Bauskas BJSS basketbolistiem trešā vieta U17 Jaunatnes čempionātā

2015-05-13 15:07
 
Noslēdzies VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionāts, kurā trijās vecuma grupās otrās divīzijas rietumos startēja arī Bauskas BJSS jaunie basketbolisti.  
 
Trešajā vietā septiņu komandu konkurencē U17 vecuma grupā ierindojās Bauskas BJSS basketbolisti. Viņi guva uzvaras septiņās no 12 cīņām. Līga Rimševica, Bauskas komandas trenere ar spēlētāju sniegumu ir apmierināta, bet ne ar rezultātu kopvērtējuma tabulā. «Iepriekšējos divus gadus bijām pirmie, šogad trešie. Zēni spēlēja ļoti labi, bet pēc turnīra Vācija viņi bija fiziski un psiholoģiski izpumpējušies. Kuldīgu bija jāuzvar bez ierunām,» stāsta trenere. Pēdējā cīņā baušķenieki Kuldīgas komandai zaudēja par diviem punktiem, kaut mājās pretinieki tika sagrauti ar 22 punktu starpību. Kuldīdznieki finišēja vien pirmspēdējie. «Kopumā sezona ir laba, bet liels vilšanās ir par pēdējām divām cīņām. Jāuzteic Mārtiņš Ābele, Miks Cepure. Matīss Gulbis, Niks Konstantīns Dibets un Artis Lakovičs Lakovics par labu spēli, bet arī pārējie spēlētājiem cepuri nost par sniegumu,» tā L. Rimševica.   
 
Bauskas basketbolistiem U15 grupā astotā vieta. Zēni uzvaras izcīnīja 7 no 20 cīņām. Komandas treneris Juris Ojāru pastāstīja, ka komandu pametuši divi līderi. «Reinis Solzemnieks un Mārcis Upenieks spēlē Rīgā, pirmajā divīzijā. Jā, komandai tas ir liels zaudējums, taču tas ir milzīgs ieguldījums zēnu tālākajai attīstībai viņu karjerās, turklāt, tagad ir iespēja sevi pierādīt diviem citiem jaunajiem mūsu censoņiem. Prieks, ka Bauskas basketbolistus ievēro un viņiem ir iespēja spēlēt augstākā līmenī,» tā treneris. Viņš uzskata, ka komanda labi iesāka čempionāta pirmo apli, bet noslēdzošajās spēlēs sniegums pasliktinājās. «Otrajā aplī zaudējām komandām, kuras pirms tam uzvarējām. Nav noslēpums, ka iestājoties siltajam laikam pasliktinās treniņu apmeklējums, kā arī citiem skolēniem tuvojoties mācību gada beigām, jāuzlabo sekmes. Šie un citi faktori būtiski ietekmē sagatavošanās procesu spēlēm,» komandas situāciju raksturo treneris.  
 
Bauskas BJSS basketbolisti šajā vecuma grupā palika sestie, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm — 10/10.
 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 
 

Bauskas BJSS basketbolistiem trešā vieta U17 Jaunatnes čempionātā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija