Bauskas BJSS basketbolisti grauj pretinieku, sastāvā lielas izmaiņas

2015-10-09 09:25
 
Latvijas basketbola trešās līgas (LBL3) 2015./2016.gada sezonu lieliski uzsākusi «Bauskas BJSS» komanda, kura pirmajā čempionāta spēlē 6.oktobrī savu skatītāju priekšā ļoti pārliecinoši ar 79:48 sagrāva pagājušā gada bronzas medaļas ieguvējus «Dārznieks/Cēsis» basketbolistus.
 
«Bauskas BJSS» jaunajā sezonā piedzīvojusi pārmaiņas. Galvenā trenera amata pienākumus turpmāk pildīs Juris Ojāru, nevis Līga Rimševica, kā tas bija pērn. Komandas rindas turpmāk nepārstāvēs, vismaz pagaidām, septiņi spēlētāji. Kā informē komandas galvenais treneris, tad Elvis Simanovičs nav pietiekami trenējies, Renārs Rupkus dziedē ceļgala traumu, atkopjas no deguna operācijas un vismaz pirmajā aplī komandai nepalīdzēs. Mārtiņš Rūgums velta visu uzmanību bobslejista karjerai, Rinalds Ņikaņins dzīvo Rīgā, Jānis Lietavietis joprojām cīnās ar traumām un vismaz pirmajā aplī komandai nepalīdzēs, bet Sandis Balodis nespēlēs darba dēļ. Komandas sastāvā nav atrodams arī Artis Laugažnieks.
 
Lai arī iespaidīgs spēlētāju skaits ir devies prom, komandas rindas ir pastiprinājuši četri labi spēlētāji – divi vietēji un divi «ārzemnieki.» Viens no mājiniekiem ir baušķenieks, 193 centimetrus garais Kaspars Jakubonis. Viņš arī citus gadus regulāri saņēma uzaicinājumus spēlēt vienībā, bet darba dēļ ārzemēs, atteicis. Tagad situācija mainījusies un Kaspars iekļauts komandā. Viens no jaunajiem censoņiem ir 183 centimetrus garais ceraukstietis Anrijs Janševskis. Spēlētājs ticis noskatīts jau pērn, taču vieta sastāvā viņam neatradās, taču tagad, puisis ir sevi pienācīgi parādījis dažādos turnīros un ir viens no tiem, kurš apmeklē visu treniņus. Komandas rindas papildinājuši divi «ārzemnieki» – 192 centimetrus garais Oskars Liepiņš no Dobeles un 186 centimetrus garais Niks Gaigalietis no Alūksnes. Pirmais ir ar Latvijas basketbola līgas (LBL) pieredzi, kas ir augstākais šā sporta veida līmenis Latvijā. Oskars spēlēja basketbola kluba (BK) «Jelgava» rindās, bet pērns viņš piedalījās Latvijas basketbola 2. līgas (LBL2) čempionātā. Otrais jaunieguvums, Niks Gaigalietis ir ar LBL2 pieredzi, pērn spēlējis komandā «Gulbene.»
 
«Komandas sastāvs ir pietiekoši labi nokomplektēts. Esam saglabājuši pērnās sezonas kodolu un piesaistījuši vēl citus spēlētājus. Pakāpeniski, aiz vien lielāku spēles laiku dosim jauniešiem. Vienībā patlaban ir basketbolisti, ar kuriem var veikt rotācijas un maiņas, nesatraucoties par spēles līmeņa samazināšanos. Pagaidām neko nemainīsim. Iespējams nākotnē, sevi pierādīt dosim vēl kādam jaunajam censonim. Šogad mērķis ir tik līdz pusfinālam,» atklāj «Bauskas BJSS»komandas treneris Juris Ojāru.
 
