Bauskas BJSS basketbolisti izcīna trešo uzvaru pēc kārtas

2015-03-13 12:33

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas otrā posma pārspēlē trešo panākumu sešās spēlē guva Bauskas basketbolisti, kuri spēlējot mājās bija pārāki pār «Dārznieks/Cēsis sp.sk.» komandu ar rezultātu 79:73.

Cēsu komanda regulārajā čempionātā finišēja A grupas galvgalī, bet «Bauskas BJSS» komanda B grupā ierindojās ceturtajā vietā. Pārspēļu pirmajā tikšanās reizē baušķenieki viesos piedzīvoja smagu zaudējumu ar 94:74, taču mājās prata atrast veidu kā uzveikt viesus.

Komandas sastāvā pēc traumas atgriezies ir Sandis Balodis, bet no Latvijas Basketbola otrās līgas (LBL2) komandas «RNS-D Līvāni» Bauskas komandai talkā nācis baušķenieks Māris Skrējāns. Pēdējo reizi Māris Bauskas pilsētas komandas kreklu mugurā vilka 2012./2013. gada sezonā LBL2 čempionātā «Kvēle/SC Mēmele» vienības sastāvā. Pēc tam spēlējis LBL2 komandās «Mārupe»un jau pieminētajā «Līvani» vienībā. Viņš darbojas aizsarga pozīcijā.

Spēles sākuma izrāvienu 7:0 veica mājinieki, sešu punktus gūstot Tomam Vilkam. Ceturtdaļas turpinājumā baušķenieki panāk 17:10 sava labā, bet pēc pirmajām desmit minūtēm 32:27.

Otrajā ceturtdaļā komandas spēlēja mazrezultatīvi 12:8, bet pārsvars pēc puslaika joprojām mājiniekiem 44:35.

Draudu zvani Bauskas komandai cīņā par uzvaru sāka skanēt trešajā ceturtdaļā, kurā viesi bija pārāki ar 11:20 panākot izlīdzinājumu 55:55.

Pēdējos desmit minūšu laikā laukumā valdīja spraiga un interesanta cīņa. Bauskas komandas spēlētāji ātri ieguva 6 punktu pārsvaru, kurš saglabājās līdz ceturtdaļas vidum, kad vairs tikai +2 mājiniekiem. Spēles izšķirošajos brīžos pārliecinoši darbojās baušķenieks Arnis Simsons, kurš bija precīzs no distances un soda metienu līnijas gūstot komandas pēdējos astoņus punktus nodrošinot Bauskas komandai uzvaru ar 79:73.

Rezultatīvākais «Bauskas BJSS» komandā Arnis Simsons, kuram 33 punkti. Arnis spēles laikā izdarīja ļoti daudz trīs punktu metienus (17) no kuriem precīzi bija 8.

Mikum Karlovam 13 punkti un izcīnītas 12 bumbas zem groziem. Pieticīgs spēlē bija Ivars Zemītis, kuram šoreiz tikai 9 punkti. Renāram Rupkusam un Sandim Balodiem abiem pa 7 punktiem katram, Tomam Vilkam seši punkti, bet Mārim Skrējānam četri.

 

Līga Rimševica, «Bauskas BJSS» komandas galvenā trenere par spēli.

Pastāstiet par Māri Skrējānu, kurš pievienojies komandai.

«Māris ir baušķenieks, kurš jau pie mums ir spēlējis. Viņa pārstāvētā komanda LBL2 čempionātā sezonu ir noslēgusi, tāpēc uzaicinājām viņu pievienoties mums. Nevilcinoties viņš piekrita. Māris ir melnā darba darītājs. Citi varbūt brīnīsies, kāpēc tik maz punkti, bet tai pat laikā, viņš veic milzīgu darba apjomu aizsardzībā. Šajā mačā viņš nospēlēja ļoti labi, bet tā ir tikai pirmā spēle, domāju, ka būs vēl labāk.»

 

Ivars Zemītis pieticīgs, Arnis Simsons ārdās.

«Ivars nospēlēja ļoti labi. Jā, tikai deviņi punkti, bet viņš, redzot, ka komandas biedri var iemest ar punktu gūšanu neaizrāvās. Ivars nospēlēja savu spēli, kā jau teicu, ļoti labi. Jāpiemin, ka pretinieks ļoti koncentrējās uz Ivaru, kā nekā viņš viesos sameta 40 punktus. Šķiet, ka cēsnieki domāja, ka citu metēju mums nav, bet viņi kļūdījās.»

«Arnis mačā nospēlēja lieliski. Izmeta ļoti daudz trīspunktu metienus. Prieks, ka roka nenotrīcēja izšķirošajos brīžos pēdējā ceturtdaļā. Aukstasinīgi un precīzi viņs guva ļoti, ļoti svarīgus punktus mača izskaņā. Tomēr, vēlos uzteikt, ka uzvara ir visas komandas nopelns. Visi puiši nospēlēja ļoti labi.»

 

Otrajā un trešajā ceturtdaļā spēle apstājās, guvāt maz punktus.

«Likās, ka mazliet apstājāmies, iemigām. Mums trešā ceturtdaļa vienmēr ir slikta, tā diemžēl ir, bet pamainot mazliet spēlētājus, spēle aizgāja. Tam nebija gatavs pretinieks un mēs atguvāmies un turpinājām spēlēt.»

 

Salīdzinot ar regulāro turnīru vai varat teikt, ka komandas spēlētāju sadarbība ir uzlabojusies, kas bija viens no jūsu mērķiem šajā sezonā?

«Jā, tā varētu teikt. Pagājis ilgs laiks un sadarbība uzlabojas. Tagad mums ir stabils pamats, klāt vēl nācis Māris un ir septiņi spēlētāji, kuri var līdzvērtīgi viens otru aizvietot. Vēl ir jaunie aiz muguras. Pagaidām, šis ir tuvu optimālais sastāvs. Ja visi savāksimies uz izšķirošajiem mačiem, tad rezultāti neizpaliks. Svarīgi ir, lai visi tiek uz spēlēm.»

 

Šobrīd baušķeniekiem sestā pozīcija turnīrā.

Septītā no desmit paredzētajām pārspēļu spēlēm Bauskas komandai 19. martā, viesos, pret «Dartija» komandu.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

 

Bauskas BJSS basketbolisti izcīna trešo uzvaru pēc kārtas

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija