Bauskas basketbolistiem pirmajā mājas spēlē zaudējums

2017-11-08 09:42
Latvijas basketbola savienības 2.līgas (LBL2) čempionātā 7.novembrī pirmo spēli jaunajā sezonā savu skatītāju klātbūtnē spēlēja SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» basketbolisti.

Bauskas novada komanda uzņēma «RSU» spēlētājus, kuriem viesos baušķenieki zaudēja ar 108:67. «RSU» arī izbraukumā izrādījās tikpat spēcīgi un mājiniekus rīdzinieki sagrāva ar 52:96.

Spēli veiksmīgi iesāka baušķenieki izvirzoties vadībā ar 8:2. Pirmos punktus Bauskas komandas labā savās mājās jaunajā sezonā guva Toms Vilks, bet Arnis Simsons savā stilā atzīmējās ar diviem trīspunktu metieniem pēc kārtas. Tiesa, mājinieku un skatītāju prieki bija īsi. «RSU» pamodās un pārņēma spēlē iniciatīvu. Viesi spēlēja ātrāk un precīzāk, izmantojot vairāku izspēļu kombinācijas apspēlējot mājinieku aizsardzību. Turpretī baušķenieki spēlēja lēnāk, ļoti bieži meta garām brīvus pustālos un šķietamie vieglus metienus zem groza. Tāpat, visai bieži SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» spēlētājiem nācās izmest sasteigtus trīspunktu metienus laika trūkuma vai pretinieka aktīvās segšanas rezultātā. Par mājinieku neveiksmi no trīs punktu līnijas liecina arī statistika – no 26 izmestiem trīspunktu metiniem, grozā iekrita tikai 4, kamēr pretinieks no 31 reizes trāpīja 15. Bauskas komanda pirmo ceturtdaļu zaudēja ar 12:17, otro 19:30.

Arī otrajā puslaikā spēle nemainījās. Trešajā trešdaļā viesi uzvarēja ar 14:17, bet ceturtajā mājinieki kapitulēja ar 7:32.

Rezultatīvākais Bauskas komandā ar 13 punktiem bija Ivars Zemītis, kuram arī 11 atlēcošās bumbas. 11 punktus iemeta Arnis Simsons, deviņus Kristaps Šteinbergs, savukār pa seši punktiem katrs iespēja Toms Vilks un Elmārs Arcimovičs. Pa diviem punktiem guva Niks Konstantīns Dibets, Mārtiņš Ābele un Kaspars Jakubonis, bet punkts Mikam Cepurem.


«RSU» komandā rezultatīvākais spēlētājs ar 27 gūtiem punktiem bija Rihards Ginters. Viņš pēc spēles sacīja:

- Negribu noniecināt pretinieki, bet jāsāk ar to, ka komandām ir dažādi mērķi sezonā kopumā. Varbūt 40 punktu starpībai nevajadzēja būt, bet rezultāts apliecina komandu līmeņu atšķirības. Iespējams, baušķeniekiem bija satraukums pirms pirmās mājas spēles.

- Mums iztrūka daži spēlētāji, kuri ierasti spēlē 20 un vairāk minūtes. Ļoti veiksmīgi sanāca no spēles izslēgt Ivaru, neļaujot viņam izpausties un gūt daudz punktus. Tas arī bija spēles viens no galvenajiem uzdevumiem. Zinājām, kā pret viņu jāspēlē.


Viesu komandas galvenais treneris Aivars Vīnbergs pēc spēles:

- Mums ir garāks rezervistu soliņš, ko arī varēja just spēles izskaņā, kad izskatījāmies svaigāki. Gan spēlē Rīgā gan Bauskā, pret baušķeniekiem spējām uzrādīt ļoti augstu metienu realizācijas procentu. Iespējams SC «Mēmele» mums gluži vienkārši ir ērts pretinieks. Lieliski nosedzām Ivaru, kuram visu spēli «piešuvām» vienu spēlētāju. Tiklīdz viņš kaut nedaudz atkāpās no Ivara, viņš guva punktus. Viņam ir augsts metienu realizācijas procents. Neļaujot Ivaram izpausties, baušķeniekiem rodas problēmas, jo nav spēlētāji, kuri viņu varētu aizstāt.
 
- Vēlamies iekļūt labāko četru komandu pulkā. Konkurence ir ļoti nopietna. Gribētos sevi piepulcēt pie tādiem grandiem kā Ķekava, Jelgava un Vidzemes augstskola komandām, bet pagaidām vēl sevi neesam apliecinājuši šim statusam. Trīs gadus atpakaļ  grupā spēlējām finālu ar Ogres komandu, kura tagad spēlē LBL. Pērn aizvadījām labu regulāro sezonu, bet zaudējām «play-off» pirmajā kārtā.
 
 

SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» komandas treneris Juris Ojāru pēc spēles:

- «RSU» ir ļoti spēcīgi spēlētāji, kuri ļoti prasmīgi realizēja savus metienus. Komanda ir pieredzējusi LBL2 čempionātā, kamēr mēs esam debitanti. Iespējams, maniem spēlētājiem ir papildus atbildības slogs spēlētjot līmeni augstākā līgā.

- Pretiniekiem izdevās neitralizēt Ivaru, bet arī pašam basketbolistam šī bija sliktākā spēle sezonā. Ivars spēlēja pēc naktsmaiņas. Viņam šī noteitki bija sliktākā spēle. Ivars negāja pēc bumbām, nebija agresīvs. Žēl, bet katram gadās pa kādai neveiksmīgai cīņai. Katrā ziņā mēs nepadosimies un turpināsim cīnītes. Arī jaunajiem basketbolistiem bija iespēja uzspēlēt.
 
Nākamā spēle baušķeniekiem jau šo ceturtdien, 9.novembrī savās mājās pret grupas līderiem BK «Ķekava/Optibet». 
 

Bauskas basketbolistiem pirmajā mājas spēlē zaudējums

LBL2

LBL2 | 2017-11-08

Izskatās, ka komanda tiek būvēta ap I.Zemīti, ja I.Zemītim spēle iet komanda var pacīnīties par uzvaru, ja neiet, tad smags zaudējums, diemžēl nav līdzvērtīgu aizstājēju. Ļoti statisks basketbols, viens spēlē, pārējie vēro, komandai nav izteiktu garo spēlētāju, bet komanda piekopj pozicionālu spēli nevis ātru basketbolu. Šobrīd iskatās, ka komanda nav gatava spēlēt lbl2 līmenī visas 40min, bet varbūt nav gatava vispār. Novēlu komandai saņemties un parādīt cienīgu basketbolu,

Jauna diskusija