«Bauskas BJSS» komandas sezonas pirmajā mačā starta pieciniekā laukumā devās Oskars Liepiņš, Mikus Karlovs, Ivars Zemītis, Arnis Simsons un Toms Vilks. Viesu sastāvā būtiskas izmaiņas nebija. No godalgotās pērnā gada komandas kodols ir saglabājies un prom devies tikai vien no trim līderiem. Tiesa, par spēlētāju zaudējumu sūdzēties «Dārznieks/Cēsis» komandas trenerim nevajadzētu, jo klāt nākuši tik pat spēcīgi basketbolisti. Jau no paša spēles sākuma mājinieki kontrolēja situāciju laukumā, spēlējot ar ātrām piespēlēm. Šķiet, ka arī šajā sezonā komandas līderis neapšaubāmi būs Ivars Zemītis, kurš pretinieka grozā pirmajā ceturtdaļā salādēja pirmos 12 komandas punktus, esot precīzs no trīs punktu līnijas. Pateicoties vēl Ivara komandas biedru gūtajiem punktiem, baušķenieki pirmo ceturtdaļu noslēdza ar pārliecinošu pārsvaru – 28:13. Arī otrajā ceturtdaļā mājinieki turpināja iesākto un otro ceturtdaļā pretinieks sagrauts ar 20:9 kas pēc puslaika deva 26 punktu pārsvaru.
 
Kā jau bija gaidāms, viesi trešajā ceturtdaļā centās pārņemt spēles grožus savās rokās. Pavisam nedaudz, tas viņiem arī izdevās, uzvarot trešo ceturtdaļu ar 18:16, bet pēdējās spēles desmit minūtēs «Bauska» apliecināja savu varēšanu sametot 15 punktus, uz brīdi sasniedzot pat 35 punktu pārsvaru, uz ko pretinieks atbildēja vien ar 8 gūtajiem punktiem ceturtdaļā. Pirmajā spēlē «Bauskas BJSS» komandai pārliecinoša uzvara pār pērna gada bronzas medaļniekiem.«Bauskas BJSS» komandas rindās ar punktiem izcēlās visi 11 basketbolisti.
 
Mājinieku komandas treneris Juris Ojāru pastāstīja, ka komandas uzdevums pirms spēles bija nemitīga bumbas kustināšana, spēlētāju rotācija un agresīva aizsardzība. «Šobrīd 40 minūtes nevienam nav jāspēlē, komandā regulāri notiek spēlētāju maiņas. Varam līdzvērtīgi sadalīt spēles laiku, katra spēlētāju lomu laukumā. Veicot maiņas nav jāuztraucas par spēles kvalitātes un komandas snieguma pasliktināšanos,» uzskata treneris.
 
«Fizsikā sagatavotība mums ir ļoti laba. Lielāko daļu pirmsezonas treniņos strādājām bez bumbām, koncentrējoties uz fizisko sagatavotību. Principā, tikai pirmajā pārbaudes mača tā pa īstam ņēmām bumbas rokās,» stāstā J. Ojāru.
Nākamā spēle «Bauskas BJSS» komandai šodien, 9 oktobrī viesos pret «BJSS Alūkne» komandu. Jāatzīmē, ka izbraukumā komandai līdzi nedosies līderis Ivars Zemītis, Mikus Karlovs un Oskars Liepiņš.
 
«Bauskas BJSS» komandas spēlētāju statistika –
Ivars Zemītis – 22 punkti (p.), 5 atlecošās bumbas (a.b.), 3 rezultatīvas piespēles (r.p.), Niks Gaigalietis – 14 p., 3 atl.b., 2 r.p., Arnis Simsons – 7 p., 6 a.b., 2 r.p., Oskars Liepiņš – 7 p., 3 a.b., 2 r.p., Mikus Karlovs – 6 p., 4 a.b., 4 r.p., Kaspars Jakubonis – 6p., 4 a.b., Māris Skrējāns – 6p., 3 a.b., 1 r.p., Anrijs Janševskis – 5 p., 1 a.b., Toms Vilks – 3 p., 6 a.b., 13 r.p., Roberts Cers – 2 p., 1 a.b., 1 r.p., Miks Cepure – 1p.  
 
Rakstu sagatavija: A.Dulbe
 
 

Bauskas BJSS basketbolisti grauj pretinieku, sastāvā lielas izmaiņas

basketbols

lbl | 2015-10-12

Prieks, ka komanda labi iesākusi sezonu un par izbrīnu spēlē komandas spēli nevis individuālu basketbolu kā ierasts. Sportisku veiksmi, labu komandas garu un komandas spēli un panākumi neizpaliks.

gf

asas | 2015-10-12

neticu ka jakubonis ir 190 :)

Jauna diskusija