Bauskas basketbolisti LBL2 sezonu sāk ar uzvaru

2017-10-05 12:44

Latvijas basketbola līgas 2.divīzijas (LBL2) sezonu ar uzvaru sākusi «SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» komanda. Bauskas novada basketbola vienība pirmajā šīs sezonas LBL2 spēlē viesos ar 80:76 pārspēja BA «Turība» spēlētājus.
Ivars Zemītis (nr.18) spēlē pret BA «Turība» Bauskas komandas labā guva 35 punktus
 
Spēle starp abām vienībām no pirmās līdz pēdējai minūtei ritēja vienlīdzigi. To pierāda arī statistika – abām komandām lielākā vadība mačā bija ar +9 punktiem, kā arī ar tik pat lielu punktu starpību abām pretiniecēm vienreiz izdevās apsteigt sāncenšus. Vadības maiņa spēlē fiksēta septiņas reizes, bet neizšķirts - desmit.

Pirmajā ceturtdaļā baušķenieki uzvarēja ar 18:20, otrajā pārāki bija mājinieki ar 23:18.

Otrajā puslaikā mājinieki izvirzījās vadībā ar 50:41, bet viesi no Bauskas līdz trešdaļas izskaņai panāca neizšķirtu – 57:57. No trešās ceturtdaļas 19 gūtajiem punktiem, 12 guva baušķenieks Ivars Zemītis, bet vēl precīzi meta Toms Vilks, Arnis Simsons un Elmārs Arcimovičs.

Izšķirošajā ceturtdaļā septiņas minūtes līdz spēles beigām tehnisko piezīmi par tēlošanu saņēm Bauskas komandas saspēles vadītājs un «smadzenes» Toms Vilks. Viņa iztrūkums komandā ir būtisks, bet aizvietotāja lomu lieliski nodemonstrēja Elmārs Arcimovičs.

Pirms Toms pameta laukumu, Bauskas komandai izdevās atrāviens ar 9:0. Precīzi meta Mikus Karlovs, Ivars Zemītis un  Kristaps Šteinbergs nekļūdīgi darbojās no soda metienu līnijas, bet savā stilā – ar tālmetienu, punktus guva Arnis Simsons. Baušķenieki iegūto pārsvaru ceturtdaļas sākumā nosargāja un spēle noslēdzās ar 80:76 «SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» komandas labā.

Turpinot pēdējo gadu tradīcijas, izskatās, ka arī šogad vienības bombardieris un līderis neapšaubāmi būs Ivars Zemītis. Viņam mačā 35 punkti un astoņas atlecošās bumbas. Arnis Simsons pretinieku grozā iemeta 13 punktus, Kristaps Šteinbergs 11, Toms Vilks deviņus, bet Elmārs Arcimovičs astoņus. Pa diviem punktiem katram Kasparam Jakubonim un Mikum Karlovam.
 

«SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» komandas treneris Juris Ojāru 

- Neslēpšu -  komandai izdevās uzvarēt sliktas kvalitātes spēlē. Daudz kļūdījāmies, izdarījām vairākus sasteigtus metienus un neprecīzas piespēles. Gāja grūti, bet uzvarējām. Labāk neglīta uzvara, nekā skaists zaudējums.

- Komandas spēlētāji iemeta tikai trīs no 19 izmestajiem tālmetieniem. LBL2 viss notiek ātrāk kā LBL3. Pie tā ir jāpierod un pie tā arī treniņos strādāsim - mums jāpalielina spēles ātrums, veiklāk jākustina bumba un ātrāk jāmet pa grozu. No spēles kā labo varam paņemt komandas spēli pēdējās minūtēs. Spēlētāji komunicēja, sadalīja pretspēlētājus un nostrādāja prasmīgi aizsardzībā, lai noturētu pārsvaru.
 
Baušķenieki šobrīd septiņu komandu konkurencē ieņem otro vietu grupā. Nākamā spēlē mūsējiem 11.oktobrī viesos pie Rīgas «KP BA/DSN» basketbolistiem.

 


 

Bauskas basketbolisti LBL2 sezonu sāk ar uzvaru

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija