Bauskas BJSS basketbolistiem trešā uzvara pēc kārtas

2015-10-14 16:34
 
Nevainojami Latvijas basketbola 3. līgas čempionātā turpina spēlēt «Bauskas BJSS» basketbolisti, kuri trešajā mačā pārliecinoši ar 80:62 apspēlēja «BJBS Rīga/Rīdzene-2» spēlētājus, izcīnot trešo uzvaru tik pat sezonas pirmajos mačos.
 
«Bauskas» komandas sastāvā 13.oktobra duelī ierindā bija visi labāki, izņemot Oskaru Liepiņu. Lai arī uzvara ir vairāk nekā pārliecinoši, jāņem vērā, ka pretinieki ir 1999./2000. gadā dzimuši jaunie basketbolisti.
 
Jau no paša spēles sākumā «Bauskas» basketbolisti kontrolēja notikumus laukumā. Pirmās ceturtdaļas sākumā rezultāts vēl bija 7:7, taču ceturtdaļas otrajā pusē «Bauska» sameta 16 punktus, uz ko pretinieks atbildēja vien ar trim. Otrajā ceturtdaļā mājinieki turpināja iesākto un pēc puslaika jau 43:29 baušķenieku labā.
 
Tā pat kā pirmajās divās ceturtdaļās, arī nākamajās divās spēles izteiksmē nekas būtiski nemainījās. Mājinieki turpināja kontrolēt notikumus laukumā un trešo ceturtdaļu uzvarēja ar 23:19, ceturtā noslēdzās neizšķirti – 14:14, bet visā mačā mājiniekiem uzvara ar +18, jeb 80:62.
 
«Bauskas BJSS» komanda veiksmīgi turpina iekļaut spēlē visus spēlētājus. Tikai diviem spēlētājiem – Robertam Ceram un Anrijam Janševskim spēles laiks bija zem desmit minūtēm – sešas un astoņas. Četri spēlētāji spēlēja vairāk nekā desmit minūtes, bet pieci vairāk par 20. Ilgākais spēles laiks saspēles vadītājam – Tomam Vilkam, kurš laukumā pavadīja 35 minūtes, bet viss veiksmīgāk zem groziem darbojās Arnis Simsons, kurš savāca 10 atlēcošās bumbas, bet rezultatīvākais bija komandas jaunieguvums – Kaspars Jakubonis, ar 16 punktiem.
 
Neierasti mazs spēles laiks komandas līderim – Ivaram Zemītim. Viņš spēlēja vien nepilnas 12 minūtes. «Kāpēc spēlēt vairāk, ja ir kas skrien un met? Šajā spēlē, pret šādu pretinieku, nebija vajadzības viņam spēlēt vairāk, būs atbildīgāki mači, kuros spēles laiks būs lielāks. Savādāk ir ar Tomu Vilku, kuram spēle iet no rokas un viņš teicami vada komandas saspēli. Kamēr viņš turpina to darīt nevainojami, tikmēr viņu nemainīsim,» tā «Bauskas BJSS» komandas treneris Juris Ojāru.
 
«Grūti ir objektīvi vērtē spēlētāju sniegumu, spēlējot pret U16 komandu. Pirms spēles ar spēlētājiem runāju, ka katram jānosedz savs spēlētājs, jo jaunieši pie katras izdevības «lādēs» pa grozu. Tas tika izdarīt un spēle aizgāja mums no rokas,» tā J. Ojāru. Treneris uzteic komandas fizisko sagatavotību. «Liels paldies trenerei Līgai Rimševicai, kura visu vasaru vadīja fiziskos treniņu. Daudzi spēlētāji man teica, ka to laikā gandrīz «atstiepuši kājas». Bija grūti, bet tagad var redzēt rezultātus. Treneru korpusā darbs rit lieliski. Es uzklausu Līgu, viņa daudz palīdz. Es vairāk runāju un koriģēju spēlētājus, bet Līga vēro un iesaka ko mainīt, vai kā rīkoties. Saprotamies labi, komandā nesaskaņas nav. Pagaidām, viss notiek pēc plāna. Redzēsim, ka mums veiksies, kad pretī nāks nopietnāki pretinieki,» savās pārdomās dalās treneris.
 
Patlaban «Bauskas BJSS» komanda ar trim uzvarām tik pat mačos ir pārliecinoši B grupas līderi. 
 
«Bauskas BJSS» basketbolistu statistika spēlē pret «BJBS Rīga/Rīdzene-2» komandu –
Kaspars Jakubonis – 16 p., 3 a.b., 1 r.p., Toms Vilks – 15 p., 7 a.b., 11 r.p., Ivars Zemītis – 12 p., 2 a.b., 1 r.p., Mikus Karlovs – 12 p., 5 a.b., 4 r.p., Arnis Simsons – 8 p., 10 a.b., 3 r.p., Niks Gaigalietis – 7 p., 1 a.b., 2 r.p., Niks Konstantīns Dibets – 4 p., 5 a.b., Mārtiņš Ābele – 3 p., 1 a.b., Māris Skrējāns – 2 p., 3 a.b., 2 r.p., Roberts Cers – 1 p., 1 r.p.
 
Nākamā spēle «Bauskas BJSS» komandas basketbolistiem 20.oktobrī savu skatītāju priekšā pret SK «Rūjiena» komandu.
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

 

 

Bauskas BJSS basketbolistiem trešā uzvara pēc kārtas

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija