Bauskas BJSS basketbolistiem pirmais zaudējums LBL3 čempionātā

2015-10-29 17:05

 

Basketbola klubs (BK) «Bauska» spēlējot viesos ar rezultātu 73:70 (10:20,18:18,20:13,14:11,11:8) spēles papildlaikā piekāpās mājinieku komandas «Saulkrasti» basketbolistiem, ciešot pirmo zaudējumu Latvijas basketbola 3.līgas čempionātā.
 
Līdz 27.oktobra spēlei Saulkrastos, baušķenieki nebija zaudējuši nevienu maču LBL3 sezonā. Komanda izcīnīja četras uzvaras tik pat spēlēs, bet uzvaras gājienam bija lemts pārtrūkt Saulkrastos.
 
Spēlē «Bauskas» komandai palīdzēt nevarēja apslimušais Eliss Upenieks, bet darba dēļ komandas pieteikumā nebija atrodami Ivars Zemītis un Niks Gaigalietis. Tā pat uz Saulkrastiem nedevās Miks Cepure un Mārtiņš Ābele.
 
Pirmo punktu spēlē guva mājinieki, taču viesi no Bauskas ātri vien pārņēma spēlē vadību, kurā komanda atradās līdz pat mača izskaņai, kad pēdējā minūtē «Saulkrasti» izlīdzināja rezultātu. Spēles sākumā baušķenieki atradās drošā vadībā  ar 7:1 un 18:5, bet pēc puslaika rezultāts 20:10 «Bauskas» komandas labā. Arī otrajā ceturtdaļā komandas spēlēja līdzīgi un pēc puslaika, jeb divām nospēlētām ceturtdaļām rezultāts 38:28 komandas «Bauska» labā.
 
Mājinieki lēni sāka pakaļdzīšanos. Bauskas komandas spēlētāji bieži kļūdījās, zem groza apakšas, nespēdami gūt punktus. «Saulkrastu» komandas basketbolisti pēc trešās ceturtdaļas pietuvojās pie –3 punktu atzīmes – 48:51.
 
Pēdējā ceturtdaļā komandas spēlēja ļoti līdzīgi. Mājinieki pietuvojās pie –1 punkta starpības – 53:54, bet tad Bauskas pilsētas klubs veica nelielu atrāvienu, kad precīzs no divu punktu un soda metienu līnijas bija Māris Skrējāns kurš cetturtdaļas vidū atjaunojot piecu punktu pārsvaru viesiem par labu. Mača izskaņā komandas «Saulkrasti» basketbolisti nospēlēja veiksmīgāk, kad 30 sekundes pirms mača beigām, gūstot divus punktus tika panākts neizšķirts – 62:62. Lielisku iespēju izraut uzvaru pēdējā uzbrukumā viesi no Bauskas neizmantoja un sekoja papildlaiks.
 
Papildlaika piecās minūtēs labāk nospēlēja mājinieki. «Bauska» guva astoņus punktus – sešus no tiem ar diviem tālmetieniem  – Toms Vilks. Baušķenieki papildlaikā nespēja gūt punktus astoņos mēģinājumos, kamēr pretinieki uzbrukumā darbojās precīzāk un beigās arī svinēja uzvaru ar 73:70.
 
Juris Ojāru, «Bauskas BJSS» komandas treneris par spēli.
 
«Metienu realizācija bija katastrofāla. Vairāki spēlētāji neguva punktus no groza apakšas. Neviens viņiem netraucēja, tika izdarīti brīvi metieni, bet punkti netika gūti. Mēs metām ar 30% precizitāti, kas ir drausmīgs rādītājs. Tā pat, lielākais klupšanas akmens bija soda metienu realizācija. Mēs iemetām 14 no 28 brīviem soda metieniem. Lai nu kādi metieni, bet metieni no soda līnijas, neviena netraucēti ir jāgūst.»
 
«Pretinieks pieļāva 24 kļūdas, bet mēs zaudējām. Mums ļāva darīt visu, ko vēlamies, bet mēs to neizmantojām. Šī bija vieglākā spēlē līdz šim, bet mēs paši sev sagādājām zaudējumu.»
 
«Bauskas BJSS» basketbolisti iemeta tikai 16 no izpildītajiem 48 divu punktu metiniem, 8 no 31 trīs punktu metiena un 14 no 28 soda metieniem.
 
«Bauskas BJSS» komandā statistikas rādītājos izcēlās – Toms Vilks – 16 p., 11 a.b., 6 r.p., Arnis Simsons – 16 p., 9 a.b., Māris Skrējāns – 13 p., 14 a.b., Kaspars Jakubonis – 10 p., 1 a.b., Mikus Karlovs – 8 p., 8 a.b., 2 r.p., Oskars Liepiņs – 7 p., 4 a.b., 1 r.p.
 
Nākamā spēle «Bauskas BJSS» komandai 3. Novembrī mājās pret «BJBS Rīga.»
 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 

Bauskas BJSS basketbolistiem pirmais zaudējums LBL3 čempionātā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija