 39:38.
 
Nelielu, četru punktu izrāvienu trešajā ceturtdaļā veica viesi no Bauskas, izvirzoties vadībā ar 41:45, taču mājinieki nebūt nebija mierā ar šādu pavērsienu un ļoti īsā laika posmā pārņēma vadību ar 49:45, bet vēlāk ar 53:47.
 
Aizraujošās ceturtdaļas beigās, «Bauskas BJSS» komandas basketbolisti pietuvojās pretiniekiem līdz tikai -2 punktu robežai un pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts 57:55 Valmieras komandas labā.
 
«Bauskas BJSS» basketbolisti ceturtās ceturtdaļas laikā veltīja pastiprinātu uzmanību spēlei aizsardzībā, kas nesa rezultātu. Mājinieki, ceturtdaļas pirmajās piecās minūtēs guva tikai trīs punktus, ar ko baušķenieki atbildēja ar astoņiem. Mača izskaņā viesi turpināja neitralizēt valmieriešu centienus gūt punktus un beigās svinēja uzvaru ar rezultātu 64:69.
 
Neraksturīgi Bauskas komandai, bet šajā mačā nebija izteikta punktu gūšanas līdera. Pieci komandas spēlētāji guva vairāk par desmit punktiem, bet četri izcīnīja vismaz piecas atlecosās bumbas zem groziem.
 
«Bauskas BJSS» komandā rezultatīvi spēlēja — Mikus Karlovs, kurams 16 punkti (p.) un četras atlecošās bumbas (a.b.) zem groziem, Renārs Rupkus 14 p., 2 a.b., Arnis Simsons 12 p., 11 a.b., Ivars Zemītis 12 p., 4 a.b., Toms Vilks 11 p., 8 a.b., Māris Skrējāns 3 p., 6 a.b., Jānis Lietavietis 1 p., 1 a.b.
 
«Bauskas BJSS» komandas spēlējošais treneris, Juris Ojāru par spēli.
 
Abu komandu iepriekšējās tikšanās reizēs spēles ritēja līdzvērtīgi. Tas tā notika arī šajā mačā. Vai tas norāda uz vienlīdzīgiem abu komandu spēku samēriem un prasmēm?
«Piekrītu, ka rezultāti ir līdzvērtīgi, bet uzskatu, ka meistarības ziņā mūsu basketbolisti ir krietni labāki. Problēma ir tajā, ka mēs pirms spēles nenovērtējam pretinieku, gausi iesākam pret viņiem katru maču un tikai tad, kad sajūtam draudus spēles iznākumam, sākam spēlēt.»
 
Pirms atbildes spēles mājās, komandai +5.
«Varu teikt to, ka spēlējot viesos vienmēr ir patīkami uzvarēt. Iegūtais piecu punktu pārsvars mājās noderēs. Savā laukumā spēlējam labi, domāju, ka viss nokārtosies veiksmīgi un gūsim panākumu. Daudz ko noteiks, kādā sastāvā ieradīsimies uz spēli. Pagaidām, izskatās, ka varētu nebūt tikai Renāra, bet ierindā būs Balodis.»
 
Daudziem spēlētājiem vairāk par 10 punktiem.
«Šobrīd komandā ir tā stadija, kad ar komandā esošajiem spēlētājiem, varam veikt līdzvērtīgas maiņas. Nav vajadzības vienam skriet visas 40 minūtes. Prieks par Miku, kurs pavilka spēli no sākuma, Renārs un Arnis nospēlēja ļoti labi gūstot punktus, arī Toms bija rezultatīvs un labi vadīja saspēli. Mazliet spēle nevedās Ivaram, kaut arī punktus viņš guva, bet tāpēc jau basketbols ir komandas spēlē, lai pārējie spēlētāji laukumā arī gūtu punktus un nestu komandai uzvaru.»
 
Pastāsti par spēli. Trīs ceturtdaļas līdzīgi, bet tad, pēdējā, veicāt nelielu izrāvienu, kas nesa uzvaru.
«Pretiniekiem jau no sākuma aizgāja spēle, mēs vēl netikām līdzi. Lēnām iespēlējāmies. Mūs iegāza realizācija. Ļoti daudz brīvos metienus mēs nerealizējām, neguvām punktus, tad, kad to vajadzēja izdarīt. Pēdējā ceturtdaļā veiksmīgi neitralizējām pretinieku komandas saspēles vadītāju, un nospēlējām precīzi aizsardzībā, kas arī nesa šo labvēlīgo rezultātu.»
 
Atbildes spēle jau šodien, 16. aprīlī plkst. 20:00, Bauskā, sporta namā «Mēmele.»
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Bauskas basketbolisti ar uzvaru viesos uzsāk cīņu par 1/4 finālu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija